tirsdag, marts 31, 2009

gymnastikopvisning

Lige som næsten hele Danmark har vi i weekenden været til opvisning med prinsessen. Det gik fint og hun var stolt.IMG_3897 IMG_3887

Der skal pilles op

Jeg har nu strikket det nederste stykke af Westland, syet sammen, samlet masker op og begyndt at strikke brystudtagningerne.

MEN

det er for stort, så nu kan jeg snart pille pinden ud og fjernet sammensyningen, pille 8 cm af det nederste stykke og så på den igen. Øv jeg hader at pille op, men jeg hader endnu mere at strikke noget jeg ikke kommer til at bruge.IMG_3906

søndag, marts 29, 2009

Den spæde start

Jeg har lavet den første blomst og er nu igang med de 2 næste. Godt jeg nu er på rundpind for jeg er ikke god til farveskift på vrangpind. og så skal jeg passe på ikke at få strammet min kanter for meget, lidt svært på rundpind. Farverne skifter hele tiden IMG_3883 og det er fint og alligevel lidt rodet.

lørdag, marts 28, 2009

de første selvstribende garnnøgler

Jeg tog mig sammen og prøvede. Fandt en rækkefølge og har nu lavet 2 nøgler der er “selvstribende” til mit sjal.IMG_3879 Og det bliver nu spændende at lave en strikketest.

Det røde nøgleIMG_3870 er med længere farveskrift end det blå-grønne.IMG_3869 Så må jeg se hvad det gør, når der bliver strikket.

fredag, marts 27, 2009

som katten om den varme grød

mens jeg tager tilløb til at begynde på mit sjalskit fra Christel Seyfarth, jeg skal nemlig lige finde ud af farveforløbene og lave garnnøgler, så kunne et nemt projekt fra lageret vel være passende. Egentlig ville jeg starte på et sommertop, men med de kulde grader der var igår så blev det lige en uld bluse mere.

IMG_3867Westland fundet på Ravelry. Strikke i Mille Colori fra Lang, endnu en gave fra Laila, der har ligget og ventet på det rigtige projekt. Her er jeg startet på det diagonale stykke der skal være den nederste del af kroppen.

torsdag, marts 26, 2009

fiks og færdig

en møde med en masse tandlæger og regionsmedlemmer på 3 timer gør godt for strikketøjet. Så vupti og den er ved at tørre.IMG_3866

Når man strikker til et møde så er der godtnok mange der kommer i pausen og spørger: tænk erder stadig nogen der strikker, hvor hyggeligt. hvad strikker du og sv. Selv mænd i den moden alder var interesseret og så fortæller jeg lidt om webstrik, striikkecafeer og ravelry. De bliv er vildt overrasket. Så endnu er der en stor opgave i at få denne dejligt hobby udbredt

onsdag, marts 25, 2009

det brune luksus

jeg er jo i gang med Tøffelcape til mig selv, den har ligget lidt stille i knap 2 uger da der lige kom en kjole i vejen. Men nu er jeg igang igen.

Jeg er færdig med alle de mærkelige vanddråber, dråbeformet IMG_3864 bobler eller hvad de ligner og skal til bærestykket.

Garnet er bare så lækkert og jeg nyder at strikke med det og den bløde fornemmelse det har. Det lidt blanke skær garnet har fra silken er også så smuk. Tak til Laila for at have begavet mig med det garn.

tirsdag, marts 24, 2009

så er der kokos

jeg er kommet i mål med Julies kjole. Nu er den skyllet op og tørret. Jeg havde ikke nogle knapper der var pæne, så jeg skal lige forbi en knap-butik i dag.

Længden er nu blevet god, jeg har strikket 4 ekstra mønster -rapporter, endelig længde er 70 cm.

