fredag, november 30, 2007

Jeg glæder mig i denne tid...

Nej det er ikke kun børn også barnlige sjæle som mig der elsker julen. Og så har jeg lige fået et link til en strikke-julekalender hos Drops, hvad mere skal man så ønske sig. Måske en ekstra time til strik hver dag, det er en umulighed, men et ønske er et ønske stort som lille.

jeg glæder mig også til de 2 x 20 min hver aften samme nmed Julie i sofaen hvor vi skal se julekalender i fjernsynet. I morges på vej til børnehaven talte vi om at det var i morgen der kom julekalender i tv. Inte om tidspunktet. Pludselig siger den lille dame, så ser jeg julekalender i stedet for en godnathistorie indtil juleaften. Jeg var lige ved at køre i grøften. Hvor får hun det fra!. Næhnej godnathistorie skal der også til for vi plejer jo at læse en kalenderbog. Det vil jeg da ikke snydes for.

Pakkekalender har været færdig i en uge, for jeg har i løbet af året, når jeg er løbet ind i et godt tilbud, købt det og lagt op på hylden, Der var 22 stk, så de manglende 2 fandt jeg meget hurtigt. Alle pakker er pakket ind og om lidt skal vi hænge pakke-kalender-juletræet op og så plejer julemanden at komme om natten med en pakke. I år skal vi for første gang prøve at han aflevere alle pakkerne på en gang og så må vi se om Julie kan lave pille-fingrene være.

smile award


Jeg er blevet tildelt denne award for at være den jeg er. Tusinde tak til Laila. En skøn kvinde i Schweiz som jeg har lært at kende gennem nettet. En hjertevarm og storsmilende dejlig kvinde som jeg sætter meget stor pris på. Og som jeg glæder mig til at se forhåbentlig snart igen.

jeg vender tilbage med de 4 som jeg skal sender awarden videre til.

super modeller fra Marianne Isager

viften med lange ærmer


sake og soba

karpen
solen i bred model


Jeg har nu i flere dage kigget i min nye bog af Marinne Isager og jeg er vild med mindst 5 modeller. Derfor har jeg forsøgt at tage billeder så andre også kan se hvad jeg er vild med. De er vist i den rækkefølge som jeg nok er nød til at strike dem i.

rød ( hvilket navn til en flerfarvet jakke med hulmønster)

tirsdag, november 27, 2007

fremgang med sort


jeg har fået lavet den ene kravedel færdig, så nu begynder trøjen (Diva af Hanne Falkenberg)at tage form. Den skal nok blive færdig i god tid inden den skal afleveres.
Jeg er også kommet lidt videre på kinajakken, da jeg nu har fået en mail om at restgarnet er på vej. Jeg fik jo kun den ene grundfarve og effektfarven i første omgang, da resten var i restordre. Men Tina fra Kastanien har sendt en mail, så nu vil jeg glæde mig til at kunne få overstået det kedelige stykke sort og så komme igang med striber.

søndag, november 25, 2007

strikke-blokade

Det tror jeg at jeg er blevet ramt af. jeg gør som jeg plejer efter Julies puttetid, benene op isofaen , strikketøjet frem og så gør det fint i ca 1 time max, gider det ikke. Mangler farver. Alt er sort og retstrikning, men jeg vil gerne projekterne, så hvad sker der lige. Har haft lyst til at starte på noget andet, men er det nu en god ide. Når strikketøjet er lagt på bordet, så går der ikke ret længe inden jeg sover trygt på sofaen. Det bedste der kan siges om dette i øjeblikket, er at jeg også sover bedre om natten efter 1-2 timer på sofaen, lidt mærkeligt og jeg er ikke mere frisk om morgenen. Hmmmmm.




Julie er tilgengæld frisk igen, siden fredag aften har hun kunne holde mad og drikke i sig. Lidt mere træt end sædvanligt men det er jo helt forståeligt. I dag skal hun på juletur med mine forældre og hendes 2 kusiner. De skal i Tivoli og i Glassalen og se en forestilling med Eventyrteatret. Det glæder hun sig til, så meget at hun har accepteret at have nederdel/kjole på. Tror I lige jeg var ved at falde ned af stolen, da hun sagde ja. Måske er hun fortsat syg-hahaha

" I julemandens tjeneste."

fredag, november 23, 2007

Diva nyt

Endelig faldt Julie omkuld. kl 13.30 efter at have forsøgt at falde i søvn hel formiddagen, træt som en okse, og slatten som en klud. Intet kan hun holde i sig, og vil ikke spise, får en smule væske, men ikke meget. Jeg fik aflyst en stor del af mine patienter og så hjem og afløse Dan.



