torsdag, august 30, 2007

tak for gode råd



Tak for hjælpen til jer der er kommet med gode foreslag til garn. Jeg har skrevet til Fanø og får tilsendt et farvekort og jeg vil så sammenligne med bc's shetlandsuld. Jeg glæder mig til at kunne bestile garnet så jeg kan komme igang. Det skal jo kunne bruges i dette efterår. Og med den temperatur der er lige nu så skal pindene vist snart på arbejde.




Jeg strikker ikke så meget i denne uge, da der er så mange praktiske regnskabsopgaver og aftenmøder, men lidt tutti-frutti er det dog blevet til. Jeg mangler en ½ ryg og så skal jeg igang med kanter og ærmernes forlængelser. Det bliver en sød trøje og jeg er glad for at jeg har valgt at strikke alle boblerne trods jeg i starten mente at de ville være i vejen under en jakke. De fylder ikke så meget som de giver indtryk af. Skal forsøge med et billede lidt senere.

Ja så kom der altså alligevel et billede.


I morgen drager Julie og jeg til sommerhuset for et lille extra "ferie", hendes far kommer lørdag aften og da Dan har fri på mandag kan jeg bare køre på arbejde mens de bliver der. Så kan vi pakke sammen på tirsdag hvor jeg jo har fri. Så det føles lidt som luksus allerede at have et par dage der igen.

onsdag, august 29, 2007

turkis uldgarn søges?


Der higes og søges!

Jeg købte for nogle måneder siden en filtet hat i turkis til min mor og lovede at strikke et sjal der passede til. Efter at vi fik kiggede på mange forskellige opskrifter og billeder er der valgt promenade. Så derfor er jeg nu på jagt efter en turkis uldgarn der passer til hatten og som passer til pinde 3. Derudover skal jeg også bruge andre farver men den turkise er den vigtigste.


Jeg havde håbet at NZ lammeuld kunne klare det, men nej, foreløbig har jeg kun set strømpegarn og det syne jeg ikke egner sig til dette sjal. Så kender du et uld garn der måske kan bruges så lad mig endelig høre om det.

tirsdag, august 28, 2007

Tirsdags-nyt

Efter 1 dag på arbejde som startede kl 9.00 til 17.30 hvor efter jeg kørte til bestyrelsesmøde og kom hjem kl 23.00 så er det passende med en "fri-dag". Tirsdag er jo tit min hjemmedag, nogle gange en rigtig fridag andre gange en hjemme-arbejdsdag. Sådan bliver dagen i dag, der ligger meget post, girokort og regnskab efter 4 ugers fravær, men dejligt at der hurtigt er tid til at få det af vejen. Så jeg tror faktisk jeg vil nyde at gøre disse praktiske ting. Lige nu vil jeg dog tage en langsom morgen med lidt strikke-blogs og en kop kaffe extra. Julie skal til frisøren om 1 time inden hun skal i børnehave, derefter er det helt klart arbejdstid. En Ok dag tror jeg og slutningen blive det bedste for det er jo

STRIKKE-CAFE-DAG!

Jeg glæder mig til at se qvinderne igen jeg har ikke set dem i 5 uger og det er lang tid når vi normalt ses hver uge.


Jeg skal købe/bestille garn til min mors promenade sjal, så jeg er spændt hvilke farver der skal indgå udover de 2 bestilte nemlig stærk turkis og mørkeblå. I skal nok få en billede af se når jeg har garnet.

søndag, august 26, 2007

Sidste aften i ferien




Det er meget mærkeligt at nu er 4 uger gået. Dejlig lang ferie som er blevet nydt i fulde drag og så er de sidste 2 dage herhjemme alligevel lyn-hurtigt været som en helt almindelig weekend.
Min vaskemaskine har arbejdet på højtryk, 4 uger uden vaskemaskine er hårdt for bunkerne af snavsetøj.
Jeg ved at der i morgen igen er fuld tryk på arbejdet og jeg glæder mig meget til at se Gry og Tina. Hører om deres ferier på godt og ondt. Gennemlæse post fra 4 uger og gense en masse patienter. Jo hverdagen skal nok være på plads inden aften.

Det har været dejligt med 4 uger uden store rejse-planer, det har jeg aldrig prøvet før og det har jeg faktisk nydt. Vi har haft det dejligt afslappet og nydt hinandens selskab og samvær. Været på stranden og i vandet når vejret tillod det.

Da jeg pakkede Julies taske til børnehaven kom regntøjet også frem, det har vi slet ikke brugt en eneste dag. Det er da ret imponerende når man tænker på hvordan den danske sommer ellers har været. Gummistøvlerne har været brugt mange formiddage, da græsset var fugtigt.
Selv vores 2 dage i Legoland, hvor der hang grå skyer slap vi, det trods at samme dag regnede Sønderjylland mildest talt væk. Efter vi forlod Legoland tirsdag eftermiddag startede regnen 10 min fra Billund og varede helt til Sjælland. Jo selvfølgelig har det regnet i vores ferie men det har bare været om natten eller på tidspunkter hvor vi befandt i en bil eller indendøre af anden årsag. Det er da ret godt gået.


Julie glæder sig til at komme i børnehave i morgen og da jeg foreslog at hun kunne blive hjemme på tirsdag så valgte hun det fra, Jeg skal i børnehave og lege. Hun glæder sig til igen at der er børn omkring hende. 4 uger uden andre børn er lang tid, og så har hun alligevel taget det som en naturlig ting. Vi bor åbenbart i et sommerhus område hvor der ikke er børn. Vi ser legetøj og gyngestative i nogel enkelte haver, men aldrig nogle børn.

lørdag, august 25, 2007

Mystery løsning

Billedet er lige endnu et ferie-stemmingsbillede. Gina med Julies sovehund.

