fredag, januar 30, 2009

Tweedie i brug

ja du læste rigtig, her til morgen efter den er blevet vasket og tør, så er jeg iført den, den sidder rigtig godt , er dejlig varm, så jeg prøver om jeg kan blive glad for den, men farverne skal jeg stadig lige vænne mig til, heldigvis kan jeg jo ikke se mig selv så det går nok. Jeg ved at de blå og grønne farer passer til mine øjne, så det er nok min hjerne der skal justeres.

Egentlig burde jeg slet ikke sidde her og skrive, men farer rundt og pakke 2 weekend tasker og en masse papirer, da jeg skal på internat møde med Tandlægeforeningen i Slagelse og Julie skal til mine forældre. Men jeg gider ikke og jeg gider ikke mødet, så alt hvad jeg kan gøre af overspringshandlinger bliver gjort. jeg ved det kommer til at koste sved på panden lidt senere, men så tager jeg det med. Mon ikke det er tid til at meddele foreningen at jeg til efteråret ikke genopstiller til bestyrelsen, jeg har tit overvejet det og nu er måske tiden. Jeg lader weekenden være udslagsgivende, hvis det er godt og konstruktivt så fortsætter jeg ellers så kan jeg sagtens bruge tiden på andet.

UP-date: jeg beholdt trøje på resten af dagen, min mor beundrede den og vil gerne overtage den hvis jeg ikke bliver glad for den. Dejlig varm er den og vil blive brugt, ikke som favorit 1 men alligevel.

torsdag, januar 29, 2009

Endelig



Så lykkedes det endelig at blive færdig med Tweedie. Py ha det har godt nok været sej, mest fordi jeg ikke kan lide den effekt strikningen giver , det ligner noget et barn har strikket, meget ujævnt. Da jeg tog billederne opdagede jeg en enkelt ende der ikke være hæftet, den er den blevet og nu er den vasket og ligger til tørre. Om den vil blive brugt kan jeg endnu ikke sige, men dog er den blevet bedre på end jeg havde regnet med, så måske når jeg lige har vænnet mig til farverne og overfladen.

onsdag, januar 28, 2009

Lynhurtigt Topstykke

Da jeg tog af sted til strikke-cafe i går havde jeg ingen planer om endnu et Topstykke, men Charlotte havde strikket hendes og den var blevet for stor, ligesom min egen. Heldigvis for mig var hendes nummeret mindre og da jeg prøvede sagde jeg lidt i sjov, den vil jeg gerne købe, OK svarede hun. Så jeg var hurtig med at få hæftet enderne og med hjem kom et nyt Topstykke.


Nu er der så bestilt garn fra Geilsk til Charlotte, så hun kan lave endnu en til sig selv i rette størrelse. Tusinde tak Charlotte!






Jeg fik også lavet halskant på Tweedie og er næsten færdig med den sidste montering, så en ½ time i aften så kan den også meldes komplet. Mine kanter er lidst anderledes end opskriften, da jeg ikke kunne få dem pæne med en hæklet kant. Selv ikke Karen som er super god til at hækle kunne få det pænt, så de er opgivet og så er det jo godt at den strikkede forkant er pæn uden noget.

søndag, januar 25, 2009

Bonjour!



1. morgen, udsigten fra vores lejlighed








Efter en pragtfuld skiferie i Veysonnez, CH er vi nu hjemme igen. Køreturen hjem tog 1½ time længere end beregnet, da vi sad fast i en kø grundet et uheld. Heldigvis var det ikke os og ingen personer der kom til skade.










I Veysonnez fik vi sne nok, kan man det, nej vil jeg normalt sige men selv jeg, der er sne-gal har fået min lyst styret. Vi har bare haft det vildeste snevejr, især fredag faldt der ihvertfald ½ meter i byen og hvor meget oppe vides ikke, vi opgav at løbe på ski.





Julie har været på fransk skiskole 2 timer hver eftermiddag og trods ingen talte noget hun forstod var det stor succes. Hun er blevet bidt af skiløb og kan nu selv køre med tallerken lift og klare de blå pister uden hjælp.





Vejret har været meget blandet, vi har haft sne, tåge, høj sol og blå himmel. En dejlig ferie hvor vi 3 i vores lille familie har hygget os.





Og jeg har kun strikket 1 pind, ja du læste rigtig, jeg gad slet ikke at strikke, så det har også holdt ferie.









Veysonnez er en del af de 4 dale omkring Verbier, en lille by hvor der kun kommer folk der gider skiløb og ikke er festaber. Super skiforhold.





og snekæderne var monteret inden nedturen, hvilket var absolut nødvendigt. tak til Tina fra strikkecafeen med det gode råd om at medbringe rigtige gummihandsker til snekædemontering, super råd, og min tilføjelse er så også nogle vådservietter til at vaske handskerne bagefter , da ma njo skal have dem på igen lidt senere. Vores bil holdt i en p-kælder hele ugen, så vi skulle ikke grave bil frem som dem der havde valgt at parkere lige foran deres lejlighed. Det tog mange flere timer, da man stortset ikke kunne se noget af bilen overhovedet.

onsdag, januar 14, 2009

skygge-sjal


det vokser trods jeg ikke synes sådan. Jeg fik igår strikket 8 cm i strikkecafe og til den efterfølgende Beck. Så det hjælper altså alligevel. Det er langsommeligt fordi der skal flyttes maskemarkøer meget tit. så det glider bare ikke. Effekten bliver rigtig god, så med en god portion tålmodighed skal det nok blive godt.

søndag, januar 11, 2009

en dejlig weekend

Denne weekend har bare været god og alligevel har mit humør været oppe i det røde felt mange gange i dag, jeg er simpelthen som en trold op af en æske, hvorfor ved jeg ikke, mon ikke bare det er fordi det er den tid på måneden.
I går var Julie og jeg forbi min bror og hans familien, og hente noget aflagt tøj, det var meget og den del skal videre til nogle store piger end Julie men hun fik nogle godeting og så en gammel gameboy med en spil til. Det har vi nu spillet lidt i grå og idag og så må vi vist have fundet 1 eller 2 mere der er lidt mere piget end scooby doo. Mon nogen har en manual?

