fredag, februar 29, 2008

strikke taske

Jeg havde jo som tidligere skrevet bestilt en taske af mærket Namaste. Men da den ankom var der en fejl og efter at have kigget på den i nogle dage sendte jeg den retur. Jeg og den passede bare ikke. ØV




Så i ren frustration skyndte jeg mig forbi Slotsarkaderne mens Julie var til gymnastik og troede jeg ville købe en Oililly taske, men nej de var heller ikke lige hvad jeg søgte. Så skete et mirakel. Hos Kaza fandt jeg en lækker skind taske med mange rum små lommer og meget lækker. Nedsat fra 1800.- til en pris en anelse over den tilbagesendte taske. Og jeg er så glad fordi jeg gjorde det. Mærket er White Flirt. hvis andre er blevet inspireret.

I går aftes sad jeg og kiggede den grundigere efter og tænkte over hvad og hvor skal de forskellige ting have plads. Finish og skindet er super dejligt, og jeg ved denne taske kommer til at følge mig i rigtig mange år. Nu kan I få et par billeder ind jeg flytter ind i den.

Her er det midterste rum lynet helt op og det er altså ned til bunden i begge sider og derfor opstår der et kæmpe rum ( som dog klapper sammen uden indhold). Farverne er som på de øverste billede.

onsdag, februar 27, 2008

et veloverstået møde

Dan og jeg har her til formiddag siddet til møde( 1½ time) med en af personalet i Julies børnehave, hun har haft nogle problemer i den seneste tid grundet konflikter mellem hendes veninder. Hun er et barn der tænker og føler ekstremt meget og derfor bliver utrolig påvirket af alt omkring hende. Det var et rigtig godt møde med ideer til hvordan vi herhjemme kan hjælpe til og hvordan de vil prøve at tackle tingene i børnehaven. Jeg håber og tror på at det nok skal blive i orden. Heldigvis blev konflikten mellem veninder rimeligt ordnet i går efter de havde været på kant i 5-6 uger. Så nu kan vi forhåbentlig igen sende et glad barn afsted og ikke en så ufattelig vred lille dame, som jeg aldrig har set magen førend min egen.
Jeg er glad for at vi nu er sammen om at hjælpe hende og at vi har forståelse for hinandens forskelligheder.

På strikkefronten er jeg startet på dette slag/sjal fra bogen strik - find din indre ro af Kari Hestnes. Garnet er fra Du store Alpakka og består af en tråd Fairytale og 1 tråd tynn alpakka, begge 100% alpakka. Farven er mørk-rød.

Også lige et par billeder af Pagode som er taget i brug og så blev fremvist i strikkecafeen i gang. den er dejlig at have på og tilpas varm. Så den vil blive brugt herhjemme og i sommerhuset, det er jeg helt sikker på og det var jo lige missionen fra starten.

mandag, februar 25, 2008

Fru Fifi Jørgensen


Ja så er fifi færdig, det blev hun faktisk i går aftes, men jeg nåede ikke at vise hende. Hun venter spændt på at komme uden for huset i morgen, eller også så er det mig der er spændt på hvordan hun vil varme.


Her er Julie og Laila igang med en strikkelise. Julie er lige startet og det går egentlig meget godt. Ihvertfald påstår hun at hun elsker at strikke. det er min datter ingen tvivl!

søndag, februar 24, 2008

en fiberrig ferie

Uhhh, jeg har så meget at vise og fortælle, at jeg næsten ikke ved hvor jeg skal begynde.

i sommmerhuset fik jeg strikket den første lange snoringsbort til cable tunic, men er ikke ellers kommet længere med den. Fifi er til gengæld blevet flittig motioneret på pindene så den er snart lang nok.


Jeg har haft besøg af Laila fra torsdag til i dag. Igår havde jeg lavet en hemmelig aftale med Tineke om at hun kom på strikkebesøg. Det var en fantastisk dag hvor vi grinede, gramsede på garn ,snakkede og strikkede lidt. Enkelte pillede vist mest op - ikke, Laila!.