Strikket i str 6 år og med Supersoft fra Marianne Svit. Fulgt opskriften helt bortset fra jeg har strikket på rundpind efter ærmegabet. IMG_3862  SanneB opskrift er meget velskrevet og ikke fejl har jeg fundet.

søndag, marts 22, 2009

en stor nød at knække

Nu har jeg strikket alle de mønstre efter opskriften og så burde kokoskjolen være en længde  som en tunic, derfor var jeg glad da Julie kunne prøve den, men den er alt for kort, mangler mindst 15 cm i at have kjolelængden, så det er bare at komme igang igen.IMG_3846

ØV for der er mange masker og den keder mig. Jeg kommer også til at sy ærmegabene lidt sammen for de er alt for vidde.

lørdag, marts 21, 2009

Det skal jeg se i TV

Dansk strikkekunst

dk4´s portræt af den engelske tekstilkunstner Kaffe Fassett bekræftede, at der er stor interesse for udsendelser om håndarbejde på dansk TV.
Det er een af grundene til, at dk4´s kulturredaktør Frantz Howitz har valgt at fortsætte i håndarbejdssporet med en serie om dansk strikkekunst.
Her møder seerne to af de absolut mest kendte danske strikkedesignere f.eks. Marianne Isager (foto), som Frantz har mødt i hendes hjem i Tversted samt i hendes forretning i Århus.
I næste afsnit besøger Frantz strikkedesigneren Vivian Høxbro.

det er d. 28.3 kl 22.35 og genudsenddes både d 29. 3 og 1.4.

Alt er klippet direkte fra DK4 hjemmeside

oven vande

Efter nogle dage under dynen med feber, opkast, svimmelhed og hovedpine kan jeg nu se dagens lys. Jeg er ikke helt mig selv endnu men i kraftig bedring.

I onsdag da jeg “passede” onsdagsholdet i strikkecafeen kom vi til at tale om dobbeltstrik. Der var flere der gerne vil lære det og da jeg i mine teenager år strikkede en trøje i den teknik har jeg lovet at lære dem det næste gang som er d. 1.april.

Vis dobbeltstrik Det er kun 1 klud, vist fra flere sider

I går aftes var jeg i stand til at holde på et par pinde og være vågen i mere end 1 time, så jeg lavede det lille test. Teknikken er der stadig. jeg skal ikke strikke halstørklæder eller andet foreløbigt, men en bamse kan vel bruge et lille tæppe.

mandag, marts 16, 2009

Fiona- nyt

Jeg fik nået et lille stykke videre på kokoskjolen i går aftes, så nu er jeg forbi ærmegabet og derfor strikker jeg nu rundt på rundpind. Det er min ændring på en ellers meget velskrevet opskrift.

IMG_3836

super søndag

Tineke og jeg mødtes lidt over 9.30 i Vissenbjerg, det var nemt at finde en p-plads og der var ingen kø ved indgangen. Så med store forventninger skyndte vi os ind på messen og besluttede at overraske pigerne hos Geilsk først. MEN inden efter cA 30 skridt kom vi forbi Christel Seyfarth, fik en lille snak gramset på sjalerne og vupti måtte jeg bare eje et kit til dette sjal.IMG_3831  foto17

Nå, videre over til Geilsk og glade piger, gramse lidt og vupti så kom et lille Topstykke til Julie i en smuk orangerød farve. Mis Beezy havde jeg på forhånd besluttet mig at den kunne jeg ikke lide, grundet de store ærmer. Men Bente lokkede jeg i den og den var bare så god. Vupti en en pose fuld af garn måtte forbi dankortet. Det tog ca 20 minutter så havde jeg brugt en formue. Tineke var lidt paf over mig. Nu gik vi ud for at opdage alle de andre stande med garn som vi ville besøge. Mødte bloggere, fik hilst og krammet. Dejligt!!!!IMG_3828

Et krydsnøgleapp. var besluttet inden messen skulle med hjem, da mit eget er gået i stykker, er mindst 25 år gammelt.