Nu er vasketøj snart overstået kun 11 maskiner siden kl 2050 igår. Sådan.



jeg har strikket lidt på Diva og som altid er Hanne Falkenbergs opskrifter en fornøjelse. Det er jo ikke kedeligt at strikke indtagninger og forkortede pinde i retstrik. Der sker lidt hele tiden, der skal tælles en smule og holde øje på indtagningerne. Dejligt. Jeg nyder virkelig dette strikketøj, ligesom jeg altid gør når det er en opskrift af HF. Hvor er der mange der kunne lære noget af hende når de laver opskrifter. På en måde så er det meget rimeligt med hendes priser for et så gennemarbejdet produkt i forhold til stortset alle andre.

Hurra for moderne hjælpemidler

Julie har omgangssyge, ligesom næsten resten af børnehaven har haft hele ugen. i går da jeg hentede hende var hun frisk og intet under opsejling. Jeg hjalp en pædagog med at tørre op efter endnu en syg opkastende pige , huskede at sptritte alt af og vaske hænderne meget grundigt med desinfektionssæbe. Senere mens Julie var til gymnastik og alt fortsat var fryd og gammen måtte jeg hjælpe endnu en mor med et opkastende barn, men her var ingen rengøringsmidler trods det er en skole og en gymnastiksal, hvor der er mennesker næsten i døgndrift. vand og håndsæbe var hvad vi kunne finde.

Hjem til aftensmad og hygge, godnatputning, benene op på sofaen fat i strikketøjet og så kaldte en grædende pige! Det var så starten på en lang aften og nat, hvor stortset samtlige dyner, puder, madrasser, sengetøj og nattøj i hele huset er blevet smurt ind i opkastning. Dan og jeg har været et super team til at få alt renset, skiftet gjort klart til næste omgang. For hver gang vi prøvede fik vi justeret os ind på hinanden, så det bare kørte på skinner. Og så er det lige jeg er super glad for at bo i dette moderne samfund.

HURRA for vaskemaskine og tørretumbler. De har begge kørt på højtryk hele natten, og de kommer også til at køre resten af dagen. Men tænk lige hvis jeg boede med grukedel og kun en snor udenfor. Idag har vores vaskemidler enzymer, temperatur regulering, timer og alt muligt andet godt.

Nu sover hun og faderen, mens jeg gør klar til en kort dag på arbejde, og så skal jeg hjem og afløse Dan så han kan komme afsted. Dejligt med en mand der som en selvfølge også tager sin del af kage, både med hensyn til vask og oprydning og så især barns sygedag. Aldrig er der brøk og han tilbyder oftest selv hvordan vi griber det an.

Jeg håber at Julie når hun vågner igen er frisk, så frisk man nu kan være efter sådan en omgang, så hun kan have en stille og rolig dag med dynen og en stak bøger.

torsdag, november 22, 2007

sved på panden

I går aftes da jeg ville igang med kravedelen på Diva var min opskrift væk - ikke bare væk i strikkekurven, men helt væk. Pyha havde jeg nu glemt den i strikkecafeen og derfor skulle vente til på tirsdag?

Godt at det kun var en arbejdskopi og jeg i gemmerne kune finde den rigtige opskrift. Men indne jeg nåede dertil da var jo krimi i tv'et som jeg måtte se, så blev det Kinajakken der stod for aftenstrikningen. Så jeg er mået lidt længere, det er lange pinde da forstykkerne og ryggen strikkes samtidig, så jeg er kun kommet halvvejs i den nederste ensfarvet stykke. I selve opskriften er Tina så venlig at oplyse når dette stykke er færdigt så er det strikket 25.370m, jeg ved ikke rigtig om det er nedbrydende eller opløftende.


