onsdag, december 31, 2008

en pudsig ting



Da jeg var rundt på nettet her til morgen faldt jeg over disse sjove strikkepinde. De hedder vævestrikkepinde og kan købes via garn.dk. Men jeg har ikke forstået hvad de kan?




Er der nogen der kan forkalre mig det eller har et link til en demo.




tirsdag, december 30, 2008

Året i strik

Jeg har lige via Ravelry lavet min liste over hvad der er blevet lavet i 2008. Kun helt færdige projekter er med.
  1. Mermaid
  2. Charlotte hue
  3. Pagode
  4. Fifi #1
  5. Sjalsjakke
  6. Muslingebluse
  7. scoop neck cardigan
  8. zig zag
  9. Lido
  10. pilespids
  11. elite bluse
  12. Plum tank
  13. inderste inde med ærme
  14. Fifi #2
  15. Shetlands triangel # 1
  16. Liselotte
  17. Shetlands triangel # 2
  18. Fls
  19. Shetlands trinagel # 3
  20. Elijah
  21. Promenade
  22. kort lille jakke
  23. oblique shawl
  24. Super Karla poncho
  25. poncho med enhjørning
  26. Queen Anne
  27. Shalom
  28. futter
  29. Rundt regnet
  30. Topstykke
  31. Skumfidus
  32. varm tøsetop
  33. Cables
  34. magic loop mittens
  35. benvarmere
  36. Cumulus
  37. Cable beret

Hold da op hvor det er alligevel er blevet til en del. jeg er selv blevet overrasket.

ups, en brøler!

I gå aftes da jeg kom i strikkecafe og lukkede min strikketaske op, manglede et nøgle garn for at kunne starte på det 2. ærme. Havde fået alle andre farver med, men den sidste og den vigtigste var smuttet. Øv, især for jeg havde ikke andet i tasken.
Heldigvis havde jeg taget hæftet vendestrik med for at vise de andre og så har Frk. fingernem jo garn på hylderne, så hurtigt blev der valgt lyserød lucca fino og der blev begyndt på bluse med stort halshul til Julie. Også er det jo praktisk med knitpicks, for hurtigt kunne jeg finde lige den pinde der skulle til. Det er dejligt at strikke med det garn, og forløbig mener Julie ikke det kradser, så jeg krydser fingre.
Men det er nu det 2. ærme til Tweedie jeg skal have gang i, i aften så jeg kan få den færdig. Den når ikke at blive færdig i år, men næsten.

Ellers skal dagen i dag bruges til at gøre en masse foreberedelser på festen i morgenaften, og jeg er begyndt at glæde mig til nytårsaften.

mandag, december 29, 2008

midtvejs-krise

Nej vel ikke krise, men det er da mærkeligt at ½ af juleferien er brugt, og på en måde savner jeg mit arbejde og på en anden måde kan jeg ikke få taget mig sammen til at lave det administrative som jeg skal have lavet senest i morgen. For det jeg elsker ved mit arbejde er patienterne og de håndværksmæssige opgaver i en mund. Og ikke det kedelige papirarbejde. Men jeg skal nok nå det for jo strammere løkken er omkring nakken jo bedre får jeg det gjort. En meget dårlig egenskab men jeg vedkender mig den.

Mit strikkeri er også kedeligt. jeg er stortset færdig med 1. ærme, mangler 6 pinde og aflukning. Og jeg er ikke blevet gladere for strukturen i det strikkede. Pyt den skal være færdig inden anet påbegyndes.

Heldigvis skal jeg i strikkecafe i aften og jeg glæder mig til at mødes med de garnskøre qvinder.

Vi skal holde nytår herhjemme med 3 hold venner og her er jeg egentlig forud for der er grovhandlet, kun de sidste friske grøntsager mangler, der er lagt arbejdsplaner for menuen, så det burde være rimeligt at gå til, og det skal det helst også for jeg er stortset alene om det da Dan skal arbejde indtil nytårsaftens eftermiddag.

