lørdag, august 30, 2008

de sidste forberedelser

I aften skal vi fejre vores kobberbryllup, det er egentlig først d 16. september, men vi valgte denne lørdag da jeg har haft fri den forgangne uge og derfor er det meste af tiden gået med praktiske ting. ihvertfald er der ikke blevet strikket ret meget siden tirsdag.

idag skal der bages boller og tærter, dækkes borde osv. maden kommer udefra og vi skal have Tapas. Det fik vi anbefalet af en bekendt og vi er spændte.

Den første gave ankom torsdag da der pludselig stod en mand og skulle sætte en flagstang op. Det er et ønske jeg har hat i mange år. Nu står den rejst i haven og jeg tror der kommer flag i en pakke i aften. Når flaget er hejst skal der nok komme et billede.

Teltet er rejst og heldigvis er vejret med os. så alt ser ud til at klappe. Det bliver forhåbentlig en dejlig dag. Kryds fingre for at vejret holder.

onsdag, august 27, 2008

Trøje til Julie


Denne trøje er nu færdig, ændring i forholdtil opskriften er at jeg ikke har lavet en strop i halsen.

det er strikket i Smart fra Sandnes, dejlig tyk. Modellen er fra Sandnes i deres hæfte 0807 barn.

Der skal dog lige trykknapper og pynteknapper på, men de må lige vente til vi finder de rigtige.

tirsdag, august 26, 2008

ups I did it again


nej jeg er ikke blevet bidt af Britney Spears, men jeg faldt over denne lækre trøje og fluks måtte opskriften indkøbes. Der skal strikkes i en grå nuance tror jeg, jeg er sikker på den vil blive en hit. Modellen hedder Cassidy og er fra Chic Knits.

abstinenser

Jeg er næsten rystende i hele kroppen over at jeg ikke overhovedet har rørt ved et strikketøj eller garn siden fredag aften. Så jeg glæder mig til at skulle i strikkecafe i aften.

Der har været brug for mig alle mulige vegne, selv mine aftener har været fyldt med regnskaber, møder, fødselsdage osv. Jeg brokker mig ikke over at skulle disse ting, men nu kan jeg ikke klare mere inden noget meditativ strikningen. Gad vide om man producerer endorfiner når man speedstrikker ligesom rigtige atleter.

Jeg tror jeg vil snyde mig til en kop kaffe og et par pinde med det samme.!

søndag, august 24, 2008

guf til vinteraftenerne


Disse 2 blade lå og ventede på mig da jeg kom hjem i går. mums, der er flere ideer til vinterstrik.

Til gengæld har jeg slet ikke strikket siden fredag og der kommer nok heller ikke gang i pindene i dag, alt for meget andet lige nu.

lørdag, august 23, 2008

tid til at tage hjem.

om lidt begynder vi at pakke sammen her i sommerhuset, nu er ugen slut og vi skal hjem ad. det har været en god uge med rimelig godt vejr. vi har hygget og slappet af, men jeg savner Dan og jeg savner en medspiller når Julie bliver lidt for selvstændig. Hun trænger virkelig til at få en hverdag igen med faste indslag og regler.

Vejret her til morgen er stillende regn, så alt passer fint. Men det må meget gerne stoppe senere for vi skal til fødselsdag hos nogle venner i aften og de håber på grill og rødvin på terrassen.

fredag, august 22, 2008

lidt af hist og her

I søndags købte 2 ngl lillameleret strømpegarn, de er tænkt til en aflangt tørklæde med hulmønster, nok gotisk vindue. Det skal være langt og bredt, så det kan bruges til lidt af hvert.





I onsdag var jeg på besøg hos Line, som engang gik i vores strikkecafe, men siden er flyttet til Midtsjælland. Endelig havde vi fundet en eftermiddag hvor vi kunne mødes. Det var hyggeligt og dejligt at se hende igen. Vi fik snakket og strikket, mens pigerne legede, spillede Barbiespil. Tak for en hyggelig eftermiddag.