Jeg er blevet begavet med garn udover al sund fornuft. Begge qvinder medbragte fine ting, så mit strikke-lager nu bugner af garn. Jeg skal vist se om det er muligt at fremskaffe et par ekstra arme, så jeg kan strikke i dobbelt takt.


Pagode blev også færdig i sommerhuset, er ikke helt så god som håbet og ej heller helt så dårligt som frygtet. Jeg har prøvet at filte meget forsigtig, så forsigtig at det ikke gjorde noget, så i morgen får den en tur mere.





De 3 ovenstående billeder viser gaven fra Tineke: bordeaux mohair til et sjal, 5 ngl lyserød Safran til en sommertop, lyseblå alpaca og vivaldi samt et børnedropshæfte til en sommercape til Julie. Mange tak, Tineke!

Gaven fra Laila: 14 ngl Mille colori og 9 ngl Silk dream, begge garner er fra Lang i Schweiz og super lækre. Også mange tak til dig.
Besøget af jer begge har givet mig en oplevelse og et venskab for livet. Så tak kan ikke egentlig bruges da det ikke er stort nok. men det ved I forhåbentlig godt.

Jeg skal nok i løbet af den kommende tid skrive mere fyldigt om alt hvad jeg har oplevet og hvilke projketer der skal komme ud af alt det lækre garn, men foreløbig må I nyde billederne.

lørdag, februar 16, 2008

lidt opsamling




Jeg skrev forleden om pagoden som er lagt i skammekrogen, En spurgte efter et billede, så her er det. jeg kan næsten ikke holde ud at kigge på den, men den bliver pakket ned i strikketasken når hele familien om nogle timer drager i sommerhuset. Så mon ikke den bliver færdig alligevel. Den mangler kun nederste del af den ene ærme og så lommerne. Men tilfreds er jeg ikke!

Jeg har jo gået og ventet på Lucca garnet til Cable tunic og endelig er det kommet. Farven er mere gråbrun end jeg synes på farvekortet, så lidt skuffet blev jeg først, men jeg tror at jeg bare lige skal have gang i pindene så kan det være at det falder heldigere ud.

På pindene er en Fifi, strikket i Loden som lå inde i skabet. Farven er lilla-grå og jeg tror den skal nok blive udemærket som en vintervest. Alt for varm til sommer, men over en langærmet t-shirt så er det super. Den måde bruger jeg også mine snowdrops og det er bare perfekt.

Så jeg kommer ikke til at få ledige stunder uden mulighed for at strikke her i vinterferien, som nu er begyndt i vores lille familie. Og vi har glædet os længe. På torsdag kommer min gode veninde Laila og så skal der strikkes morgen middag og aften. Måske jeg skal huske at købe en stor pakke plaster , da min pegefinger er helt hudløs allerede, hvordan skal det så ikke gå med den kommende uge.

Denne morgen er så smuk, ude bag marken overfor flyver en luftballon. det må være koldt men fantastisk smukt. Det er en af de ting jeg vil opleve her i livet. Måske jeg skal skrive det på ønskesedlen næste år.

onsdag, februar 13, 2008

pagode - padårlig

Jeg er næsten færdig med min pagode og nej jeg er ikke tilfreds med udseendet. Garnet og farverne er fine, men den er så klodset at det halve kan være nok. Jeg skal nok blive færdig med den snart men så vil jeg prøve at filte den en anelse. Håber at det kan tage noget af det tæppe-poncho ud af min model. Jeg ved at den vil blive brugt i sommerhuset og det er jo også meningen med den, men efter jeg stortset havde monteret alt undtagen lidt på ærmerne, så prøver jeg den og det skulle jeg aldrig have gjort. ØVVVVVVV.

Det kan tage lysten fra at gøre den færdig, så jeg harlagt den i skammekrogen i et par dage og derfor har der været lidt små projekter i stedet.

Jeg er ved at finde ud af hvad jeg så skal strikke. jeg venter fortsat på garn til cable tunic, det er vist på trapperne, men måske en lille fifi eller viften. Der tænkes.