Vi har alle 3 virkelig nydt de helligedage julen gav, hvor han ikke skulle afsted og hvor vi endelig havde tid til hinanden og til at gøre ingenting sammen. Dejligt.

lørdag, december 27, 2008

Wauv!


var lige forbi Hanne Falkenbergs hjemmeside, nu er Promenade kommet i en ny farvekombination og den er bare flot. hold da op. Jeg tror nu ikke jeg skal strikke endnu en promenade, men jeg kunne godt bruge farvekombinationen til noget andet.

det hjalp!



jeg har fået lavet halsudskæring om på det ene forstykke og strikket rygdelen færdig. nu er der strikket sammen på skuldrene. Så kropsdelen er færdig. Næste trin er 2 ærmer og en hel masse ender der skal hæftes, mon ikke planen bliver 1 ærme, hæfte ender og så sidste ærme. Ihvertfald er det den foreløbige plan. Jeg ved ikke om denne trøje bliver brugt, jeg er meget on-off på den, ved hvis den bliver lagt i strikkekurven under et andet projekt så vil den ikke blive færdig, så jeg holder ud og håber den bliver god. Det er noget med farverne og strukturen.




Igår var vi på besøg hos Dans bror og svigerinde, til en slags juleaften-julefrokost. Deres børn og børnebørn var der også. ( I Dans familie er der meget store aldersforskelle, så jeg er tante til hans nevø og niece der begge er ældre end jeg og deres børn er lidt ældre end Julie). Der blev danset om juletræet og de små fik hver en pakke. Julie fik blandt andet et frisør sæt, så da vi senere var hjemme igen skulle vi alle til frisøren. Da det var Dans tur kom dagens perle: Mor, nu er det fars tur, jeg synes han mangler stil!

fredag, december 26, 2008

hvordan man lige......

Jeg er kommet et godt stykke med Tweedie og ville her til morgen ( formiddag) lige tage et foto og ligge herind, da jeg opdagede at jeg har lavet halsudskæringen forkert på det ene forstykke. Upssss!!!! det bliver svært at få det til at sidde pænt, så jeg skal da vist lige ændre noget. Deter da godtnok en pudsig fejl at lave, men jo ikke alverdens ulykke, men jeg blev meget paf for jeg havde slet ikke opdaget noget inden jeg lagde det op på bordet.
Endelig ligner vejret udenfor lidt vinter. Der er rimfrost på alle gren og blade og en gråhvid dis ligger tungt over det hele. Nu vil jeg altså snart have noget sne.

torsdag, december 25, 2008

der ventes på et måltid


den flotte musvåge sad ud i toppen af et af vores store grantræer her til morgen, mon en lille julemus er et ønske?

tak for juleaften




Ja så blev den længe ventede 24. december overstået. Der var glæde, god mad og gaver, samt et smukt juletræ hos mine forældre.


Jeg fik dejlige gaver. Af strikkerelaterede: en lækker blød pakke fra Laila med dette lækre garn og flotte knapper.


og så et gavekort til butik Sommerfuglen, så en dag i det nye år vil jeg tage derind helt alene og gå rundt og lade mig friste.

tirsdag, december 23, 2008

julefryd og gammen






her i huset er der virkelig blevet julehygget idag, og nu er der en duft af risengrød, hjemmebagt ølkage med de skønneste duft af nelliker, kanel og ingefær. Træet er pyntet af min nissepige,jeg har siddet i sofaen tidligere med min nye lydbog (stenhuggeren af Camilla Läckberg) i ørerne, cafe latte lavet af julekaffe fra Emmerys, strikketøj i skødet og konfekt og mandariner på bordet. Så nu har jeg fryd og fred i kroppen. Denne dag har været så dejlig julet at julestemmingen er helt i top. Nissen er faldet i søvn i mine ærme og nu har jeg listet mig væk, mens hun sover videre på sofaen under et tæppe inden der kommer julekalender.


Rigtig glædelig jul til alle.