Dan har pr telefon meddelt mig at mit hæfte af Norah Gaughan vol 3 er ankommet og jeg har fået besked om at min laptop er færdig til afhentning, så i morgen kan jeg igen blive godt kørende samt så glæder jeg mig ti lat se hæftet. Der er ihvertfald 2 modeller jeg skal strikke.

børnestrik


jeg er gået igang med en kort trøje til Julie. Allerede nu ved jeg at lukningen i halsen skal være anderledes for den er ikke køn synes jeg. Garnet er Smart fra Sandnes, og siden billedet er jeg nået til ærmehullerne og lige startet på 1. ærme. Begge ærmer skal laves færdige inden de strikkes med på bullen.

Idag var Julie og jeg lige forbi DorteB og Julie fik lov at vælge garn og en opskrift efter næsten eget valg. Så det er blevet en miks mellem 2 opskrifter. Hun er forelsket i enhjørningen med guldhorn og guldstjerner på denne model men vil gerne have en poncho, så jeg skal lige have ændret på diagrammet, da de ikke passer, men det kommer det til. Farverne er hun hjulpet en anelse med, da hun lagde ud med stærk gul og skrigende orange. Her måtte jeg sige fra, det kan jeg ikke strikke. Men så endte hun med at vælge disse farver og her er det hendes valg.

Det er lilla og ikke blå som grundfarve.

torsdag, august 21, 2008

Finish-line






jeg er færdig med Promenade. Det er ikke blevet skyllet op og tørret, men ellers er det klar til at blive promeneret rundt i hele verden eller nok mest DK. Og det vil blive brugt rigtig meget.



Jeg er lidt overrasket over hvor meget garn der er tilbage af kittet. Og jeg har strikket de store vinger. Men det kan så indgå i en Linus til Julie.

onsdag, august 20, 2008

tak til supportgruppen

mange tak for alle tilråbene. de hjælper!

jeg mangler ikke flere riller, kun sammenstrikningen og nogle enkelte ender der skal hæftes. Jeg har hæftet mange af enderne undervejs, så mindre end 1 times arbejde mangler. Men jeg gad ike mere nu til aften.

tirsdag, august 19, 2008

tirsdag uden strikkecafe

Når man som jeg holder ferie så er dagene jo tit lidt sammenflydende og det er rigtig dejligt. Men tirsdag aften ved jeg altid hvornår er, for jeg kan mærke at der mangler min strikkecafe. Så jeg glæder mig til at se dem alle sammen om 1 uge og finde ud af hvad de har strikket i de forgangne uger. En ting jeg ved er at vingesjal af Vivian Høxbro er blevet påbegyndt af flere, så jeg bliver sikkert også smittet på et tidspunkt.


Men lige nu skal mit næste projekt ikke være retstrikket og sjalsagtig. Der skal være lidt mere udfordring eller bare variation i maskerne. Der er jo en til flere UFO'er i kurven i øjeblikket så der skal vist ryddes lidt op der.


Promenaden vokser stille og roligt og jeg er ved at være ked af den. Ikke farverne og ikke resultatet men selve strikningen er kedelig og jeg føler at tidspresset ikke giver mig tid til at nyde strikketøjet. Hvilket jo er helt pjattet for hvad hvis jeg ikke er færdig på søndag. INGENTING SKER!!!!!

mandag, august 18, 2008

lidt søndags strik

Sammen med DorteB var jeg til strik-in på en kræmmermarked. OLG i Grevinge. Selve markedet er godtnok specielt. Men der var et bord hvor vi kunne sidde og strikke hos Hanne og det var rigtig hyggeligt. Vi var Lise, Susanne, Dorte, Hanne og mig selv.


Jeg nød jeres samvær og håber at Lise nåede hjem og høste. Bemærk venligst at Promenaden ligger på bordet og jeg er i fuld gang med 2. vinge. Har lige kigget tilbage på bloggen og jeg er nu nået mere end tilsvarende ugedag i sidste uge.

legoland igen igen

Ja vi måtte lige have en dag derover. Blandet vejr med lidt af det hele, dog fik vi mest regn da vi var gået indenfor på Ridderborgen for at spise frokost. En god frokost i super omgivelser, vi har ikke før spist der, men det er ihvertfald ikke sidste gang.



Vi hyggede os rigtigt, lidt overrasket over hvor mange mennesker der var, men alligvel var køerne megt rimelige.