Det sorte garn er blevet mere strikkevenligt, da det stortset ikke smitter af mere. en vask hjalp meget. og der er ingen problemer med at garnet har ændret struktur. I aften vil jeg altså tage hul på Diva igen så jeg snart kan komme ud af min sorte periode. Både Diva og Kinajakken er sort og retstrikningen, så egentlig tvstrik er måske så meget sagt - og dog retstrikningen er jo oplagt tv strik. Jeg har heldigvis en god lampe bag min ryg og jeg behøver jo ikke kigge ret meget. men jeg glæder mig til lidt farve snart!!!


der er ingen billeder af strik da sort retstrik er rigtig kedeligt på fotos. Så istedet får I en stemmingsbillede.

onsdag, november 21, 2007

bog køb


Japan skandinavisk strik af Marianne Isager er nu bestilt via ibooks.dk og jeg glæder mig, for i går aftes i strikke-cafeen fik jeg lejlighed til at bladre i denne bog. Den er skøn, mange flotte modeller, der er mindst 3 jeg må strikke og sikkert flere, jo mere jeg får kigget.
Marianne kan altså noget med strik som er anderledes end andre. Jeg håber at opskrifterne denne gang er helt gennemarbejdet, så man ikke skal starte med ændringsark som til hønsefødder og gulerødder. Ret ærgerligt at købe en lækker bog og så er der fejl i. Men fejl eller ej jeg må nu vente på posten. det bliver forhåbentlig fredag den lander på matriklen.
Jeg er færdig med begge ærmer på Diva, så i aften må jeg igang med 1. kravedel. Jeg er i god tid til jul og alligevel vil jeg gerne have den færdig. så foreløbig bliver der ikke strikket på andre projekter. Det ligner ellers ikke min bløde rygrad, men jeg holder fast mens der er stærk og rank.

lørdag, november 17, 2007

Ærmer på vej

jeg har under dagens generalforsamling fået strikket en hel del. det . ærme på Diva er færdigt og jeg er ca 40% med nummer 2. den sidste time fik jeg ikke strikket da jeg løb tør for garn, det var mere på værelset men jeg gik alstå ikke fra mødet af den grund.
mine fingre er blevet fotograferet med strikketøj mange gange af vores proff- fotograf og nu er jeg ss spændt på om der kommer et stemmingsbillede ud af det, hvis det bliver til noget så skal jeg ihvetfald nok vise det frem. men der var ingen andre ud af 150 personer der strikkede, men bemærket af mange. Især mange mænd kommenterede det med stor forundring over at man kan skabe bluser, trøjer og andet på den måde. De var lidt fascineret. Pudsigt!
Billeder må I have til gode da jeg ikke kan koble kameraet til på hotellet.
Om lidt skal jeg efter en dejlig bad iføres min smukke lange kjole og så hen til en dejlig middag.
Rigtig god lørdag aften til jer alle.

fredag, november 16, 2007

smuk pigekjole


Her til morgen skulle jeg lige min morgen-tur rundt på nettet, og faldt over denne opskrift fra Hendes Verden, det er ikke hver uge jeg køber bladet så jeg havde ikke set eller hørt om den, men hold da op hvor den er sød. Straks så jeg min lille pige i den til jul. Mon den kan godkendes det er jo en kjole. Hun vil blive spurgt på søndag når hendes mor vender hjem efter 3 dage i Vejle. Jeg skal til Munkebjerg, sidde stille i mange timer og lytte. Der skal strikke-tøj med bare rolig, garn og ibenholt-pinde er lagt klar. Det bliver Diva der medbringes da jeg endelig har fået strikket masker op med en rimelig godt resultat. Det 1. ærme er ca 65% færdigt. Mon ikke jeg kan når en god bid i løbet af weekenden.

Når det var jo egentlig kjolen jeg vil vise jer, den er strikket i alpaca, så der er godt nok en rigtig vinter kjole. Opskriften er hentet hos Hendes verden på nettet.

tirsdag, november 13, 2007

Sko der blev til kjoler!



Et meget stort trylle nummer er sket idag. Jeg tog i byen forat købe dansesko og vendte hjem til 2 kjoler i 100% ren silke. Meget meget mærkeligt. Heldigvis er der sko i skabet der kan bruges til den lange model og jeg tror den korte vil være ekstra flot med lange brune støvler. Jeg kan nogen gange godt lide at blande fint og groft sammen. Ihvertfald vil de begge luftet i weeekenden hvor jeg skal til Munkebjerg i faglig sammenhæng.

vaske garn



Jeg har efter en råd fra laila, vasket mit garn til Kinajakken, jeg kunne simpelthen ikke holde afsmitningen ud. bandt en masse snore om garnet og vaskede det blidt ihåndvasken. nu hænger det til tørre og jeg tror det har hjulpet. Vaskevandet var ihvertfald meget sort.