Denne Rudolf lavede Julie forleden i børnehaven, af lidt grene og en kogle. Han er bare så sød.

lillejule morgen

En smuk morgen er allerede startet, himlen bliver smukkere og smukkere for hver minut og jeg kunne fotografere den hele tiden, men det bliver altså kun til dette ene billede taget lige da jeg var stået op omkring 7.45


Tweedie vokser stille og roligt, er næsten ved ærmegabet mangler 3 pinde inden jeg skal dele.

Det er tirsdag men ingen strikkecafe idag, først på mandag bliver der julestrik. Derfor føles det slet ikke som tirsdag idag.

Jeg er bagud med en masse foreberedelser, men de bliver nu skrottet og så må julen bliver som den er , det skal være hyggeligt og ikke stressende. Julie og jeg skal ud efter juletræ i eftermiddag, for det kan jeg ikke overtale hende til at droppe, og jeg ved også at når det er her så elsker jeg det også. Jeg mangler alle julekort, men de bliver nu opgivet og så må det være sådan.
om et par timer kommer en veninde og hendes datter forbi til lidt julehygge og udveksling af gaver mellem pigerne. Uhmmm det er julehygge.

lørdag, december 20, 2008

jer er oppegående


Her er begyndt at være liv på landet igen, nu kan jeg være oppe og lidt aktivt med kun 1 enkelt eller 2 timer på øjet i løbet af dagen. Jeg har sovet næsten uafbrudt i 3 døgn og det er meget mærkeligt. Men pyt, nu vil jeg bare glæde mig over at det går kraftigt fremad.

I går aftes blev der banket på vores hoveddør, min mand lukkede op, det var Rie med en smuk gave. Jeg nåede ikke at tage et foto førend den blev lukket op. Der var garnet til vingesjal fra Vivian Høxbro som tak for at have strikket Cables. Også denne søde julegås. Vi er flere der er vild med den, så den er ombejlet. Har sovet i arm med Julie i nat og nu passer den på sækken med gaverne. Mange tak Rie og glædelig jul.

Jeg har strikket en anelse torsdag aften og så lidt mere i går aftes, og det er alligevel blev til en pænt stykke på Tweedie, som jeg begyndte på sidste weekend.

I tirsdag begyndte jeg på en hue til min niece, som har fødselsdag i morgen og den drillede meget i strikkecafeen, men da jeg kom hjem gik det bare derudaf og vupti var den færdig. Model efter Debbie Bliss Cabled Beret, strikket i kidsilk, lucca fino og alpaca. Er sort men virker grå på foto.

Posten kom forleden med en lille pakke, men jeg gad ikke lukke op trods den var fra sommerfuglen, men nu har jeg lukket op, min billeet til Hanne Falkenbergs foredrag d 24.2 og den nye bog om vendestrik samt skals kalender.

torsdag, december 18, 2008

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Her soves til den store guld medalje. Jeg sover 4-5 timer, er vågne ½ -1 time og så snupper jeg lige 5 timer igen plus en hel natssøvn. Nu er jeg kommet på penicillin, og det går bedre med halsen, nu kan jeg indtage væske og letglidende mad. Jeg gør absolut intet, hverken ser tv eller strikke bare 1 maske, nå nej, nu vil jeg gå at sove igen. Har været vågen i 1½ time. god(nat)dag
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

onsdag, december 17, 2008

åh nej!

nu er jeg blevet ramt af halsbetændelse og feber. så et par ufrivillige fridage midt i juletralvheden.

min hals er så tyk at jeg ikke kan tale og slet ikke synke, har lige forsøgt mig med varm mælk med honning, det var godtnok smertefuldt.

øvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøvøøvøvøvøvøøvøøvøvøøvøvøvø

tirsdag, december 16, 2008

juleklar




Julie fik valgt en kjole, rød som hun forlangte og strømpebukser og nye sølvsko, så nu venter hun kun på juleaften.






Jeg fandt en i farven perfekt bluse til at have under mit Topstykke, og da jeg har røde sko er jeg næsten også juleklar. Det ligner næsten at et bare er stof på ginen.
Knapperne til cumulus blev købt i butik strik og nu er de isyet. en mat sølv knap med en snoning på

Hanne Falkenberg

I går aftes tog jeg endelig hul på Tweedie. Jeg købte garnet for længe siden og har bare haft det liggende i original indpakning. Nogle gange kigget i kassen og så lukket den igen. Jeg synes modellen er rigtig flot, men jeg er egentlig ikke til de grønne farver i kittet og dem er der flest af. Men det bliver jo forår på et tidspunkt og så kan det jo være det kommer til sin rette.

