fredag, februar 27, 2009

en blandet landhandel

Hovedet er fyldt med tanker og bekymring for en af mine rigtig søde patienter, som desværre faldt på min klinik i går og slog sig meget på hoften. Hendes mand, Tina og jeg fik hende overtalt til at komme på hospitalet, vi fik ringet efter en ambulance og i dag har jeg så talt med manden. Hun har brækket hoften og skal i dag opereres. Damen er desværre på den forkerte side af 80, så hendes helingsevne er jo ikke den bedste. Har været forbi med en buket blomster som manden vil overbringe. Men jeg er så ked af det på hendes vegne. det er bare noget øvøvøvøv!!!!

Ellers er jeg i en omgang oprydning og ikke oprydning. Har fået sat mine oskrifter i nye smarte lommer og i mapper og det er bare dejligt. Faldt selvfølgelig over den ene jeg må strikke efter den anden, det er jo grunden ti ljeg har opskriften.

Jeg går lidt og overveje om jeg skal lave garnudsalg på min blog eller om jeg skal køre det hele til Røde Kors - altså kun det jeg vil af med.

I aften skal jeg til lys-homeparty hos Julies gymnastiklærer. Deter Tina der kommer og fremviser og jeg mangler virkelig lys. Siden jeg begyndte på at købe PartyLite så bruger jeg slet ikke andre typer lys og med mit forbrug så erdet en lidt pebret fornøjelse,, men de er bare så gode.

lidt blødt til halsen


Mit halve kongerige er nu godt på vej jeg fik lavet en pæn bid af den første inderbort i går aftes og det bliver rigtig dejligt blødt. Mums hvor jeg vil nyde at have dette bløde garn mod min hals.

onsdag, februar 25, 2009

foredrag med Hanne Falkenberg

I går aftes var jeg taget til Huset i Magstræde for sammen med en masse andre strikke-interesseret at høre Hanne Falkenberg fortælle om hendes liv og tanker i og omkring strik. HF er en levende person og med små anekdoter så var det hyggeligt. Hun er dog noget uvant i rollen som foredragsholder og jeg er ikke helt sikker på at hun nyder det. Successen for Sommerfuglen der stod bag arrangementet var så stor at de gentager foredraget i aften og det er også totalt udsolgt.


Her viser HF en lille del af hendes strikkeprøver, som hun bruger til at finde nye teknikker og farvevalg. Hun viste også hvordan 2 farver der var meget flotte hver for sig, blev en ensfarvet grød når de blev strikke sammen i striber.

Efter foredraget åbnede de butikken og tilbød 10% rabat på kits og refill. Jeg var allerede inden foredraget blevet betaget af en trøje jeg aldrig har lagt mærke til før. Så straks måtte jeg eje et kit. Heldigvis havde jeg mit gavekort fra jul med så min pris blev meget spiselig.


Det er Pygmaglion i ensfarvet. Jeg prøvede det og var solgt med det samme. Farve er mørk orange-rød. En trøje i halvpatent og felter. Den bliver et efterårsprojekt, men jeg glæder mig allerede.
Jeg mødte et par jeg kendte og nogle kendte mig fra bloggen og spurgte forsigtigt: Er du strikke-feen?. Det er altid hyggeligt at få ansigter på andre fra denne blog-verden, hvad enten man ser læser med eller selv er blogger. Hvis nu jeg overså at hilse på nogen så undskylder jeg meget.

Jeg måtte jo have et lille strikketøj med i tasken og derfor startede jeg på det halve kongerige. Er næsten færdig med trekanten. Strikker i Lucca Fino.

tirsdag, februar 24, 2009

den sidste gave fra fødselsdagsgruppe

Ulla fra Sverige havde fået skrevet min fødselsdag ind i hendes kalender som d 11.marts, så forleden fik jeg en undskyldende mail over jeg ikke have modtaget noget fra hende. Ulla du er mere end tilgivet.


For idag kom så en pakke. Lækkert bomuldsgarn i hvide-grå og blå nuancer og en sød halskæde med en engel/fe.

Så det var helt klart værd at vente på.

Fanø!!!


Jeg er nu tilmeldt Fanø strikkefestival. Jeg har betalt og fået tilbagemelding fra Christel-Seyfarth, så nu håber jeg bare på at de pågældende workshops som jeg har meldt mig til har plads. Uhhhh det bliver så dejligt. Jeg er jo så heldig at kende nogle super qvinder rundt omkring i DK og CH som jeg skal hygge og strikke sammen med i 4 dage i slutningen af september. Det er bare så vildt. Vi har bestilt hytter på Fanø Camping og stakkels dem der kommer til at bo ved sidne af hvis de ikke er til uld og fnis.
Up-date. jeg har nu fået den endelig bekræftigelse fra Christel og de workshops jeg var valgt er der nu en plads med mit navn på. Jubiiii

mandag, februar 23, 2009

strik-in hos DorteB




Det var som altid meget hyggeligt hos DorteB. Vi strikkede, grinede og spiste de mest fantastiske fastelavnsboller.