Super bog om huer

Jeg købte denne bog forleden hos min lokale boghandler, var lige forbi fopr at se om Marianne Isagers nye bog om Japansk strik evt skulle være kommet før tid, men nej.

Huer er i massevis, i mange forskellige udgaver, inspiration til at kombinere flere modeller, så den er et hit. Nu skal der så vælges hvilke nye huer denne sæson skal udvides med. Det er ihvertfald planen at i eftermiddag når jeg har været til frisøren så skal Julie og jeg bladrer efter spændende huer.


Men som den kvikke læser bemærkede jeg skal til frisøren, det er så længe siden, men først skal jeg ud og købe nye dansesko, da jeg i weekenden skal til Hovedgeneralforsamling i Tandlæge

jeg har lige sat i foto af mit sorte strik til Kinajakken ind, som jeg meget gerne skal strikke videre på senere i dag, men med til strikke-cafe ved jeg ikke rigtig da garnet jo smitter helt vildt af. Det generer mig rigtig meget. ØVVVV

mandag, november 12, 2007

hallo kong frost

Ja så gik den weekend, den er ihvertfald ikke kendetegnet ved at der er blevet strikket, jeg tror den samlet strikketid siden torsdag har været 2 timer. Så på den front er der intet sket. men udenfor er der sket en masse, bilen har fået vinterdæk og straks efter kom kong Frost og lagde en tyndt hvidt lag af sne og hagl. Sammen med tusmørke blev lyset udenfor helt jule-agtigt. Julie klippede og klistrede en lang guirlande og op kom den at hænge på hendes værelse, jeg er spændt på hvor meget at den slags dette år bringer, i øjeblikket er hun til saks, tape og papir, så jo jo jo det kommer ikke til at blive et problem med guirlander og andet i år. Ikke lige mig men så er det jo.
Her til morgen er lyset udenfor igen en meget flot oplevelse, der er lidt sne, rimfrost på alle grene og en solopgang der lige er begyndt, en lang stribe af en sky og ellers klar himmel. Det bliver en smuk dag. Desværre skal jeg direkte efter arbejde til bestyrelsesmøde og derfor vil jeg kun se dagens lys gennem bilens vindue og klinikkens selvfølgelig også.

Men kong Frost du skal være velkommen. Jeg elsker sne så det er bare i orden med en ordentlig dyne og lang hård frost.

søndag, november 11, 2007

Sorte hænder

Jeg er startet på min Kinajakke. er ikke noget særlig langt da jeg ikke har haft mange strikke-minutter siden torsdag aften. Men det skal altså også være muligtat sidde med det garn i pænt stykke tid af gangen, da det smitter helt vildt af. mine hænder bliver så sorte, det går heldigvis nemt af i vask, men jeg sætter mig ikke lige for 1 pind eller 2. Garnet er lækkert bortset fra afsmitningen så generer mit temperament.

Min Diva generer mig også jeg kan ikke få samlet masker pænt har prøvet mindst 5 gange og pillet op hver gang. så nu vil jeg strikke stykkerne for sig selv og sy dem sammen til sidst. Hurra for ekstra montering.

rigtig god søndag til alle ude i det ganske blogland. Vejret her i DK er da helt vildt lækkert. Nyd det.

torsdag, november 08, 2007

Børnehave foto


Da Julie blev hentet i går var der endelig billeder fra fotografen, og de er blevet rigtigt gode. Julie er dog meget utilfreds med at der ikke er farver på. Så hun mener vi skal farvelægge dem, Dan og jeg er ikke helt enige.

