tirsdag, april 27, 2010

en sjov aften

Tak til Lisbeth ( troldesofie) for at lægge hus til garnbytte-dagen. Ingen af de 9 vi var havde prøvet det før, så vi talte lidt om hvordan gør vi og det endte med at alt garn ( og der var meget) blev væltet ud på spisebordet og resten på gulvet og så gik man rundt og tog hvad man synes. Efter 1. runde var der stadigvæk meget så vi tog en runde til. Resterne blev samlet i en sæk og vil blive givet til moderhjælpen og de hjemløse (altså dem der strikker til dem). Alle fik noget med hjem og vi var fuldstændige ligeglade med om man fik mere eller mindre end man havde medbragt. Det var så sjovt og alle var glade, bag efter strikkede vi lidt og snakken gik. Jeg tog ingne billeder mens vi var der, men her til morgen pakkede jeg det ud og jeg er så glad for mine nye garner. Og lageret er blevet slanket samtidig. en win-win situation.IMG_1377  silke, bomuldIMG_1379  spinni og tvinni.

Billedet nedenunder er silke og farve mere mørkerød end her.IMG_1381 IMG_1382

kauni, merci, posh og effekt garn

mandag, april 26, 2010

Garn bytte aften

Iaften skal jeg til min første garnbytte-dag. Og jeg er lidt spændt på hvad de andre har med og om nogen vil bytte med mit. hvad skal man medbringe, det kører inde i hovedet. Heldigvis ved jeg at dem der kommer, er vildt søde og rare, så det bliver helt sikkert hyggeligt.

IMG_5447

Billledet vil nogen genkende fra min tur hos Seaport yarns i november.

fredag, april 23, 2010

hækle hjælp ønskes!

Siddende i sommerhuset med hækletøjet, er jeg allerede kommet i problemer. I følge diagrammet i opskriften skal felterne hækles sammen med km i 2 "dutter" på hver side. Hvordna gør man det? jeg vil i min verden få 2 ender at hæfte for hver km. Måske er det bare sådan at hækle men hvad ved jeg? Er det normalt at man hækler alle felter hver for sig og så syr/hækle sammen til sidst. jeg synes ikke det er sådan det er beskrevet i opskriften, trods meget lidt beskrivelse.
Mens jeg har skrevet dette har det slået mig at jeg måske skal hækle hvert felt på de tidligere når jeg er ved dutterne på sidste runde

torsdag, april 22, 2010

Nå, der er nogen hjemme!

Bloggen lider meget under at jeg stortset ikke strikker. Og at mit kamera er i stykker. Men sådan er tingene i øjeblikket, jeg er lidt strikke-kold, men er sikker på at det kommer ind i varmen på et tidspunkt. Mit næste projekt er ihvertfald et hæklet sjal til sommerkjoler. Nogen vil trække på smilebåndet og grine når jeg har tænkt mig at hækle. Der er gennem tiden strandet flere hækle-projkter men nogen er også blevet færdige. og da det er det jeg er dårligst til så skal jeg da øve mig og det er da en udfordring. Så det bliver dette smukke sjal hæklet i hvidt. Jeg er ikke startet men håber at finde en stille stund i weekenden hvor jeg kan prøve.

IMG_0100

lørdag, april 17, 2010

hvad så?

lige nu er der på mine pinde fortsat belægningen  til Folklore-jakken, jeg har måtte klippe/ klistre lidt for at få mønstret til at passe, men det skal nok ende godt.

og på de dage jeg nu har været på messe og kursus startede jeg på Mille fra design-club. Det er ikke blevet til så meget strik som det plejer men lidt har vel også ret.IMG_0097

Egentlig havde jeg købt en mere blå silke-merino men jeg har udskiftet den med den blå-grøn fra lageret ( en gave fra Laila for nogle år siden). Det er første gang jeg strikker i den garn og jeg synes det er meget dejligt at strikke med.

Louises tunika

Så er den færdig, jeg vaskede den først efter anvisningen og lod den liggetørre, men det var stiv og slakset samt for stor bagefter, Så skyllede jeg den op og meget våd kom den i tørretumbleren indtil den var helt tør, nu er den meget bedre og blødere. Men foreløbig ikke noget kæmpehit. Måske den vinder ved brug, da jeg tror den er behagelig i sommervarmen ( når den kommer).

Forbrug 350 g strikket i 2 str større end opskriften simpelthen ved at forlænge talrækkerne xs-s-m-l-xl. IMG_0095

mandag, april 12, 2010

Nyder foråret

Jeg er slet ikke flittig med pindene i denne periode, bruger en del tid udenfor, dog ikke med havearbejde. Så efter mange timer i den friske luft er øjnene små om aftenen og strikketøjet kommer slet ikke frem. og det gør mig egentlig ikke noget, bortset fra at bloggen så mistrives.

Men da jeg skal på kursus og messe over 3 dage i slutningen af ugen, så skal jeg have startet op på noget tv-strik der er klart dertil. Hvad mon det bliver? der er masser af ting i skabet!

I går aftes ville jeg prøve at strikke baglæns da jeg dog var igang med en lang strimmel til folklorejakken, 8 masker glatstrik ikke som tømme. Jeg havde for længe siden filmet Lona som er super god til baglæns strik. Faktisk så gør hun det helst. Og jeg prøvede og prøvede!!!! Men hold da op, det var som at lære at strikke igen. Jeg blev helt glad for vrang. Og strimmel er færdig!

torsdag, april 08, 2010

foreløbig tunika

Jeg er i fuld gang med min udvidet udgave af Louises Tunika af Karen Noe.IMG_6057

Kroppen er færdig og jeg er lige begyndt på det 1. ærme, den er meget slasket og løst strikket, men jeg tror og håber at med montering og hæklee kanter så bliver den god og forhåbentlig et sommerhit. Foreløbig har jeg endnu ikke brugt mere garn end opskriften til str L trods jeg laver den 2 str. større, da opskriften sidder at str L har brystvidde svarende til en M. Jeg har også lavet halsudskæring mindre, selv om den er meget stor og dyb. Uhhh mon kanterne kan give den hold og facon.IMG_6053

mandag, april 05, 2010

tak for en dejlig påske

Jeg er nu hjemme igen efter en dejlig påske ferie i sommerhuset. Det er blevet til meget andet end strik, så derfor sker der ikke så meget på den front. Mangler dog at fremvise mine ærmer til Folklorejakken. begge er færdige og forholdsvis forskellige.IMG_6049

louises tunika i str xl er også i fremgang. Jeg er i gang med den sidste rapport inden jeg når til overdelen. IMG_6051