Nej det er ikke min hjerne der krager!

en færdig skuldervarmer

Det garn jeg fik af Julie i mandags blev tirsdag aften i strikkecafeen omdannet til en skuldervarmer. Jeg måtte strikke 3 pinde da jeg kom hjem og sy sammen, så den blev helt færdig. Billedet er forfærdeligt i henhold til farven, forstil jer blå og grøn som havet.


Opskriften fra du store alpakka er noget mangelfuld, men jeg er selvfølgelig også forvendt fra Hanne Falkenberg. Garnet er meget lækkert men jeg er ikke dus med at strikke på pind 8.

tirsdag, februar 12, 2008

garn kup!

forretningen strik og Co på Farum Hovedgade 69 har ophørsudsalg. Minus 50% på alt garn.

hun stopper på fredag, så skynd jer, der er masser af Noro, Isager, Gepard og Noe plus meget andet.
Pas på det er farligt men pengene rækker meget langt.

rigtig god fornøjelse

Dorthe

ps tak til Hella for at gøre livet farligt for alle garnelskere.

hvad dagen bragte!






Først og fremmest tak til alle jer der sendte mig en fødselsdagshilsen , enten pr mail eller her på bloggen. Jeg har fået mange hilsner og jeg elsker det!




Dagen igår var på mange måder en mærkelig dag, morgenen startede som den plejer, plus gaven fra Julie. Modellen skal være denne skuldervarmer.På arbejdet fik jeg smukke blomsterog lækker chokolade og i løbet af dagen fik jeg et kram af en patient på 81, han havde bemærket blomsterne så derfor vidste han det. Lidt meget bøvl omkring ferieplanen skulle åbenbart også lige ordnes i går og det er bestemt ikke let selv om vi kun er 3. Om knuden helt er løst ved jeg faktisk ikke. Så måske fortsætter gåden lidt endnu.

Efter ugens længste arbejdsdag tog Tina og jeg fik Bella Luna og fik lidt pasta. Vi skulle nemlig til Rie for at få præsenteret du store alpakka sammen med resten af strikkecafeen. En rigtig hyggelig aften med masser af garn og inspiration. Så hjem efter at familien enten sov på sofaen eller i barnesengen. Det var den dag.


Her til morgen lå en smuk perlekæde som Julie havde lavet til mig i børnehaven og jeg har haft den på lige siden. Hun synes det er forkert at jeg ikke er blevet fejret, men det skal jeg nok blive om nogle uger.




Idag har jeg ordnet mine opskrifter, vi bager kage og boller, spiller kort og bygger Lego. En dejlig afslappende og hyggelig dag.




Lidt garn er kommet hjem de sidste par dage, lidt for meget egentlig men pyt, jeg skal nok få det brugt.

mandag, februar 11, 2008

i dag er det min dag



Idag tager jeg hul på det sidste år i dette årtid. 39 ja, det er vel ikke så slemt. På ene måde lyder det af meget på den anden er livet jo langt endnu ( forhåbentlig).


Jeg skrev forleden om lidt indkøb fra du store alpakka. Her er så en lille sjov kreation som jeg lavede i går aftes



og så fik jeg 5 ngl af Nanuk af Julie i fødselsdagsgave, skal blive til et "møbius" sjal. Farve er meleret i blå og grøn, rigtig hav-farver. Billedet er ikke retfærdig overfor farverne. men garnet fejler bestemt intet.

lørdag, februar 09, 2008

en heks!


I skal ikke snydes for min lille heks

en helt ualmindelig lørdag

Idag skal jeg ingenting, eller hvad?. selvfølgelig skal der vaskes tøj og ryddes op, handles ind, men jeg har ingen ting jeg SKAL idag. Oprindelig havde jeg planlagt at holde fødselsdag i aften men jeg nåede heldigvis ikke at sende invitationerne ud, synes ikke jeg lige orkede det, så nu har jeg bare en friiiiiiiiii lørdag, som allerede er startet helt anderledes. jeg har nemlig sovet helt til kl 9.00, lidt afbrudt at diverse familemedlemmer der var vågne eller skulle vågne, men jeg fik lov at blive liggende under dynen så længe. Det sker måske 1 gang om året, så det er noget helt specielt.