Med hjem kom denne smukke pink leopard. Stolt som en pave. Hun sover med det på, så må sengetøjet komme i vaskemaskinen i morgen. Jeg nænnede ikke at fjerne det. Hun har stortset ikke bevæget hendes læber siden hun blev malet af frygt for at noget forsvandt.



Tak til Bedste for en dejlig dag.

fredag, august 15, 2008

jeps, jeg er i semifinalen

Sådan tror jeg det føles, når man er godt med og alt kører efter planen.

månen over Tulstrup

i går aftes var månen og lyset udenfor helt fantastisk så jeg har forsøgt mig med et billede.


Up-date på Promenade jeg mangler 5 riller på 1. vinge, så i aften kan den så meldes færdig. Og så har jeg 9 dage til 2. vinge. Det er jo mere end jeg har brugt på det hele foreløbig. Gad vide hvorfor jeg brugte 1½ måned sidst jeg strikkede det. Men jeg tror nok jeg dengang også strikkede i det hemmelige på Diva, som jo var en julegave.

torsdag, august 14, 2008

ferie igen igen


Ja så skal jeg bare 1 dag på arbejde førend jeg igen har sommerferie, 2 uger.

1 uge bare Julie og jeg i sommerhuset, hvor vi skal til Legoland osv. og 1 uge alene hjemme om dagen med praktiske gøremål inden vores kobberbryllups fest, som vi afholder hjemme med telt i haven. Det bliver forhåbentlig en dejlig sensommer aften.
Kan du finde frøen? den er meget lille!

Og der skal strikkes i de næste uger. der er planlagt tur til strik-in søndag, strikke eftermiddag hos en anden blogger, strikkecafe osv. Så jo det bliver dejligt med ferie igen. Mon også vejret vil blive mere sommeragtigt?

stribe for stribe

jeg var i går i onsdags strikkecafe, hvor jeg havde lovet Charlotte der normalt afholder dem, men som er på ferie, at "passe" stedet sammen med Inge. Inge havde gjort alt klart da jeg kom, og sammen fik vi en hyggelig aften. Inge lavede det meste, jeg fik hjulpet med lidt opskrifter og ellers strikkede jeg pind for pind på Promenade.

Det var dejligt at være tilbage i det lille hus og jeg glæder mig til at se de andre næste tirsdag.

Og Promenaden skal nok blive færdig, det tror jeg ihvertfald.

tirsdag, august 12, 2008

slow-motion


jeg fik ikke nået kanten forleden, Da jeg slå op, og begyndte at strikke mente jeg pludselig at jeg havde lavet en tælle fejl. pillede det hele op igen og opdagede så at jeg gjorde det samme en gang til og det var altså stadig det rigtige. hvorfor kunne jeg ikke lige have taget en dyb indånding og tjekket første gang. Det på være nerverne, det er det altid hos atleter.




Nå men igang er jeg kommet og med over 700 masker på pinden så går det ikke stærkt. Nu er jeg heldigvis fordi med kanten og har lige sat 80 masker af til hvile. Nu er det jo næsten en kort pind. det føles ihvertfald meget kortere. Der er kommet 2 striber så det går fremad.
jeg fik set semifinaler i kano og kajak på det superflotte olympiske stadion med kunstig vild flod. det er godtnok et imponerende anlæg og sjovt at se på.

søndag, august 10, 2008

fart over feltet


Jeg er selvfølgelig kommet igang med Promenade som er mit projekt under Ravelympics 2008. Jeg har speedstrikket disse sidste feriedage, også lidt mens jeg har set OL. Dog er det endnu ikke blevet til så meget. Men promenade vokser meget fint. Nu går jeg 1 uges arbejde i møde og derfor falder kadencen nok de næste dage, inden slutspurten den sidste uge af OL.


Farverne er så fede og jeg nyder dem meget. Selve strikketøjet er jo bare derudaf uden udfordringen af nogen art, men farverne giver mig lyst til lige at strikke en stribe mere hele tiden. i aften efter Julies puttetid vil jeg slå op til den første vinge og så se om jeg kan få lavet den første bort inden jeg skal sove.