Den f ørste gode time var der dejligt plads til at gå rundt og en behagelig temperatur i hallerne, men derefter steg temp.- vel til 45 grader og antallet af mennesker var som en kvægtransport. Men alle var glade og positive, så det gik alligevel meget fint.

Ved en pause med en kølig sodavand faldt vi i snak med 2 fra Sjælland og så fik vi vist lokket dem til at prøve Ravelry og webstrik. Hvad man dog ikke kan få ud af nettet og strik. Det har ihvertfald givet mig nogle super venskaber. Hvoraf et par af dem blev plejet igår. 

IMG_3837Tak Tineke for en dejlig dag, det var så lækkert at mødes og selvom jeg var flad fysisk efter 3 timer, så nød jeg det virkeligt.

Hjemme var jeg lidt spændt på hvad Dan ville sige til mit sjal-køb. Og hvor jeg elsker ham for at synes det var vildt flot og farvene bare så flotte. Prisen overraskede han en anelse indtil vi fik vejet garnet og regnet prisen ud for 100g shetland og alpaca garn ud, så hang alt sammen igen.

lørdag, marts 14, 2009

Jubiiii Vissenbjerg jeg kommer

Tineke var lige så syg for at komme afsted, så har vi lokket hinanden til at mødes. Så i morgentidlig kører jeg afsted. afgang fra Hillerød kl 7.30, så hvis du vil med på en plads så send mig en mail, jeg har 3 pladser i bilen.

Up-date sent lørdag aften. Nå, der var ikke nogen som ville med ,så jeg kører alene over til Vissenbjerg. Pyt jeg har min Ipod med Selvrisiko af Elsebeth Egholm og den er god, så turen skal nok blive overstået på et splitsekund eller deromkring

Bare det var mig

Nu begynder indlæggene om Vissenbjerg at komme på de forskellige blogs. Uhhh bare det var mig. Jeg har valgt ikke at tage afsted, da jeg ved jeg vil ende med at købe garn. Men py hvor det er svært, mine tanker flyver omkring den messe hele tiden. og da jeg så fortalte Dan det, svarede han:  du kan da bare køre søndag. Det har ikke gjort det nemmere, men nej jeg skal ikke.

Jeg skal være hjemme hos min familie og jeg har garn nok. Jeg skal gemme pengene til Fanø hvor jeg er helt sikker på at jeg nok skal få min lyst styret.

Men jeg vil nu gerne afsted. Min rygrad er ikke stærkere end en regnorms. Godt at messen er slut i morgen, så kan jeg snart få ro i sjælen. Jeg kan godt grine af mig selv, men det er da lige før jeg er garn-narkoman. det er mit drug.

Jeg vil med glæde læse alle de indlæg der kommer og være grøn af misundelse på den gode måde. Alle jer der skal afsted ønsker jeg en rigtig god tur!

fredag, marts 13, 2009

det er kokos!

Jeg er startet på Fiona af SanneB, men her hedder den altså Kokoskjole, for Julie har bestilt den i brun og hvid.

IMG_3818

Den brune kauni jeg havde købt forleden, var ikke god, så der blev bestilt brun Tobacco fra Marianne Svit, som sørgede for at det ankom dagen efter.

Hendes prinsessekjole måtte jeg jo så skynde mig at lave færdig, nu er den skyllet op og skal lige tørre inden den kan fotograferes, derover sover prinsessen jo også.

Prøve på Live Writer

Når nu så mange er begyndt at bruge dette system og skriver det er nemt, så skal jeg også prøve. Jeg er spændt på om det virker efter hensigten men prøve det kan man jo altid.

Mon ikke også jeg skal prøve at indsætte et billede.174

Denne flotte ryg er fra en af Vivian Høxbros modeller, nemllig Brenda som jeg er lun på, men i andre farver.

onsdag, marts 11, 2009

der bor en tøffelhelt i os alle

Jeg er begyndt på Tøffelcape af Britta Wilfert. I den skønneste garn. Nemlig Silk Dream, en gave fra Laila, der bare har ligget og ventet på den helt rigtige projekt. Og nu var det der.