Manchet


Jeg er jo blandt andet igang med Diva og inden jeg går i gang med min kinajakke, så må jg vist lige koncentrere mig om denne model. Jeg fik strikket en manchet igår og den anden skal så på pindene til aften. Men når jeg skal samle masker op både til kraven og til ærmerne så er jeg ikke tilfreds med udseendet. Derfor går jeg lidt om den varme grød. Måske ender det med at jeg slår op og strikker normalt og derefter sy stykkerne sammen. Det er jo ellers ikke min kop the med montering, men for 1. gang nogen sinde tror jeg, er det mest tillokkende.
Skulle du sidde inde med gode erfaringer om denne model så må du meget gerne lige lave en kommentar til mig!!

tirsdag, november 06, 2007

indtryk fra Schweiz

Denne gamle træ-bro brændte en del af for nogel år siden, men heldigvis er den blevet genopbygget med respekt for gamle håndværk.


En anden gammel træbro og et sluse-system som virker trods en meget oldtysk udseende.

I går eftermiddags viste Laila mig Luzern, en smuk gammel tysk-schweizsk by, så her er lige nogen stemmings billeder.

Kinajakke



Endelig er der kommet en pakke fra Kastanie i Bogense.


halvdelen af mit kit til Kinajakken, så nu kan jeg ihvertfald komme igang. Men mon ikke lige jeg skal rydde lidt op i strikkekurven inden jeg starter.

Farverne er som modellen bortset fra at den gule bliver mørkrød. Garnet har liv og spil i farverne og jeg ved at den bliver et hit. Det skal nyde mens den strikkes.

garn indkøb







Her er så billeder af alt det garn jeg købte i Schweiz, og deruder blev mit vilde indkøb til mig selv et plastik klemme til håret.



øverst til venstre: dagens tilbud: 8 ngl Damasco 83% bomuld og 17% hør, pris 36.- omregnet

øverst til højre: 10 ngl bomuld/akryl i farveskiftende garn. perfekt til en børnebluse eller 3 til Julie

midt venstre: 12 ngl 100% merino i mørk lilla til mig selv sagde hunden.

midt højre: 10 ngl farveskiftende strømpe garn i røde nuancer: skal bruges til et cafe-sjal.

nederst: 4 ngl 100% merciseret bomuldtil en sommerbluse til Julie.

alt dette for 106 ch.fr omregnet ca 475.- det er da noget af et kup. Der var så meget garn at jeg kunne nemt have købt mere, men Laila var god til at holde mig tilbage og hele tiden spørge på hvilke projekter garnet skulle bruges til. Tak for det. Laila. Jeg skal jo også nå at strikke det.

solskin nok til mange dage.


Jeg er tilbage fra Schweiz efter en rigtig dejlig weekend hos Laila og hendes familie. Og det solskin jeg har med hjem er i form af glæde og varme i hjertet, for det var ikke meget solsen var fremme i schweiz. Vi har hygget, strikket ( Laila mener dog at hun havde fået strikket mere hvis jeg ikke havde været der), men det forstår jeg ikke. jeg er vant til at strikke om aftenene og stortset aldrig om dagen og Laila strikket lidt hele døgnet.


Jeg har masser af garn med hjem da vi var på fabrikssalg hos Lang i går eftermiddags. Noget er til mig selv og noget tror jeg kommer med til strikke-cafeen der er sikkert en eller anden der vil overtage. Tilbuddet var for godt. Der skal nok komme billeder lidt senere på dagen.


Jeg har strikket på Turbulence U-neck fra Knitting nature, og den bliver snart hyllet op. farve er bare forkert. ØVVVV

Så søndag eftermiddag kastede jeg håndklædet i ringen og tog hold på en nyt Karen Noe Flettesjal denne gang i baby.alpaca fra Græse Mølle ( BC står vist bagved.)

Nu vil jeg starte bilen og køre til København for at hente Julie. Jeg savner hende vildt og har savnet min familie meget mens jeg har været væk. Mærkeligt at være hos en anden familie og lege med børnene og så er ens egen der ikke. Så nu kan køen på motorvejen godt forsvinde for her kommer jeg!!!!

lørdag, november 03, 2007

Lufthavnen

Efter en lang nat hvor jeg bare har hostet og stortset ikke sovet sidder jeg nu i lufthavnen og venter på at flyet skal afgår. Det ser ud til at flyve til tiden. Jeg elsker livet i lufthavnen når bare det ikke er i mange timer, der er altid liv og mange mennesker, forventningsfulde børn og feriefolk, forretningsfolk og turister i en skøn blanding.