Jeg er nu kommet et godt stykke på Julie kjole. strikket i faerytale og tynn alpakka fra de store alpakka.
Selve kjole-nederdelen har jeg strikket på rundpind, resten frem og tilbage

lørdag, februar 21, 2009

Voila!




Jeg har strikket hurtigere eller mere end 5 cm pr aften, da jeg pludselig kunne fornemme guleroden. Så nu er mit vingesjal færdig. Jeg har siden billederne fået hæftet enderne. Men da jeg var hos mine forældre til eftermiddagskaffe, så kunne jeg jo få min mor til at være fotograf.

Resultatet er jeg meget tilfreds med. Jeg kan først veje det i morgen, da jeg ikke har en køkkenvægt i sommerhuset. men ca 350 g vil jeg gætte på. Det skal flashes i morgen til strik-in.
Størrelsen er 100 cm i midt ryg og bredden er 134cm. Det er endnu ikke skyllet op.
Julie og min mor har bygget snemænd, og i Julies verden skal man altid bygge 2, for 1 vil jo være helt alene og det er synd.

en fastelavns fe




I går i børnehavne skulle Julie og alle hendes kammerater så slutte deres crazy days med tøndeslagning og udklædning. Så fra tidlig morgenstund blev en kloning af klokkeblomst og en lysfe gjort klar. Hun var glad og stolt.

dog var det lidt grænseoverskridende for hende at få rigtig makeup på. Jeg skulle faktisk overtale hende.

torsdag, februar 19, 2009

nedtælling



jeg når ca 5 cm på mit skyggesjal hver aften jeg strikker, ikke at jeg strikker alle aftener men mange. Og nu mangler jeg kun 20 cm skyggestrik og 5 cm kant, altså vil det tage ca 5 aftener inden jeg er færdig. det er virkelig en gulerod jeg kan forstå. Mine striber på denne sidste vinge har det med at drille, der er flere gange en enkelt maske har hoppet over markøer helt af sig selv, så måske er enkelte af striberne ikke helt lige brede, men jeg kan ikke se hvor det er sket og derfor lader jeg det være.

Her har jeg bygget min gine ud for at få en fornemmelsen for størrelsen af vingerne om det lykkedes ved jeg ikke rigtig.

onsdag, februar 18, 2009

Diverse strikkearrangementer

I de kommende 2 uger skal jeg have ekstra gode oplevelser vedr. strik.

På søndag skal jeg til strik-in hos DorteB, det er altid hyggeligt og da Dorte altid er glad og smilende så ved jeg at en søndag eftermiddag i hendes og andres selskab er super dejligt.

På tirsdag bytter jeg strikkecafeen ude med foredrag i Købenahvn med Hanne Falkenberg- det forventer jeg mig rigtig megt af.

Og d . 4. marts kommer Vivian Høxbro til Frederiksværk og holder foredrag, så jeg håber og beder til at den lovede billet er i huse, så jeg kan komme med.

Det er jo lige før det er altt for meget guf på kort tid. Uhhh, dagene kan næsten ikke gå hurtigt nok.

med bonus!

jeg bestilte opskriften på Tøffelcape forleden hos Wilferts.dk og opdagede slet ikke at man kun kunne købe den med garn. Nå, tænkte jeg så i går, da jeg var inde og kigge igen på hjemmesiden. Jeg overlever.
Men idag i posten var der en kuvert fra Wilferts. Og så var det slet ikke den opskrift jeg havde bestilt men Louise's Longcardigan. En kort opringning til Britta Wilfert og hun vidste næsten med det samme at der var sket en fejl. Nu skulle tøffelcape så snart komme pr mail og LL kan jeg bare beholde som en bonus. Hold da op det er da virkelig service. Så næste gang jeg er i nærhedenaf Gl. Kongevej skal jeg lige forbi og sige pænt tak.

og nu har jeg så mulighed for også at strikke den model.

tirsdag, februar 17, 2009

en lille tanke


Jeg har lavet nogle maskemarkøer til en i min strikkecafe, hun trænger til en lille ekstra tanke, da hun kæmper med mange smerter og alligevel er hun altid glad og positiv.

Og så faldt jeg lige over dette billede fra vores skovtur i søndags. Bladene i bunden af kilden gjorde vandet helt rødbrunt.

crazy days

nej dette er ikke en reklame for Magasin.