Idag har vi været på naturlegepladsen. det var dejligt og rigtig koldt, men det skal vi vænne os til da skiferien snart står for døren og med de kuldegrader der er i midteuropa, så er det godt med varmt tøj.
Min tweedie har jeg forsøgt at hækle kanter på men det er ikke pænt, så nu vil jeg tage den med på tirsdag til strikkecafe for Karen er super god til at hækle.


Er påbegyndt skyggesjal af Vivian Høxbro, en rigtig tv-strikkeprojekt.
Og så er himmel bare så smuk lige nu.

fredag, januar 09, 2009

en ny pige


Julie er blevet klippet idag og derfor ville hun godt fotograferes.

Så her er min prinsesse!

hjernemasse


Min mand har ageret fotograf af strik, det har han ikke prøvet før, hans kommentar til min hue var det ligner


HJERNEMASSE

den er ikke skyllet op og blokket, men det er jo ikke meningen at den skal flades ud andet end en anelse.


Den er ihvertfald varm og tilpas i størrelsen. Så den skal nok blive brugt. Vægt: 170g

jamen hvad?

jeg ved slet ikke at der nu næsten er gået en uge den er bare fløjet afsted i ekspresfart. Jeg har strikket nogle af ugens aftener, så Tweedie er nu klar til montering, men jeg har ikke lyst, for jeg skal starte med at hækle en forkant og da det ikke er min stærkeste side, skal jeg have overskud inden jeg begynder. og så glæder jeg mig fortsat ikke til den er færdig, tror ikke den bliver en hit.


Jeg er begyndt på en Cable Beret af Debbie Bliss til mig selv i offwhite, af garn fra min lagerskab. Den bliver mega varm og tyk, men hvis det nu er rigtig koldt på skiferien så er det dejligt med varme ører. Jeg bruger 2 tråde alpaca fra drops og 2 tråde vivaldi også fra drops. Strikker på pinde 4 og 5.

søndag, januar 04, 2009

Nu varer juleferien ikke længere

Det er sidste dag i ferien (for mig), så jeg er taget hjem fra sommerhuset hvor vi har tilbragt tiden siden fredag formiddag og nydt livet der. Julie og Dan tager først hjem i morgen, så de får heldigvis lige en dag sammen, hvilket er dejligt for dem.

Jeg har faktisk ikke strikket så meget siden nytår da Julie har fået et smartgame, et spil hvor man skal placeres en masse forskellige figurer inden for en firkant,. der er mange niveauer og vi har virkeligt brugt mange timer og hygget os med det. Så meget så jeg flere gange har langt strikketøjet tilside fordi jeg lige skulle prøve en ny opgave.




Så denne vendestrik top er færdig, mangler at hæfte ender, den er strikket i Lucca fino og str 5, på pinde 3½, er lige til nu og ikke senere.

I morgen venter en lang dag på arbejdet og så en møde lige bagefter i Roskilde, men jeg har holdt en dejlig lang ferie og mange gange savnet mit arbejde så jeg glæder mig til i morgen.

Om et par timer vil jeg sætte mig i sofaen og strikke,( jeg mangler jo 2. ærme på tweedie) mens jeg hører de sidste kapitler på min supergode lydbog: Stenhuggeren af Camilla Läckberg. En julegave fra mine kolleger.

torsdag, januar 01, 2009

1.januar 2009

Ja så er det blevet et helt nyt år, der er klar til at blive brugt - men til hvad? der er sikkert en ½ million ting jeg kunne gøre anderledes, men så er det jo ikke mig. Dog tror jeg at nogle enkelte småting alligevel vil ændre sig i løbet af året. Jeg er holdt op med nytårsforsætter, de holder sjældent evigt.

Året blev startet med en brag af en fest, vi holdt nytår her med venner og deres børn, nogle blev og overnattede, så der var også fælles morgenmad midt på formiddagen, efter de værste bjerge af nytårspynt var fjernet. Vi havde rigtig mange bordbomber og knallerter så huset ligende en slagmark. Men pyt, tilgengæld er vi ikke på fyrværkeri holdet, vi nyder gerne andres og der var rigeligt at nyde.

Nu er hovedet ved at være normalt igen, men helt ude af kroppen er tømmermændene ikke, jeg ved ikke hvornår de flyttede ind, for jeg havde ikke inviterede dem, men hvor der er hjerterum er det også husrum.

Min nytårsmiddag blev en stor succes og alt lykkedes, både kalvefilet der skulle langtidsteges på 75 grader i 3 timer ( mærkeligt) og is surprisen var perfekte.

til alle der læser med

Rigtig godt nytår