Også har jeg lige bestilt en billet til det foredrag Hanne Falkenberg giver i Sommerfuglen d 24. februar 2009. Det glæder jeg mig til.

Årets julekjole er vist blevet udskudt. En vis lille dame vil heller at vi skal købe en, dem der blev præsenteret var ikke pyntet nok. Men jeg tror nu alligevel jeg ihvertfald skal strikke en af dem, som god anvendelig vinterkjole. Planen er ihvertfald at se på garn i aften hos Frk. Fingernem.
Og så køre i Lyngby storcenter om lidt.

mandag, december 15, 2008

tiden er knap

Nu er Cumulus helt færdig og dog, jeg mangler knapper. De må venter til jeg finder nogle i morgen. Der er vasket og er våd på billederne, derfor er den ikke på. Størrelsen virker helt rigtig, trods jeg undervejs frygtede at den blev på den lille side.



Strikket er bogen Strik Naturligvis af Annette Danielsen, vægt 745 g. Forbrug
supersoft: 165g
tuna fra Klippan: 325g
navia duo: 255g


Næste projekt bliver lige en julekjole til Julie, det besluttede hun i går aftes ved sengetid, og i dag skal vi så finde hvilken model, så der kan indkøbes garn i morgen. så tiden er knap.


søndag, december 14, 2008

Skyerne er ved at lette




Jeg er nu næsten færdig med Cumulus, mangler 10 cm på kraven og så nogle knapper. Alle ender er allerede hæftet, og det er helt vildt underligt, men da jeg i går aftes var færdig med 2. ærme og i følge opskriften skulle sy belægningerne til ved bærestykket førend jeg kunne komme videre, så hæftede jeg lige alle de andre ender, hold da op en god fornemmelse, lige at gøre det undervejs. Det bliver ikke sidste gang jeg tager en nål frem undervejs i et strikketøj. Om det var monterings-åge der var færdig eller en julenisse, ved jeg ikke, jeg er bare glad for at lysten lige kom forbi på rette tidspunkt.

Jul i Tivoli

I fredags holdt vi vores julefrokost i Tivoli. Først gik vi rundt og nød selve julemarkedet og alle lysene i haven, hold da op hvor der er flot i år, og hvor er det godt at de nu bruger hele haven, så man ikke går rundt i klumper af mennesker.
Den første bod vi mødte havde hue-hatte, så vi endte alle 3 med at købe en, jeg fik en i ren uld i varm lilla og for kun 120.-, det var godtnok billigt, jeg lover en billede senere, det er jo næsten strikkerelateret.

Efter lidt varmt gløgg og en del af en kæmpeklejne tusede vi videre rundt, pludselig i er der en der prikker mig på armen og hvem står der?????

Tineke, sikken en overraskelse, hun vidste ikke jeg var i Tivoli og jeg vidste ikke at hun var. Blandt alle mennesker, så genkendte hun min stemme. Hold da OP HVOR VI LIGE FIK KRAMMET NOGLE JULEKRAM. Det var så dejligt at få hilst på dig og jeg er fortsat lidt overrasket. Håber at I havde en dejlig weekend i København.


Vi havde billetter til Crazy Christmas Cabaret, så inden spiste vi på Wagamama, mums det er god mad som altid.
Selve cabareten var ikke så god i 1. akt, men 2. akt hjalp meget. Vi fik grinet og råbt som der hører sig til, men alligevel var det ikke min bedste CCC- oplevelse.

Lidt irish coffee sluttede vi med, indne vi vendte snuden hjemad. En stille og rolig julefrokost.

torsdag, december 11, 2008

det er fortsat skyet

lidt mere om cumulus. jeg har nu fået lavet 1. ærme og er lige startet på det 2. Mine skuldre er ikke så glad for denne slags tykke strik, jeg kan tydeligt mærke at jeg spænder meget mere og holder meget krampagtigt på pindene, så næste projekt bliver på favorit tykkelse 3,5 plus minus ½.