For et par indlæg siden var jeg frusteret over MS3s endelige udseende. og jeg er åbenbart ikke den eneste at de ca 6600 der har været med som har haft sammme oplevelse. For blandt diverse posts i gruppen, dukkede et alternativ op som er godkendt af Melanie, der har lavet MS3. Det drejer sig om en forsættelse af det lige stykke med en afsluttende bort som i siden, så enden bliver firkantet. Det, har jeg besluttet, skal være min løsning. Derfor blev strikketøjet taget frem i går aftes og jeg er nu igen igang med dette lace- tørklæde. Og jeg synes deter sjovt at strikke lace trods jeg hel tiden skal følge diagrammet og ikke bare kan strikke derudaf. Det tager noget længere tid, men sjovt og afvekslende. Dog skal man ikke se grundigt på tv'et samtidig. Igår var Clint Eastwood filmen en gammel kending så jeg fulgte med indimellem.

Foreløbig mangler jeg KUN 175 pinde inden afslutning. Så det skal nok holde mig igang en del aftener endnu.
Dragen Ollie

Iløbet af efteråret skal jeg vist igang med Diva, da min mor så den i en garnforreting og prøvede den. Hun er solgt. Det vil være en oplagt gaveide. Men der er ikke købt ind endnu.

fredag, august 24, 2007

Hvad er der sket med ferie-strik?

Jo der er blevet strikket ind imellem men jeg har ikke fået strikket så meget som jeg troede jeg ville. Her er det mit aflange Birch- tørklæde i silke og cashmere. Ikke så langt men lige til pas til en lille halsklud. Forbrug 56 g. Opskriften kommer senere som lovet.
Derudover har jeg købt garn flere gange. Dels fordi jeg havde ferie og lyst og dels fordi den 1. del af ferie gik rigtig fint med kuren. Til gengæld har jeg ikke købt tøj til mig selv. Men en dejlig takse til rejsebrug.


Jeg har været til strik-in hos Dorte B i Snertinge og jeg fik senere besøg af Dorte hos mig, dejligt at møde nye strikke-kvinder som man let falder i snak med.


Der er blevet kigget meget på garn og gramset på endnu mere, men jeg har alligevel tænkt mig om inden det er kommet med hjem. Lidt dårlig samvittighed eller manglende rygrad har jeg åbenbart.


Mit absolut kedeligste strikketøj måske nogen sinde ihvertfald så længe jeg kan huske er Miyake. Men nu er den færdig og klar til brug. Skal måske have syet ærmegabet lidt sammen.


Et dejlig sjal i mohair og multifarvet kam garn fra Karen Noe. Anemonesjalet hedder det. Det mangler at blive blogget, det er der ikke plads til i vores lille hus.


Påbegyndt Tutti-frutti til Julie i strømpegarn købt med 50% rabat.


Påbegyndt kimonosjalet fra sjalsbogen i Loden og Kid-seta. Mums for kid-seta.

Ferie-nyt





Vi har haft en rigtig dejlig ferie Julie, Dan og jeg. Dan har haft nogle fridage og så lidt arbejde lidt ferie lidt arbejde og saå de sidste 2 uger har han både været på urmager skolen og i forretningen, så han har haft tralvt. imens har Julie og jeg nydt livet i sommerhuset, leget, læst bøger , strikket og gynget. og en helt masse andet. Bla Odsherred Zoo.

Nå ja jeg kom til at rive vores badeværelse ned og det udløste en sand lavine. foreløbig har vi levet i 2 uger kun med koldt vand, heldigvis er mine forældres sommerhus i nærheden og vi var også alle 3 afsted til Legoland og den Gamle By i 3 dage så der kunne også bades.

Badeværelset fik vådrumsgipsplader sat op,spartlning og armeringsvæv, vådrumsmembran 3 lag med 18 - 24 timer imellem. endnu en gang spartling slibe, væv, 3 lag vådrumsmaling, fliseopsætning, montering af lampe og håndvask. og nu er det så sat på standby indtil jeg igen kommer derop. Det er en sandhed med modifikationer for jeg har ikke lavet det hele selv. Min far har bidraget kraftigt. Han vil nok også fure fliserne og måske sætte gerikter op de næste par dage. Det er en meget stor hjælp jeg har i mine forældre og jeg håber at de ved jeg sætter pris på dem og deres hjælp. Jeg forsøger ihvertfald at huske at sige det, selvom jeg også nogle gange blive meget sure på deres rettelser.

Når badeværelse engang bliver helt færdigt så bliver det rigtigt dejlig. Det var det rum i huset som ikke var blevet ændret siden starten af 70érne og det trængte meget. Jeg havde aldrig rigtig lyst til at bade der, så der blev brugt som en nødvendighed og ikke som nydelse. Men det bliver det i fremtiden.

Mystery stole 3

Netop hjemvendt fra en dejlig lang ferie næsten 4 uger i sommerhuset skulle jeg lige ind og kigge på de nye ( for mig nye) clues til MS3. Og chokket er stort. Jeg synes det sjal som i starten var meget smukt trods jeg ikke var vild med spidsen nu ligner noget en blind har strikket. hvordan kan man sætte en vinge på og så ikke gennnemføre en bort eller en kant fra det forrige mønster
Nedtur!"!!!. hvad jeg gør ved jeg ikke jeg skal ihvertfald først fordøje de billeder jeg endnu har set.
De forrige års MS har resulteret i smukke stolaer så da jeg meldte mig var jeg slet ikke i tvivl om at jeg ville elske resultatet. Men lige nu er jeg ihvertfald ikke imponeret.