I går eftermiddags efter arbejde var jeg forbi Kinora design i Frederiksværk. Rie som overtog forretningen efter frk. Aabo er nu begyndtat forhandle du store Alpakka. Pyha hvor jeg fik snakket og gramset, indkøbt lidt ( som først kan ses på mandag hvor det bliver pakket op som gave). Garnet var lige kommet var stadig i kasser på gulvet, men Rie åbnede dem straks og vi fik en hyggelig snak. Dejlig at se lidt andet garn, jeg har ikke før mødt garnet fra Norge i de forretninger jeg normalt kommer, så en dejlig inspiration til nye projekter.

Desværre fik jeg en mail fra Markno at min ønskede strikketaske ikke kan leveres, så jeg må vælge en anden farve eller model. Så jeg må nu vente og se hvad der kommer.

onsdag, februar 06, 2008

Bestilte min fødselsdagsgave


Jeg har længe i mange måneder kigget på strikketasker. Primært Jordana Paige, men egentlig synes at den var for dyr. Ihvertfald da jeg aldrig har set den i virkeligheden og hvor ser overfladen på materialet ud. Er det plastik-agtig eller lækkert.

Men så igår fortalte Siffes planet om takser og blandt andet om et mærke Namaste. Jeg må straks rundt via google og blev forelsket. Da Siffe så fortalte at hun havde bestilt sin model hos Markno var der ikke langt fra tanke til handling. Min er bestilt og jeg glæder mig:





Har fået en mail fra Markno at ordren er ekspederet så nu venter jeg bare.



Prisen hos Markno var 200.- billigere end hos pinnsvindesign.no. Så det kan altså ikke altid betale sig at komme i udlandet.

tirsdag, februar 05, 2008

en rød firkant

det var hvad jeg mangler før min kaffepause. nu er kaffen og firkanten klaret. Og en del af oprydningen er også klaret. Men jeg tager lige lidt mere.

det går fremad

Lille atjuu har det meget bedre og er sendt i børnehave, de skulle holde bamse-dukke fødselsdag i dag, så det var godt med en hjemmesygedag igår, tog meget hosten og en del af næsens......

Krudtet i en sådan størrelse efter en hviledag er godt nok stort. Dan troede her til morgen at hun var på coke eller ectasy, men hun ervel bare helt normal. Et godt tegn på en rask og almindelig pige, som dog mente hun var en kattekilling.

Min snue er ved at løsne sig og det er et godt tegn for mig, da jeg tit ellers får kæbehulebetændelse, men denne gang tror jeg jeg slipper. Jeg vil bruge min fridag på lidt oprydning og så meget strik på fifaen. Mon ikke jeg kan blive færdig med forstykket på pagoden, jeg er nået et pænt stykke i går. Billedet er drejet, det længste stykke i venster side er noget af ærmet. Den mørke streg i højre side er markering til lommen.

mandag, februar 04, 2008

store og lille atjuu

Her ligger Julie og jeg på hver vores sofa med dynerne, remoten og strikketøj, vi har vand, kleenex og bøger indenfor rækkevidde. Vi snøfter og hoster. derfor er dagen idag en hjemmedag.



godt at strikketøjet så kan afhjælpe tiden med tegnefilm. jeg bliver hurtigt træt af playhouse disney, men lige nu kan jeg ikke lokke med en historie. Så jeg tager en stribe. Det er 1. forstykke på Pagode, et lille udsnit af det ene hjørne

søndag, februar 03, 2008

se lige her!

Vi har i dag været til fødselsdag hos min svigerinde, og da jeg også snart har en sådanne dag faldt snakken på min ønskeseddel. De andre i familien kunne ikke forstå at jeg bla ønskede mig garn og strikkebøger, de mente jeg havde nok.
Men Helle gik lige ind i en skab og fandt dette her frem. Hun var for længe siden begyndt på Birch, men kun kommet 2 pinde da mønstret drillede hende. Hvis jeg ville kunne jeg få det hele. Jeg tror nu nok jeg en dag strikker sjalet og giver hende det tilbage.




