tirsdag, oktober 31, 2006



En fantastisk strikke aften

Et stort tillykke til Charlotte med hendes nye strikke hus. Det er så hyggeligt og jeg glæder mig allerede til næste tirsdag. Lover at medbringe kamera så alle I andre også kan se strikke-huset.
Trods ingen intentioner om at der lige skulle noget garn med hjem så kunne jeg ikke stå for dette hjemmefarvede strømpegarn. Julies fødder vil lige passe til sokker i disse farver


På mine pinde i aften krøb lilla kidmohair til et påfuglemønstret aflangs tørklæde. Det skal nok blive brugt i halsen i løbet af vinteren.


Jubiii så er der et færdigt projekt.

Nu er Drops blusen færdig. klar til brug. Den bliver dejlig at have på, men hvis jeg skulle ønske noget, så var rygstykket lidt længere, men så passer de skrå forstykker ikke så det er nok sådan det skal være. Men med en bred bag som min, kan jeg bedst lide trøjerne går lidt længere ned.

Har efter en hektisk dag hvor Julies legestue ( læs 14 børn 0-3 år ) plus 45 voksne har været her til børnefødselsdag og Julie var helt og aldeles hysterisk stortset hel tiden, så er jeg rigtig klar til en aften i strikke-cafe.

Har lige været i Netto og der købte jeg et halstørklæde til min mand. julie fik lov at vælge farverne de var vist 4 muligheder og lidt længere inde i butikken falder jeg lige over lidt garn. Køber 2 x2 nøgler i petrol og lilla. Da varerne ender i bilens bagagerum lander tørklæde og garn ved siden af hinanden og farverne er helt kanon sammmen. Så nu må det komme an på om manden vil have en hue til vinter i petrol eller også skal jeg vist have en hue der matcher hans tørklæde. Der er stadig langt til en vinterjakker i dette hus. Deter virkelig noget der giver myrekryb.

Skal hen og pakke min strikke taske med lidt projekter til aftens strikke cafe. Ohhhh hvor jeg glæder mig til at se de andre. Det er jo en hel måned siden.

søndag, oktober 29, 2006

Godnat sommer goddag vinter

ja så gik sommeren på hæld. og på denne første dag med vintertid kom også den første bid af kulde. En smuk tur i Fredensborg slotspark gennem allerne med efterårs blade som solen skinnede ned i - uhmmmm
Julie i flyverdragt og med røde kinder ja så er livet værd at påskønne. Vi gik en dejlig tur rundt i parken , ned til søen hvor der ikke var nogel ænder, tilbage til slotet og soldaterne. Sad på en lille bænk spiste årets nok sidste is inden farmand var færdig med vinsmagning og vi alle kunne køre hjem til ild i maseovnen og hjemmebagt pizza. Så en dejlig søndag.
Også min mors kedelige sokker med tå har haft glæde at dagen startede i morges på nr 2 og er nu til aften midtvejs på foden. Jeg glæder mig til de er færdige.
Familie- blod tykkere end vand?

Ja det siges jo, og jeg er hellere ikke i tvivl, for når familiemedlemmer skuffer, så bliver jeg meget mere skuffet og trist end hvis andre får trådt mig over tæerne. Er det mon mig der putter for mange følelser i. Jeg ved det ikke.

Hvorfor er det så svært at glædes over hinandens forskelligheder istedet for at trampe på dem.

Det må ligge. Der kommer alligevel ikke nogen ændring idag. Så jeg vil snart pakke familien sammen og køre en tur til Fredensborg slotspark. Der er så smukt og stemningsfuldt. Julie synes det er meget spændende at det er et slot, hvor en rigtig prins og prinsesse bor. Det passer fint i hendes lyserøde verden hvor næsten alt er prinser og prinsesser. Hun er lige så glad for at lege prins som prinsesse. Så da vi igår var til børnefødselsdag og de 2 andre piger ville være prinsesser så var hun en smuk prins i strutskørt blomsterhat, taske og sværd. Desværre har jeg ikke noget billede da kameraet lå hjemme på hylden. Kender vi alle det?

Den stribede bluse jeg havde strikket til fødselsdagbarnet faldt ihvertfald i forældrenes smag, pigen var kun til legetøj, så trøjen blev hurtigt lagt til side. Men jeg er sikker på at den vil blive brugt. Sjovt at se hvor godt Mai og Julie som er lige gamle, nemlig 3 år, leger sammen og hurtigt finder fælleslege ligefra puslespil til togbane og så selvfølgelig prinsesseleg. Det bliver helt kanon når de skal sammen på skiferie til januar. Vi glæder alle sammen til at tage afsted.

