søndag, december 31, 2006




En helt almindelig aften i det lille hus på landet.










Da jeg også synes at firmaet skulle give mig en julegave, men ikke helt kunne bestemme mig om det skulle være et lille kamera eller en kameratelefon, fik jeg intet inden jul. Men så - igår købte jeg et lille lækkert Ixus kamera fra Canon til at have med i håndtasken altid. Så for lige at prøve det, tog jeg bare lidt billeder af vores hverdagsliv efter aftensmaden og inden Julies putte-tid.




Af mere strikke-relaterede ting er mit midwest tørkæde nået hertil:











og min sweater fra drops er nået så langt. den driller hele tiden, jeg har strikke om og om ikke fordi opskriften er noget, men fordi jeg ikke har hjernen med, så hvergang jeg har strikket 6-7 omgange skal jeg lige ændre et par pinde. Men som en af damerne i strikkecafeen altid siger så bliver hendes mand så glad når hun piller op for så bruger hun garnet mere effektivt.


Det er selvfølgelig noget vrøvl, men det er ligesom blevet en fast kommentar når en eller anden piller op.





Nu hvor jeg står på tærsklen til et helt nyt år, så vil jeg altid huske 2006 som det år hvor jeg igen begyndte at strikke for alvor. Det har virkelig ikke blevet til meget siden gymnasiet i midten af 80'erne. Så heldigvis kan jeg nu med lyst og lidt tid om aftenen strikke på livets lyst.


I 2007 står der nogle store oplevelser for Julie og venter, nemlig om 2 uger skal hun have ski på fødderne for første gang er tilmeldt skiskole og det hele. Dan og jeg er meget spændte og håber hun vil finde det sjovt.

Og så nok det største der kommer til at ske i foråret: nemlig at starte i børnehave. D 10.april skal Julie starte i børnehave 3½ år gammel. Vi glæder os med sommerfugle i maven og også lidt uro over at skulle sige farvel til verdens bedste dagplejer. Vi, altså os og hende, er glade for at det først er til påske denne ændring skal foregå.

Julie glæder sig mest til at få af vide om hun skal være mariehøne eller sommerfugl. Jeg har lovet at strikke en trøje med motivet når vi ved hvad hun bliver.


Rigtig godt nytår til jer alle. Vi høres ved i 007,

forhåbentlig hverken shaken or stirred.


fredag, december 29, 2006








Friske strikke-billeder


Her er billede af den sweater jeg omtalte igår, som jeg lige er gået igang med. Garnet er Coral 100% uld fra Filcolana.Meget lækkert at strikke med. Det blive ikke sidste gang.


Har min circle trøje på idag. den er også blevet dejlig efter en vask på uldprogram i vaskemaskine. Ikke spor filtet men uden alle de små splinter og garnet bliver også lidt blødere.
Jeg kommer ikke til at bruge den lukket så jeg har ikke tænkt mig at putte knapper på.
Er ellers lige kommet hjem fra biblioteket i Hillrød med en stor bunke strikkebøger.
Så der drikkes the og bladres men Julie tager en middagslur, hun trængte til den i dag, er ved at skippe den, men efter 1-2 dage uden lur så bliver det for meget og så skal der en til.




torsdag, december 28, 2006


Jule-ferie strik

Dejligt at have jule-ferie med datteren, manden er på rbejde alle dagene, så herhjemme vhygges der med puslespil, tegnefilm, bamsefødselsdag og så lidt strik med benene oppe på sofaen.

Mit midwest tørklæde er nu ca halvvejs og lige nu er det lidt kedeligt så derfor er jeg efter at have ledt længe og vendt og rejet mange forskeliige opskrifter til en aran-sweater/trøje endelig blevet enig med mig selv om at det skal være en klassisk sweater med struktur mønster.

Fandt en flot hos Drops, som der nu lige er startet på, strikkes på rundpind og jeg er kun igang med ribben. Garnet er det jeg fik i julegave. Dejligt at strikke med.


har for længe siden lovet jer et billede af min julepige så her er det endeligt.

tirsdag, december 26, 2006

Julegave-regn


sikken en dejlig jul, først en hyggelig aften hos min bror og hans familie, dejlig mad, smukt kæmpe juletræ, de har meget højt til loftet og træet var helt til loftet ca 4 meter, god stemning og 3 dejlige piger på 3, 9 og 12 som hygger sig sammen.