Da Julie så garnet bestilte hun straks en kjole i brun og hvid, det valgte er blevet en Fiona fra Sanne B. Der er indkøbt garn til kjolen som allerede har fået navnet kokoskjole.

Jeg ved ikke hvad en tøffelhelt er, men det er vel en der har en tøffelcape- haha.


Min uglebluse har fået perler på forstykkets og ryggens ugler, de er meget diskrete og det passer mig fint, resten af uglerne skal også have, men jeg gad ikke sy flere på i går.
,

mandag, marts 09, 2009

der er ugler







nu er min O-W-L-S bluse færdig. Den skal lige skylles op og måske have øjne, jeg ved ikke om det bliver små knapper, papiletter eller en knude. Den sidder meget fint og til uden at det er for tæt. Garnet var en julegave var Laila og jeg har kun brugt 7 ngl a 50g, så de sidste 5 stk bliver nok til en tunica til datteren, men ikke lige nu.

Selv ryggen sidder meget fint, trods der er er mange flere masker her end på forstykket,.

en underlig afslutningen

Julie og jeg havde en rigtig hyggelig søndag alene. Farmand var på messe i Vejle og det tog hele dagen og lidt til. Vi gjorde det vi havde lyst til hen ad vejen og alt var fryd og gammen.
Lidt i 9 blev jeg ringet op af Julies venindes far ( vi havde været til fødselsdag hos dem lørdag) og fik en ordentlig gang skældud over at jeg om torsdagen havde spurgt veninden Mai ud om en konflikt jeg kom til i børnehaven. hvor Julie stortudede og Mai gemte sig og ikke ville tale med mig. Da jeg hentede hende ½ time senere for at køre begge pige til gymnastik fik jeg talt med Mai og de sagde begge undskyld til hinanden fordi de begge havde reageret voldsomt. Så troede jeg alt var i orden. Men nu vil Mai ikke køre med længere. Hun kan ikke komme og lege her længere, da jeg har sagt fra da jeg ikke må sige noget til hende.
Jeg er utrolig ked af det og dybt frustreret over at jeg ikke må spørge om noget og nu kan pigerne så ikke lege sammen efter børnehaven.
Julie har så mange andre veninder at hun skal nok finde andre at lege med, men Mai har stortset kun Julie.

Gode råd modtages gerne til hvordan jeg skal agere i fremtiden. Hjælp!!!!

søndag, marts 08, 2009

garn-oprydning






Endelig tog jeg mig sammen og gik skabet i gennem. Der er nu taget garn og rester ud. Puttet i en taske til Røde Kors, Slangerup som mangler garn. Den vejer 8,6 kg. Derudover kom nogle færdigstrikkede stykker fra meget gamle dage i skraldespanden og nogle til tæpper til Julies bamser. Det er ca 2,5 kg. Det er da fint med en godt oprydning på lageret og da jeg ved at jeg ikke får det brugt er det meget bedre at andre kan få glæde dels ved at strikke og dels ved at blive varme.



Posen til Røde Kors vil blive kørt afsted på tirsdag.

Mit garnskab er egentlig ikke blevet mere luftigt hvilket jo kun kan betyde at det var meget proppet før. Men dog mere rydeligt. Jeg faldt ikke over noget jeg havde glemt, så det tegner vel egentlig OK at vide hvad der er.

lørdag, marts 07, 2009

Ærmer skal der til

Jeg er ikke vild med at strikke sokker og strømper. Derfor sker det faktisk aldrig. Men ærmerne til Julie prinsessekjole minder meget om strømpeskafter, så det har taget mig en krig ( en lille en) at strikke det første, men nu er det gjort, så i morgen tager jeg hul på nr 2.
Dagen i dag bliver nemlig strikkeløs. Jeg skal på messe for tandlæger og andet godtfolk, og i aften til dobbeltfødselsdag.