I Julies børnehave holder de crazy days i denne uge, så idag er hun draget afstd med en bamse for der er bamse-dukke fødelsdag. Iført kjole og glimmehalsbånd var de begge klar. Og hvilken smuk dag de kan holde denne fødselsdag. Minus 7 og høj sol med blå himmel og sne i et tyndt lag.




Imorgen skal de have pyjamas dag og der er allerede bestemt hvilket nattøj der skal bruges. man skal vel også gøre et godt indtryk selv om man er i nattøj.
Min dag skal bruges på en masse praktiske ting, såsom regnskab, regninger ,vasketøj osv. Men jeg har en voldsom hovedpine nu på 2. dag. Men så ved jeg da at jeg ikke har røv i begge ender.



Mit skyggesjal vokser meget langsomt, men der sker alligevel lidt hele tiden. Men hvor jeg glæder mig ti lat det er færdigt, jeg trænger til noget andet strikketøj, men jeg holder stand.

søndag, februar 15, 2009

endnu en gave.

Da Dan hentede posten i går eftermiddags var der kommet en blød pakke fra Silkeborg.


Ida havde sendt en superlækkert bundt Noro Flower Bed i smukke smukke farver.


Mange mange tak, allerede nu tænkes der hvad det skal bruges til.
Farver er sorte, grå, hvide og rødviolette med et pift af lime. Når man kigger efter på garnet finder man hele tiden nye farver i det.

lørdag, februar 14, 2009

endnu en portion gaver

Jeg lovede jo at vise flere af mine gaver. Her er ikke nogen strikke-relateret.


wii-ting:


blomster fra strikkedamerne, nemlig en cotton-gren, hvad ellers og en smuk orkide

fra en god veninde denne plante, er der nogen der ved hvad den hedder, den er lyserød.






og så fik jeg mig en ny telefon af mig selv til 99,. og den er også lyserød. ti hi

fredag, februar 13, 2009

alt for damerne


igår da jeg modtog bladet på klinikken var jeg med det samme solgt til det sjal/tørklæde der var på forsiden. Måtte straks kigge på hjemmesiden http://www.mormor.nu/ , hvor det sælges fra. Det er et "½ kongerige" næsten, lavet i alpaca af damer i Bolivia. Jeg synes det er smukt og den lille størrelse er jo super til halsklud. Siden har det bare været rumlende inde i min hjerne, sågar har jeg drømt at jeg var ude og købe garn i nat. Det er jo helt hen i vejret, garn har jeg masser af, men måske lidt mere strikketid eller lidt mindre projekter.
UP-date fra Lisbeth K: garnet er spundet af damer i Bolivia og mormødre i DK strikker sjalerne

Jeg er i disse dage meget monostrikkende på skyggesjalet, trods jeg måtte pille 10 cm op da jeg ikke kunne få skyggerne rigtige nu hvor de skal spejlvendes efter midten, men det er nu ved at være kommet på plads i min hjerne.Mon jeg kan holde de ca 5 cm jeg kan nå hver aften, så vi ldet være færdigt omkring d .27.februar. Det håber jeg så vil det nemlig være februars bidrag til 12 projekter på Ravelry. og så kan jeg også have det på, når jeg i marts skal høre Vivian Høxbro holde foredrag i Frederiksværk.

torsdag, februar 12, 2009

3 troldekugle-led til mit armbånd, nemlig en hane, art deco og engel/dæmon
silkehør i mørk khaki og opskriften på livstykke fra Laila

sjal-kit fra Anne i min fødslsdaggruppe


dansk pelsuld, opskrift og pinde fra Lise fra fødselsdaggruppe

8 ngl khaki/brun navia fra Tineke

Mange tak til jer alle sammen, jeg er blevet glad for det hele og vil glæde mig til at strikke disse projekter.
Det var foreløbig et udpluk af gavebordet. jeg vender tilbage med mere i eftermiddag


onsdag, februar 11, 2009

hold da helt op!

jeg er allerede blevet begavet ud over alle kunstens regler, fået en hav af hilsner her og der og alle vegne.
Mange tak til jer alle, det er en fantastisk dag og jeg nyder hvert et sekund.
Jeg skal nok fremvise alle mine dejlige gaver, men I må vente lidt, jeg skal lige nyde dem stille og roligt mens jeg fotograferer.

tirsdag, februar 10, 2009

et nyt årti venter


Juhu jeg glæder mig til at jeg i morgen fylder 40 år, tænk at kunne tage hul på et nyt årti, vidende at det er kvindens bedste alder, nogen siger endda at det er årtiet med den bedste sex, det bliver bedre og bedre at blive 40.