1. juledag var ren afslapning. En tur i skoven, hænge en ny lampe op i stuen, strikke se tegnefilm og lege med Julies nye legetøj. Og så stod manden op da Julie vågnede og jeg sov længe. det sker ikke så tit, da jeg er A-menneske og han er B.



Af julegaver vil jeg gerne vise nogle af dem:

Julie har i dagplejen været kreativ:

En bakke med decoupage af bamser. Som hun sagde da jeg åbnede pakke; Det har jeg selv revet ud.





Det er da en sød ide.



Manden fik et maling i akvarel, som jeg synes i lige skal se:






Jeg er vild med farverne og det at hun ikke har blandet alt for meget. Farverne er mere klare end på billedet. Et rigtig flot billede som vi skal have fundet en god plads til.




Af mine forældre fik jeg et strikke-kit som jeg har kigget på længe.



Det er bare så dejligt med alle de strikkeprojekter der er kommet til huse her i julen.

Det er Anne-eVilla blusen fra bendix-garn i farverne grøn og mørk pink.










Min sunrice jacket blev ikke færdig monteret til juleaften, mangler lidt på kanten, men kunne ikke nå det selvom jeg prøvede. Nu er den færdig og skal på her til julefrokosten i mandens familie om 2 timer. Har ingen knapper da jeg ikke rigtig ved om den skal have det. Tror ikke jeg vil bruge den lukket.




Er påbegyndt et halstørklæde i Kauni med midwest moonlight mønster. Blev inspireret af Annestrik og da så Frøken fingernem havde fået garnet så måtte jeg lige havde det med.

Siden billedet er det vokset til ca 1 meter. Det skal vel være 2-2½ meter langt.


Af min mand fik jeg en smuk halskæde og en lækker stor skindtaske.

Så det har virkelig været en gode gaver der kom under træet.

lørdag, december 23, 2006

Jule-ferie
Tænk, vi kunne på arbejdet pga af extrem god planlægning i år, lukke klinikken 1 dag før planlagt og med god samvittighed holde juleferie allerede d 21.12. Det skyldes en fælles insats fra alle, og som jeg tidligere har skrevet har jeg verdens bedste medarbejdere. De gør dagligdagen varieret og spændende ( nogle gange stressende) men altid med smil og lyst sind.
Og så er de gode ved chefen!
jeg fik GARN i julegave til en aran-sweater til mig selv. Hvad kan jeg så ønske mere. Har lige et par projekter inden men har flere gange været inde og mærke på garnet. Har også kigget på opskrifter. Glæder mig meget til at strikke denne sweater.

Heldigvis er min sunrice circle jacket nr 2 ved at være færdig, mangler kun montering så jeg når det til juleaften, som var meningen. Glæder mig mest til at den kan komme væk fra min strikkekurv. den er ikke sjovt at lave nr 2 så tæt på nr 1. PYha, det har været et strikkeprojekt der trak tænder ud, håber at jeg bliver glad for den.

Og så er julen ved at indfinde sig i vores lille hjem. Igår fældede Julie og jeg juletræ, fik det pyntet og nød det. Faderen kom hjem og beundrede det. Og så ca 10 min efter væltede det. ikke ud af foden men som om nogen skubbede til træet. det må være en nisse eller et husspøgelse. Meget mærkeligt.

Måske kommer jeg igen inden jule men for en sikkerheds skyld

Glædelig Jul
og tak for alle de gode strikke-oplevelser jeg kan følge ude i blogland.

onsdag, december 20, 2006

Fe-ros
Jeg har hos Annestrik fået en fin fe som tak for at jeg gjorde hende opmærksom på at der var problemer med hendes blog. Stort tak for fe-rosen.