Men trøjen her bliver helt sikker en vinder.

tirsdag, december 09, 2008

fede skyer


Jeg er snart færdig med kroppen på Cumulus og nøj hvor jeg glæder mig til at bo i denne trøje, det er så vild tyk og lækker , at det bare er vildt godt. Den bliver enorm varm men det er bare helt fint med mig, jeg kan godt være lidt af en frossenpind om aftenen.


Foreløbig har jeg ikke fundet fejl i opskriften bortset fra den rettelse der var udkommet på Annette Danielsens egen hjemmeside. Og som jeg havde fundet inden jeg begyndte at strikke.


Idag går turen til Malmø og forhåbentlig indkøb af julegaver, jeg er håbløs bagud, mine kolleger driller mig for sjov, da de stortset er færdige og det plejer altid at være mig der er blandt de første. men jeg kommer stærkt igen.

lørdag, december 06, 2008

gråt i gråt







jeg synes godtnok vejret har været i gråt i dag, både diset, fugtigt og mat i lyset. Det passer meget fint med mit strikketøj, som jo er så gråt som det næsten kan blive. 3 tråde grå giver bestemt gråt. Når det så er sagt, så bliver det forhåbentlig en dejlig trøje, foreløbig tegner det fint, men jeg løber snart tør for garn, hvorfor tog jeg dog ikke mere med. Jeg plejer altid at have mere end rigeligt i tasken, men den ene tråd er snart helt væk -nå, men pyt så kan mine hænder slappe af, det er hårdt at strikke på pind 7.

hvorfor kan jeg ikke komme igang med de praktiske ting her til jul, jeg har ikke skrevet et eneste julekort trods de er indkøbt for mindst 1 måned siden, jeg har ikke fået sendt en pakke til udlandet, har været næsten færdig i 1 uge, jeg har ikke købt julegaver, er slet ikke startet.
Idag troede jeg vi skulle have været på julemarked men vi kunne ikke finde nogen og Nykøbing Sjællans var ikke specielt julet i dag.
Men på tirsdag drager min mor, Julie og jeg en dag til Malmø, så forhåbentlig kommer der nogle gaver med hjem, eller bare lidt lyst til juleting.

fredag, december 05, 2008

tilløb til strik

Siden bogen Strik naturligvis ankom på min bopæl har jeg været lun på Cumulus. Garn der nok ville passe var indkøbt og fremfundet fra lageret, så da jeg pakkede min strikketaske i morges, så kom garn og bog med, og ikke andet.
Julie og jeg er taget i sommerhuset denne weekend, Dan skal alligevel arbejde både lørdag og søndag, så en lille tøsetur var på sin plads. Julie har leget fotograf.

det blev lavet strikkeprøve og det passede fint. Så starten er gået på den store snoring på bærestykket. med 3 tråde og pind 7 bliver dette en rigtig tyk vams, en super vinterting, lidt tung tror jeg men pyt, måske den bliver en overtøjsting. Jeg strikker i meleret lysgrå, 1 tråd supersoft, 1 tråd navia duo og 1 tråd klippan Tuna.








onsdag, december 03, 2008

benvarmere


Jeg har lavet et par hurtige benvarmere til Julie, hun får dem i morgen i pakkekalenderen for det er nemlig gymnastikdag i morgen og de skal bruges dertil.

Stikket i en tråd Angora (Fonty) og 1 tråd newzeelandsk lammeuld. Forbrug ialt 100 g, strikket igen med magic loop, som jeg nu er helt dus med. Fik også vist de andre i strikkecafeen hvordan man gør i går aftes, hvor vi mødtes og hyggede os rigtig dejligt, som altid.

Opskrift har jeg ikke haft men slå 36 m op på pind 4 og så lidt rib efterfulgt af glatstrik og med rib til slut. ultraenkel og kedelig strik, som heldigvis var færdig på 2 aftener.