Da jeg fyldte 3o var det meget slemt, men nu er jeg på vej til en alder hvor en masse kvinder jeg kender blomstrer op og leve livet, er blevet mere stabile og selvstændige, børnene mere selvhjulpen og tiden til at være kvinde igen har plads. Det bliver så godt. Jeg føler næsten jeg kan flyve.

Og posten har været forbi med flere pakker så jeg bliver rigtig begavet fra morgenstunden

I mange år har jeg ønsket mig sne på min fødselsdag et fast punkt på ønskesedlen, bare ikke i år, og nu kommer det så måske. Jeg elsker sne og vil blive rigtig glad for sne, så grunden til jeg ikke har ønsket det i år, er at jeg jo blev mættet på skiferien, men sneen kan bare komme jeg skal nok få nydt den.


Dagen idag er gået med at bage kager til i aften og i morgen. Også maden til en lille familiemiddag efter arbejde i morgen er klar, så jeg er på forkant med nogle praktiske ting. En herlig fornemmelse.

hvad farver gør



nu hvor jeg er forbi midten og lige begyndt på højre side af sjalet med en anden grå end den koksgrå, så bliver udtrykket straks helt anderledes. Jeg skal lige vænne mig til denne forandring, men er sikker på at det giver liv til sjalet.

mandag, februar 09, 2009

det hjalp


det hjælper tit mig at sætte ord på mine tumlerier her på bloggen, ihvertfald tog jeg mig lidt sammen og strikkede et godt stykke på skyggesjalet i går, så jeg er nu igang med midterstriben, en pilepæl er nået og jeg ved at dette sjal bliver en vinder når jeg får det færdigt.


også en smule på Julies kjole er der blevet strikket, mest for at mærke hvordan den bliver. Den bliver bestemt ikke praktisk til børnehave, med hulmønster og sådan, men pyt.


Se lige himlen denne mandag morgen

søndag, februar 08, 2009

Nu gør wii det også

Jeg har foræret mig selv en WII, og jeg kan godt forstå alle dem der ved juletid fortalte om de mange timer de fik spillet og lavet sjov i familien. Igår fik vi den hjem og inden Julies sengetid havde vi spillet i over 4 timer.



til min kommende fødselsdag har jeg ønsket mig WII Fit og sports island, begge dele tror jeg med stor sikkerhed kommer på morgenbordet. Så nu skal jeg til at komme i bedre form eller på nuværende kageformstidspunkt.



Der kom også en pakke med posten igår, men jeg må ikke åbne den førend på dagen. ØVVVVV, jeg er ikke god til at vente, men jeg gør det.

strikke-kaos

i meget lang tid har jeg egentlig været rimelig strikke-monogam, men lige i øjeblikket er jeg fuldstændig kaotisk i projekter, det tænkes på nye ting, købes garn og findes garn fra lageret, det ledes efter opskrifter og surfes på nettet i tide og utide, men der bliver ikke rigtig strikket som der plejer. Normalt strikker jeg et par timer om aftenen, men nu starter jeg med strikketøjet og efter lidt tid så lægger jeg det til side og falder i søvn istedet. Om det er fordi er jeg er træt eller om det strikketøjet der trætter ved jeg ikke.
Ihvertfald er jeg begyndt at føle mig fuld af mere energi så mon ikke der kommer lidt struktur igen. Jeg ved ihvertfald at når jeg har mange projekter igang så sker der lige som ikke noget på nogen af dem. Måske jeg skal gå tilbage til en af mine oprindelige regler, max 3 projekter af gangen.

fredag, februar 06, 2009

guf til pindene

Efter min korte arbejdsdag ville jeg bare forbi Rie i Frederiksværk, det var længe siden og jeg havde lyst til at købe garn, som sagt så gjort. Med hjem kom alpaca i håndfarvet meleret og i en opbørstet udgave til denne tunica til Julie, om der kommer pufærmer ved jeg ikke endnu, men hvis jeg kender hendes indre prinsesse, så skal de med.

På en gine i forretningen hang der en koksgrå trøje, jeg prøvede vel vidende at den ville være for lille, men ikke meget, så garn og opskrift kom også ned i posen. Opskriftens billede yder altså ikke trøjen ret, her er den stor og klodset og ikke som Ries smukke model. Jeg har valgt lyseblå da den er til foråret, hvor jeg tror jeg kommer til at leve i lyseblå meget af tiden.

Også disse smukke knapper måtte jeg eje, til en trøje jeg tidligere strikkede til Julie og som aldrig fik de rigtige knapper.
Og om der så ikke også var en sød model i Hendes Verden. lavet i strømpegarn, men jeg tror lageret kan bidrage her.