Stor ros til sikkerhedskontrollen i Kastrup. Deres nye faciliter er meget lækre og trods rigtig mange mennesker så var ventetiden ca 5 min, det gik stille og roligt, og de var meget omhyggelige. Hver 3. person blev checket ekstra. Jeg er glad for at jeg lod strikkepindene ligge i kufferten.
Her er 2 dameblade i tasken, en nyindkøbt parfume af ynglingsmærket Bulgari og strepsil, så helt galt kan det ikke gå.

Nu vil jeg nyde en stort Latte macchiato inden jeg stiger ombord og flyver ned til landet af ost.

fredag, november 02, 2007

ravelry

Jeg glemte lige at fortælle jeg kom ind i morges og har ikke haft meget tid til at kigge rundt. Mit navn er strikkefeen, men bindestregen er slettet da det kunne ravelry ikke finde ud af.

Og mit kit på Kinajakke er stadigvæk ikke kommet med posten trods det blev aftalt onsdag at Kastaniestrik skulle sende det afsted med det samme. ØVVVV

valg af opskrift

Som skrevet i går skulle jeg vælge hvilket projekt der skulle ned i kufferten, som er pakket og egentlig var kørt til København for at overnatte, men er vendt hjem til Hillerød for lige at huske de sidste ting ( hvad man ikke har i hovedet må bilen have i omdrejninger.)

Valget er blevet mandelfarvet uld fra Geilsk til en enkel smuk bluse fra Bogen Knitting Nature.
Den har længe summet i hovedet og måske var den egentlig planlagt i en anden farve, men garnet lå og kiggede op af skuffen og da jeg følte på det, så blev det taget. Dejligt blødt at røre. Måske en anelse for tyndt men pyt så tilpasser jeg bare opskriften til garnet og ikke omvendt.

Jeg har helt opgivet at strikke i flyet. Jeg er ikke en person der kan gå gennem sikkerhedskontrollen med bambuspinde og vide at det måske er ulovligt. Alle vil kunne se det på mit ansigt og jeg vil helt sikkert blive taget fra til kontrol. Så jeg læser et blad eller løser en krydsord / suduko i stedet.

Tak til alle jer der har sendt kommentarer med øsnket om en god tur. I vil blive underholdt med små anekdoter når jeg er hjemme igen på tirsdag. Det lover jeg.

Rigtig god weekend

torsdag, november 01, 2007

der pakkes

der skal forskellige ting med ned til Laila. Enhver dansker i udlandet har altid nogen specielle ønsker på danske madvarer. Laila og hendes familie er meget beskedne i deres øsnker.

Så her pakkes ost, havrefras, lakridser, flæskesvær og pålægschokolade.

Da min bror og hans familie i mange år boede i udlandet var indkøbslisten altid alenlang og mindst en kuffert var fyldt med danske madvarer.

Min bagage vil være fyldt med fibre af den sunde uldne slags, hvad skal jeg dog strikke mens jeg er på visit, noget lækkert, nemt og alligevel spændende? Min kinajakke er endnu ikke kommet men måske i morgen, hvis jeg er heldig, ellers skal jeg virkelig i tænkeboks.

Jeg er blevet færdig med den det stribede stykke til Diva og vil om lidt samle masker op til venstre krave halvdel. Men sort på sorte pinde en mørk efterårsaften er ikke det aller bedste. Det giver ihvertfald øjenmuskulatur træning.

Jeg vil gerne strikke en bluse til mig selv men hvilken skal det nu lige være først, underligt at med så mange lækre opskrifter liggende så er det svært at vælge hvilken en jeg skal starte med. Så måske ender det med at jeg laver endnu et sjal, selvom jeg ikke lige mangler i øjeblikket.

Jeg glæder mig til at skulle afsted til lufthavnen tidlig lørdag morgen og kan næsten ikke vente. Laila skriver indimellem små mails med antal timer til jeg kommer. Det er vist med sommerfugle i maven på os begge. En weekend vi virkelig har set frem til længe og som helt sikkert vil blive en rigtig god oplevelse. At jeg så i dag er begyndt med ondt i halsen og går rundt med sokker på ( det er ellers alt for tidligt) og tørklæde om halsen, det kan ikke påvirke situationen - det må halsen forstå. Sygdom er ikke en option! BASTA.