tirsdag, december 19, 2006

strikke-nyt
ja, en weekend alene med datteren i sommerhuset er godt for sjælen, kroppen og strikketøjet. Kun savnet af min bedre halvdel gjorde at det ikke var en helt perfekt weekend. Han skulle arbejde samtlige dage, det er skønt at være selvstændig med forretning i december.
jeg fik strikket et ærme/forstykke på min sunrice jacket, og er gået igang med nr. 2
halstørklædet i lilla kidopale er blevet helt færdigt, det er ikke så stort men meget perfekt som et lille tørklæde i halsen til en bluse.
Fandt et "nål" som jeg engang købte i London ved en Versace udstilling ( den udstilling var helt fantastisk, finder nogle gange kataloget frem og drømmer mig tilbage) ikke tøj jeg selv kunne finde på at gå i, det har måske især noget med min figur og min omgangskreds, men tøjet er så flot, nytænkende og velforarbejdet.
Nålen er fin til at lukke en trøje eller et sjal med. Hovedet er af glas med små dutter på, gennemsigtigt som gør at det underlæggende tøj skinner igennem og giver nålen farve. Havde helt glemt den.
Min japanske rib er også kommet videre, men det være ikke længe førend den kommer af pindene og bliver hyllet op. Jeg er ikke tilfreds. Sidder og vender og drejer det hver gang jeg har strikket 3-4 pinde. Det bliver ikke hvad jeg havde forestillet mig. Så er det for dumt at strikke videre. Mon ikke garnet nok skal finde anvendelse alligevel.
Billeder er ikke så nemt i dette mørke og grå vejr. Måske kan jeg forsøge imorgen hvis der kommer solskin. Synes selv at en blog er lidt kedelig uden billeder.

Besked til Annestrik!
er det ikke muligt længere at lave kommentarer hos dig, jeg har prøvet flere gange og den vil ikke acceptere den. Smadder ærgerligt for jeg have mange roser til dig.

torsdag, december 14, 2006

Lidt strikke-nyt

i tirsdag var det jo strikke-cafe aften. og da hele dagen i forvejen havde drillet med alt hvad jeg foretog mig, så var det ikke så underligt at jeg midtvejs i løbet af aftenen pillede mit lilla påfugle tørklæde op. jeg havde lavet en fejl i mønstret og da det var af pindene var det tydeligt for bredt. om igen. nu er det færdigt i rigtig fin bredde og en længde der er passende for et let tørklæde til halsen, jeg ved ikkehelt hvor langt, men jeg har strikket med 2 tråde i Kidopal og brugt 2 nøgler. der kommer billeder i løbet af weekenden.
ellers er der ikke sket noget som helst på strikke-fronten.
Julie og jeg tager i sommerhuset da manden alligevel skal arbejde samtlige dage. Så jeg regner med at være produktiv de næste dage.

søndag, december 10, 2006

Nisserier



Rundt omkring i blogland er der mange nisser, herhjeme er det mest Julie der er en nisse, men pludselig kom jeg i tanke om et nissepar jeg engang var begyndt at strikke. Hvad der egentlig skete med dem kan jeg ikke huske, men efter at have kigget dybt i mit strikkeskab ( et gardarobe skab på 180 x 220) så fandt jeg dem. Mon ikke de skal ind til sofaen for at blive færdige. Nissekone er næsten færdig, der mangler kvast på huen, flæse på kjolen og så det for sværeste ansigtet. hvis nogen har et godt råd for en meget dårlig tegner så vil jeg gerne høre om det.



Nissefar mangler at få monteret armene og så hår og tøj. Bladet er et Alt om Håndarbejde fra 1991, så de er helt sikkert strikket dengang. Det er da noget af en UFO.
Søndags mæthed.

Efter en rigtig dejlig tur til Århus med Tina og Gry, som jeg nydt at være sammen med, tak til jer begge for jeres altid dejlige humør, søsyg eller ej, er jeg nu hjemme igen. Århus har endnu engang givet os glæde, varme og en masse gode oplevelser. Den by kan noget. Det er ikke uden grund den kaldes smilets by.

Vi var i et par strikkebutikker, bla Marianne Isager , som skuffede gevaldigt, da vi havde hørt så mange positive ting herom. Ren nedtur. Så var vi hos Inger's her var der mange spændende garner og ting der nemt kunne være kommet med hjem hvis ikke det var fordi jeg ikke lige synes det er garn der står på indkøbssedlen i øjeblikket. Til sidst var jeg lige et smut inde i Garnlageret. Her gik det galt, dels faldt jeg over noget til julegaver så det er hemmeligt, MEN lidt lækkert til et sjal til mig selv skal I se.




