"Bogen" fra Rowan er tyk ( 140 sider i størrelse mere end A4) og med masser af anderledes strikkerier i . altid spændende at se noget andet. den skal gennemlæses mange gange inden jeg helt kender den.



Garnet er Rowan Kidsilk så det er kun en fornøjelse at strikke med, så jo det var da ikke så dårligt.

riset ud af sengen

Julie har ventet spændt på at det endelig blev fastelavnsmorgen, så hun kunne rise os ud af sengen.
Så igår drog vi til Hillerød forat købe fastelavnsris. INGEN steder fandt vi nogen. slikbutikken havde udsolgt og kun tønder tilbage, det duede ikke mente Julie.
Så vi lavede selv et, købte alligevel en tønde senere på dagen og med grene, lidt pynt og slikket fra tønden blev det et fint fastelavnsris.

Da kl var ca 7.30 kom hun ind til os med det i hånden, der blev riset på dynerne og sunget HØJT boller op og boller ned. ud kom jeg af sengen efter 5 mins putning.

Vi har spist morgenboller, fastelavnsriset er næsten plyndret og så en god historie om Tante grøn, tante brun og tante lilla, Det er søndags hygge morgen.

senere skal vi til fødselsdag, så mon ikke en tur ud i det flotte solskin her i formiddag vil være passende. ellers er det bare søndag med afslapning og ikke for mange praktiske opgaver.
Jeg nåede rigtig mange i går og er næsten færdig med hvad jeg skal nå. Bortset fra at Julie fastelavnsdragt endnu ikke er færdig. Heldigvis skal de først slå katte naf tønden på fredag i børnehaven. Jeg mangler ikke meget men har ikke lige fået taget mig sammen. Men det kommer.
Rigtig god søndag til jer alle.
Nyd hinanden og nyd livet, det er derfor vi har det!!!

lørdag, februar 02, 2008

endnu en bog

Alle skriver og taler om Knittes almanac, så endelig kom den til matriklen. først var jeg faktisk skuffet, mest fordi jeg troede at baby surpirse jacket var en af opskrifterne, men så begyndte jeg at læse om januar og aran. Jeg er ved at overgive mig, EZ skriver meget hyggeligt og med en passion for strik som jeg kun kan medgive hende. Der er nok en eller to modeller som måske en gang vil blive strikket men ellers vil det bare være en hyggestrikkelæse bog.

Pagodens forstykke er gået baglæns. Jeg havde strikket 25 pinde af 386 m = 9650m( minus lidt indtagninger), da jeg opdaget at jeg var startet på en pind 4 istedet for 3½ som ryggen var strikket på, synes også det var så løst, men jeg gad ikke lige i starten lettet mig fra fifaen, Ris til egen bagdel. Så da jeg endelig gjorde det kunne jeg jo så pille op. Det er nu gjort og jeg er kunne 19 pinde fremad. Og det ser nu igen rigtigt ud. Jeg hader at pille op men jeg hader også når det er forkert, så istedet for at springe over gærdet der lavest sted så må det bare gøres om. Bagefter er det dejligt at have gjort det og så glædes jeg over mig selv. Sikken en gang pladder.

fredag, februar 01, 2008

Ryggen er færdig

Endelig lidt strikkerelateret her på bloggen.



Pagoden ryggen er færdig og jeg er begyndt på det første forstykke. Det bliver en farverig trøje og jeg er næsten sikker poå at den ender som en sommerhus trøje. Det er der egentlig ikke noget negativt i men mere at der er for farverig til hverdag. Ihvertfald er den meget egnet til at strikke for TVet da der hverken skla tælles eller andet sjovt.



Den lille tut øverste på ryggen er en glatstrikket halsbelægning, som skal syes ned indenfor. lige nu erdet bare en pølse.