Forsat god søndag

lørdag, oktober 28, 2006

strikke-projekter

Med tiden skiftende til vintertid er det vel også tid til hue-strik. Jeg går egentlig ikke meget med hue men det skal være slut nu. Vinteren bliver sikkert en hue-vinter


Når et projekt er færdigt og på vej ud af døren som fødselsdagsgave så er der straks flere projekter på vej ud af skabet. Jubiiiii.
Modtog i går mit "olivengrønne" læs røde (det grønne var jo udsolgt) garn til et aflangt tørklæde i påfuglemønster.












Da min strikke-cafe forretning lukkede ned købte jeg dette strømpegarn i de flotteste efterårs farver.
Det tror jeg bliver til denne trøje med rib-hætte og lynlås fra Ingelise.

Så jeg må hellere til at få monteret Drops bluse færdig ( imorgen!) samt strikket nr 2 tå-strømpe til min mor så har min målsætning om kun3 igangværende projekter det bedre.
Dagen idag bliver ikke til mere strik da der venter både en børnefødselsdag og middagsinvitation i familiens skød.

et nærbillede af efterårs farverne. De er bare så flotte. Har næsten ikke lyst til at tage hul i nøglet, hvis det nu skuffer i stribe-effekten. Ja ja det er lidt pjattet. Men sådan er jeg altså.

fredag, oktober 27, 2006

Dagens strikkeoplevelse.
Lidt af det andet ærme/forstykke til Sunrice circle jacket er nu på vej. jeg har lagt opskriften med på billedet da det giver en ide om hvor jeg er på vej hen med dette strikketøj. i en tidligere blog er vist det første ærme/forstykke. Tanken er at ryggen skal strikkes i ensfarvet garn da den strikkes traditionelt nedfra og op og så tror jeg det vil virke forvirrende hvis den også laves i det flammende garn.



Drops trøje i alpaca og mohair

Ja, det skrider planmæssigt fremad. Jeg bliver aldrig glad for at montere, men er dog blevet bedre til at få det gjort. Min Drops bluse er da vedat få den rigtige facon og jeg glæder mig til at prøve den.

Hvor det hjælper at have en gine når strikketøj der ikke er færdigmonteret skal vise frem.

Først havde jeg lagt den ned men det var slet ikke muligt at se noget fornuftigt. Så synes jeg dette giver et bedre billede at de krydsende forstykker.

onsdag, oktober 25, 2006

Nørd eller ej

det er godt at jeg ikke skal leve af at lave trådløst netværk. for nu har en ven af huset gjort det på under1 time, og jeg havde forinden brugt mindst 60 timer uden at det virker. Så tålmodighed og stædighed er godt, men ikke i længden.
Dejligt at jeg nu kan sidde med min bærbare og benene oppe, men jeg skriver ud i verden om strik, eller læser andre blogs for hvor er der mange gode strikke-blogs rundt omkring.
Iaften er det endnu ikke blevet til en eneste pind, så mon ikke det må vente til imorgen.
Torsdag er også dagen med en ekstra time fri strik, for datteren går til gymnastik og forældren skal side ude i omklædningsrummet, så hvad bedre end at strikke mens vi skvadrer løs. Endnu er jeg den eneste strikker men det bliver bemærket og spurgt til. så mon ikke det vil smitte.
Har lige fået en øv-mail fra www.Bendixgarn.dk, hvor jeg tidligere på aftenen bestilte noget olivengrønt kidopale mohair til et sjal; at det er udsolgt. Nu bliver det så rødt. Men det bliver nok også flot, når jeg lige har været hjernen til en anden farve.

En supermodel

Ja, så er min store pige blevet klippet af en professionel og det har hjulpet. Hun er blevet endnu smukkere, det er jo trods alt moderen der skriver.
Hun var god til at sidde forholdsvis stille og alt hjælper med en læse højt bog.

Af strikke-nyt er nu sidste forstykke på Drops trøje færdigt og jeg er i fuld gang med at montere den, så en af dagene kan det færdige resultat ses.

tirsdag, oktober 24, 2006

Tirsdag er fridag

normalt er tirsdag ugens bedste dag af 2 grunde. Først og fremmest er det min fridag fra arbejdet hvor Julie og jeg kan lege, tage på tur eller noget helt andet. Selvfølgelig skal der også være lidt praktiske pligter den dag, men det er Julies dag primært. Den anden gode grund til at tirsdag er super er at det er strikkecafe-aften. Min normale strikke-cafe er imidlertid lukket da forretningen i Frederiksværk er solgt. Heldigvis er Charlotte fra gruppen blevet initiativhaver til en hjemme strikkecafe hos hende. Den starter i næste uge og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Vi har ikke været sammen i strikkecafe i næsten hele oktober så det trækker i en gammel cirkushest at se de andre og snakke strik, børn, mad og meget andet.