Ja, 2 bundter af cashmere/silke fra www.fancy-knit.com, helt vildt blødt og lækkert. Jeg vidste nemlig at der snart kom nogle sjalsbøger og sjalsopskrifter fra Frida på Island som jeg har byttet mig til for noget garn.
Og vel hjemme igen fra Århus havde posten ( eller måske en vild bjørn ) afleveret pakken. Utroligt at alt indholdet var der. Det er vist mere et held end postens skyld.


Indholdet var de omtalte bøger og et hæfte med opskrifter af originaler islandske sjaler ,som Frida heldigvis har oversat til dansk. Ellers var jeg aldrig kommet til at strikke noget af det.







Jeg har på et tidligere indlæg lovet jer et billede af Julies julekjole købt for 129.- i Føtex. Sød og ikke overpyntet som kjolerne ellers tit er. Hun skal kunne lege og løbe rundt uden at det er umuligt for tyl og strut. Så projektet med at sy selv er lagt i skuffen.
Desværre er det kommet ind på bloggen på den forkerte led. Og herinde kan jeg ikke finde ud af at dreje billedet. Så håber at det går.
Apropos Århus så havde vi alle 3 glemt kamera men Tina har taget en del billeder fra den gamle by som vi besøgte lørdag formiddag. En skøn oplevelse forstærket af det gode vejr vindstille og solskin. Forhåbentlig kan jeg få lagt et par af hendes billeder ind i løbet af ugen så Jeg kan vise lidt, der er taget lere strikkerelateret billeder.
Stemningen i byen med alle de oprindelige klædte personer, boderne med mundgodt og husflid gav liv og en fornemmelse for livet for vores formødre. I rigtige mange vinduskarme eller kurve var strikketøjet i gang, især sokker/strømper og bindesjaler var på pindene. vi var blevet så opfyldt med byens ånd at det var helt forkert at komme tilbage til den virkelige verden med bilerne, juleræs og sure ansigter på de travle mennesker i bybilledet. heldigvis købte jegen bog om Den Gamle By og på færge hjem fra Rørvig sad vi og bladrede og hurtigt fik vi ånden tilbage.
Tusinde tak endnu en gang til verdens dejligste medarbejdere for en fantastisk juletur.

torsdag, december 07, 2006

Århus here we come!


Imorgen skal mine medarbejdere og jeg på vores årlige juletur. Iår har vi udbygget den noget så i morgen tidlig kører og sejler vi til Århus, indlogerer os på Hotel Villa Provence ( det er simpelthen et fantastisk sted. Alle måske især qvinder bør prøve dette hygglige og hjertensvarme hotel lige midt i centrum af smilets by. Så skal der shoppes til vi segner. Der er vilde planer for hvilke forretninger heriblandt et par garnbutikker der skal besøges. Efter en omgang skønhedsvask skal turens højdepunkt indtages på restaurent Grappa. Italiensk mad der får englene til at synge i kor. Mon ikke også et par listige steder efterfølgende skal besøges med henblik på at opleve Århus by night. Lørdag formiddag skal vi så til julemarked i Den Gamle By, inden turen går mod Sjælland igen. Vi har alle (3) glædet os megt, havde en lignende tur i foråret og blev forelsket i Århus, så derfor skal vi ikke til København som vi plejer men til Århus.


Hel ugen har vi pjattet mere end vi plejer og idag var stemningen helt speciel. Der er blevet grinet og snakket sammen med vores patienter som alle helt glemte at være nervøse i tandlægestolen.


På strikkefonten er det mest blevet til lidt pjat. En sort filtet taske af noget garn fra skabets mørkeste hjørne, strikket i puddel fra drops (gråt) og sort naturuld fra Brugsen, iinde vaks var den mørkegrå, men nu er den sort. Fælder en del så den er blevet børstet et par gange.
og så et rødt jule-sjal til Julie. mangler lige at hæfte ender. Planen var jo en hjemmesyet kjole/nederdel men i Føtex havde de en meget sød spencer med små hjerter trykt på stoffet, så det bliver den istedet. Billedet med prinsesse iklædt jule-outfit må vente da hun sover.