Jeg har været forbi Thisted fredag og lørdag og pludselig stod jeg foran strikkefeen's garnbutik. Hold da op hvor den er lækker, desværre havde jeg ikke tid og egentlig heller ikke flere penge så jeg brugte kun lige nogle minutter til at indsnuse atmosfæren inden jeg løb ud af butikken, førend jeg vil være blevet nødt til at fremdrage kortet. Pyha det gav 10 point ekstra til Thisted.
Som faktisk bød på dejlig solskin og hyggelig familie tamtam.

torsdag, august 07, 2008

jubiii strik-in aften

Om 1½ time skal jeg til strik-in hos DorteB og jeg glæder mig. Det bliver rigtig dejligt at kunne snakke garn og strik med andre der også har uld på hjernen. Det kan jeg godt mangle i ferien, min mand må stå en anelse for skud, men helt god til er han ikke.

Jeg har pakket mit sorte sjal ned og Noro garnet som jeg hækler af. Om det er det ene eller det andet der kommer op dernede kan man aldrig vide, men godt at have 2 projekter med.

Jeg er også spændt på hvem der kommer, altid dejligt både med kendte og nye ansigter, så jeg er helt i hopla.

I morgen tidlig kører vi til familie tamtam i Thisted og da Ravelympics også starter og dermed min promenade-strik så skal det ihvertfald med køreturen. Dog har jeg aldrig prøvet at strikke i bilen da det altid er mig der kører i vores familien, Manden synes det er kedeligt og jeg elsker selv at styre. Men nu er er noget strik der trækker så efter Fyn kan jeg vist godt starte. Så passer tidsforskellen vist rundt regnet.

søndag, august 03, 2008

sort og farverig

2 nye projekter er blevet startet i går.

Mit sorte sjal i det superlækre Aslan Invernal garn. Nem opskrift, og perfekt til tv hvis der ellers er lys nok. Ens hænder bliver dog misfarvet af garnet.


Tørklædet fra Hendes Verden er påbegyndt med Noro strømpegarn. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor dette er et strømpegarn. Og så er det meget ujævnt spundet. Men farverne er fantastiske. Om felterne skal ligge i skiftevis i 2 rækker eller 1 hel række inden næste række startes ved jeg ikke. Felterne er nemme trods jeg bestemt ikke er en ørn til at hækle.

Dagens udflugt bragte os blandt andet til Vejrhøj. Det 3. højeste sted på Sjælland, nemlig 121 m. En smuk udsigt som kameraet slet ikke kan gengive ordentligt, men jeg forsøger altid alligevel.
Der ses Nekselø, Sejerø, Ordrup Næs, Sjællands Odde, Kalundborg.

Hej Anne

den efterlyste hjemmeside: www.tusenaes-kunsthaandvaerk.dk

jeg mener udstillinge varer til 2 september men er ikke sikker.

Tuse næs kunsthåndværk




Min mor og jeg drog på pigetur til Tusenæs kunsthåndværk i går. En dejlig oplevelse med god frokost i deres cafe, mulighed for at se Netmaskernes udstilling og nyde forskelligt håndværk af lokale kunstnere.


Inden havde vi været forbi en bådudstyrsforretning hvor min mor havde hørt de også solgte golftøj. Og det gjorde de blandt meget andet. Jeg fandt en masse Signal-tøj nedsat og købte en stor pose fuld af gode sager.

Jeg var meget imponeret af de flotte kjoler og kan bestemt anbefale et besøg til Tuse næs.

fredag, august 01, 2008

Elijah og SuperKarla

Det går stille og roligt fremad med mine projekter.
Elijah er helt færdig og står nu inde i Julies seng og venter på at hun vågner. Strikket i superwash uld, forbrug 1½ ngl. Super god og gennemarbejdet opskrift.


SuperKarla er færdig med alle felterne og så er det snart tid til kanten. Den kommer tilat vente til efter ferien, da jeg ikke har vundet bundtet op endnu.

I eftermiddags var vi til børnekoncert i Nykøbing Sj med Ulla Abdulla cocobongoband. De var gode og Julie elskede det. Desværre havde avisen glemt at skrive hvor i byen, så mange forældre fandt det aldrig og derfor var publikummet sparsomt. Da de gik på scenen stod der 3 børn og deres forældre. Dog voksede antallet til ca 60-70 ialt.