Idag skal Julie til frisørens for 1. gang, nu går det ikke med mors hjemmeklip længere. Jeg er nok mere spændt end datteren, for hun vil bare klippes lang håret som hendes barbie-dukker. De er ikke muligt med den hvide fehår hun er udstyret med, så mon ikke det bliver en nem korthårs frisure. Tiden vil vise det.





Her er 3 billeder af mit ynglingssjal. opskriften er fra www.arnica.dk, men da moskusuld er dyrt, så er det strikket i mohair. Det har ikke kostet meget mere end 100.- i garn men ca 70 timer dybt koncetreret før der skal tælles hele tiden. Aldrig har jeg før været nødt til at strikke helt alene, uden andre i nærheden eller foran tv. Og øjene eller måske hjernen blev virkelig træt. Så et par timer dagligt var max tid. Men det er hele besværet værd. Jeg kan godt finde på at strikke det igen lidt senere på sæsonen. Måske vil det næste gang blive i moskusuld, da jeg nu kender resultatet og er meget glad for at bruge. Størrelse er helt rigtig, både til fest og over en jakke her i efteråret. Målene er ca 190 x 80 cm.

søndag, oktober 22, 2006


cirkeltrøje fra HP, lavet i mohair og silke-wool. Mærkelig facon, meget behagelig at have på. den hæklede cirkel i midten drillede, men den 7. blev den bedste. En anelse for stor men når jeg har den på giver den bevægeslesmulighed.



en spøjs taske af noget underligt garn. men med et for i, er den rigtig god til strikke tøj.
Denne hvide "trøje" er fra Drops med krysende forstykker strikket i alpakka og Vivaldi

sunrice circle jacket i eVilla røde skiftende farver






børnetrøje fra en gammelt håndarbejdsblad













model fra Ingelise august nummeret strikket i Vienna Ærme til ærme trøje. Strikket i Kauni og valket.

Julie kalder den sin regnbuetrøje og alle i dagplejen synes den er meget flot



Hejsa
jeg lovede på min første blogdag, at jeg ville vise lidt fotos når jeg fat løsningen. Det har jeg nu og det er jo pærelet, så jeg tror jeg var træt den anden dag.
Det er billeder at de seneste strikkeprojekter, nogle helt færdige, andre på vej.


En grå og blæsende søndag. Herligt, så kan den bruges indedøre til hjemlige syslerier.

ja, så lykkedes det igår at fejre Julies 3 års fødselsdag med masser af glade gæster og gode gaver. Tak til alle der var her. Igår er Julie i fuld gang med at lege med alt det nye legetøj sammen med det gamle. Min plan var ellers at så må vi igen have ryddet ud så der er plads til det nye, men datteren har en anden mening. pyt, det kan være det lykkes senere i dag eller imorgen. hvorfor skal de voksne også bestemme hvornår der skal ryddes ud?. Det er jo ikke vores legetøj og selvfølgelig opstår der nye lege når der blandes nyt med gammelt. Det kender vi alle sammen selv fra garn lageret, at der pludselig kan komme ideer og et behov for noget af det garn der ellers bare har ligget.
I netto forelden havde de et multifarvet garn, godtnok i akryl men med mange spændende farve. Det er lige blevet til en børnehalstørklæde og resten skal bruges til en poncho til en god venindes datter der ikke kan tåle uld.
Idag skal jeg også prøve min nyindkøbte brugte strikkemaskine, da en anden veninde igår ønskede en lille uldtrøje til sin datter, der lige har fødselsdag om 4 dage. Så mon ikke det skal være start skuddet.

torsdag, oktober 19, 2006

Hvem er jeg?

jeg hedder Dorthe og nyder meget at strikke når jeg slapper af foran TVet, ellers falder jeg i søvn.
Jeg har altid flere projekter i gang men prøver dog at begrænse det til 3 ad gangen. Det lykkes ikke altid. Lige nu strikker jeg strømper med fri storetå til min mor, da hun er meget glad for at gå med sko med strop mellem tæerne. De bliver til i fri hånd da jeg ikke har en opskrift på den frie tå, men mon ikke det andet forsøg vil lykkedes. Det første gav en lidt for smal storetå, resten blev pænt. Derudover strikker jeg Sunrice jacket i evilla garn med skiftende rødefarver. Sidste projekt lige nu er en aran trøje med krydsende forstykker fra Drops i alpakka og mohair i råhvid.
Der skal nok komme lidt fotos når jeg bliver en haj til denne blog.
Hejsa
Ja, så vil jeg også være med. Hver dag læser fast på andres sider om især strik. Så som rimelig flittig strikker vil jeg da også gerne med ud i cyberspace med mine projekter.