mandag, december 04, 2006

Mandags-nyt
Efter en weekend med meget lidt strik, så er det vel på tide at tage mig sammen. Har strikket i retstrik med hulmønster en lille trekant til Julies sjal og skal nu til at hækle en flæsekant på, så det bliver mere feminint og så det lidt ligner et af mors.
Er begyndt at blive lidt hooked på at strikke lidt bamse tøj til build-a-bear bamserne her i huset. Julies 2 hedder Laura og Freya, er som dag og nat, en mørk og stående, den anden lys og siddende. men de er bedste veninder ifølge Julie. For nogle uger siden var Hendes Verden fyldt med opskrifter på tøj til disse bamser og der er bla en balletkjole med bolero. Det kunne være sjovt at lave 2 sæt i forskellige farver ,så der kunne få veninde-tøj.
Hvorfor dukker der hele tiden nye projekter op, og hvorfor kan jeg ikke nå at følge med på pindene. Arbejde tager alt for meget af ens fritid. Og denne blog samt dem jeg også læser hver dag tager alligevel også noget tid.
Nu vil jeg slutte og så ind og hækle på den lille røde sjal så der måske kommer et billede i morgen.

lørdag, december 02, 2006


Her er så datterens juledekoration. Hvert år kommerhun hjem med en flot dekoration. Dagplejen fortællerat de ligger tingene frem og viser børnene hvordan, selvfølgelig hjælper de men det er alligevel det enkelte barn der udfører opgaven. Og hvert år er julie meget længe om hendes, sidder og vender og drejer og retter lidtpå granen inden hun er tilfreds. De andre børn er løbet fra bordet og ifuld gang med at lege inden hun er tilfreds og følger efter. Så måske der er et lidt kreativt væsen indeni.
Jeg synes ihvertfald den er meget flot af en 3-årig. Og det er meget pænere end sidste år.

Okay det er jo den stolte moder der skriver.






Et stemningsbillede af min nye Sirius julekugle. den er meget flot og giver en fin julehygge- belysning både morgen og aften. Billedet er dog taget midt på formiddagen og med gråvejr udenfor.

Så må jeg hellere også lige vise garnet der kom igår.

Glæder mig til at strikke af det, men det er kommet bag i rækken af projekter. Den gulegrønne er mere grøn i virkeligheden. De 2 andre farver passer meget godt.

Ihvertfald skal min sunrice trøje først være færdig skulle gerne have den på juleaften. Julies røde sjal skal også bruges juleaften, så det nye garn må vente.

fredag, december 01, 2006

Juletræsfest
Den 1. december har været en længe ventet dag for Julie, så da nissen havde afleveret en gave til hende inden hun vågnede var dagens første guldkorn: uhh hvor dejligt. glad for pakken og i herligt humør fortsat den almindelie morgenrytme indtil hun pludselig udbrød er det den 1. december. ja kunne jeg jo svare. Så blev julelysene i øjene tændt. Det var nemlig dagen hvor der var heldagslegestue med Dagplejen og juletræsfest med forældrene om eftermiddagen. En dag hun har ventet på i snart 2 uger. Dagens 2. guldkorn kom inden jeg skulle på arbejde, mor nissen kom kun med 1 gave!!!. Er det jul eller hvad
vi havde en rigtig hyggelig juletræsfest med fælles pyntning af træet med børnenes egen julepynt, dansende omkring træet, pakke fra julemanden til hvert barn og så fælles hygge med hjemmebagte æbleskiver og kage. Hvordan de 4 fantastiske dagplejemødre når det de gør og alligevel nyder det samtidig med at de passer voresbørn og lærer dem at begå sig det er mig tit en gåde og med fuld respekt for disse kvinder.
Men Julie blev træt og ville gerne hjem og slappe af. Har set julekalendere og spist fredagsslik. sover nu trygt og godt. mæt af indtryk og julestemning.
Min dag har budt på en stor pose garn, nemlig det uldgarn jeg skrev om forleden. det stod ved hoveddøren da jeg kom hjem efter j-festen. farverne er gode og der er garn på plussiden. ifølge forhandleren var det konus med 600g ,den ene vejede 734g, 2.: 692 og den 3. : 632g, så det var rigtig flot. det skal blive til tasker og futter og sikkert også noet andet, men jeg holderfast på min sunrice trøje. ærme er påbegyndt, så det går da fremad.
har dog lovet mig selv at lave en lille sjal til Julie i rødt til hendes juletøj, hun er meget glad for mine sjaler og især mit grønlandske, men det bliver ikke en kopi til hende, det tager for meget tid.
Ps jeg glemte helt at fortælle at Julie har lavet en flot dekoration i dagplejen med kalenderlys I får billedet i morgen.