Også det 1. ærme til min O-W-L-S er blevet strikket. Egentlig var jeg bange for at bullen var for lille, så jeg i den tro at jeg alligevle skulle pille op, hev pinden ud og prøvede. Den passede. så jeg måtte til at samle masker op, og det er ret imponerende kun 1 maske var løbet 1 række.




Ærmerne ser lige lange ud, men Julies går helt op på skulderen og mit kun til bærestykket

torsdag, marts 05, 2009

Nu er det halve kongerige mit!







Så blev det færdigt. skal ikke blogges, da jeg synes det er rigeligt stort til at have om halsen med spidsen foran. målet blev 75 højt og 158 bredt. forbrug 150 g lucca fino i deminfarve.




Nu vil jeg så gå i seng med prinsen. Ha en god nat!

over-there med Vivian Høxbro







ca 100 kvinder var mødt op til foredrag med Vivian Høxbro poå Frederiksværk bibliotek i går aftes. Hun fortalte om hendes rejser i USA og hvor stort strik er over-there. Viste sjove billeder af mennesker, huse og biler.





og smukke steder.






Bagefter var der mulighed for at se hendes modeller og prøve dem. Det var næsten kaotiske tilstande.




Jeg havde mit skygge-sjal på og det blev beundret først af Vivian selv og så af hele forsamlingen for hun bad mig stå op, da en i salen spurgte til hvad er skygge-strik. Bagefter kom mange hen og spurgte om teknikken og garnet.

Hjemme igen måtte jg se dk4 udsendelse om Kaffe Fassett. Senere på måneden kommer der 3 udsendelse om dansk strikkekunst med Marianne Isager, Hanne Falkenberg og Vivian Høxbro

tirsdag, marts 03, 2009

sjalets yderkant


I går var der flere der troede at jeg strikker yderborten for sig selv, men det gør jeg ikke. Nu er der foreløbig 20 spidser ud af de 70 opskriften siger der bliver, så et går da fint derud, de første 4-5 stykker måtte jeg bruge opskriften til, men nu sidder mønstret bare fast. Dog skal de ikke med til strikkecafe i aften, for det er ikke altid nemt at snakke og strikke hulmønster samtidig, det har jeg opdaget på den kedelig måde flere gange. Så ærmerne til Julies kjole kommer med, de er så kedelige at strikke at de har ligget lidt i skammekrogen, men det hjælper jo ikke.

mandag, marts 02, 2009

når livet ligner et eventyr

Jeg strikker yderborten på sjalet ,selvom billedet ser ud som jeg strikker den seperat.
Når man har prinsen på den hvide hest i sit liv og snart også det halve kongerige, så er livet da et eventyr.

søndag, marts 01, 2009

1.Marts

ja så er det igen blevet marts, eller tænk det er allerede blevet marts. Tiden flyver afsted.Ravelry er jeg med i gruppen 12 projekter, hvor der skal strikkes fra lageret eller gamle UFOer laves færdige, 1 pr måned. En god måde at få brugt noget lager-garn og få færdiggjort de strandede projekter. Jeg ved endnu ikke hvad måneds projekt bliver, men der er et par ting der spøger rundt i hovedet. Dog skal det i denne måned være et lille projekt så al min strikketid ikke går fra noget af al det jeg har købt i februar. Og så næsten hopper i deres poser af bare iver for at komme på pindene.

Mit halve kongerige skrider fint frem og jeg bliver nok færdig med 2. inderbort i aften. Det er et dejligt strikketøj og jeg kan godt forstå mange har strikket et hel kongerige til deres baby eller en venindes. Bare jeg kunne skrue tiden tilbage til Julie var lille, så skulle hun også have haft et. Men jeg nyder nu også hun er en stor pige og snart skal i skole.

Lone: du spørger om hvor opskriften er købt, det er den hos impaz.dk uden garn