torsdag, juli 29, 2010

den spæde start

Jeg har ikke strikket de sidste mange dage, og så i dag måtte jeg lige prøve at starte på et sjal som jeg har set via Ravelry. Hold da op hvor det har drillet, jeg har kun diagrammet på pc og ikke på papir og det kunne jeg ikke rigtig få til at fungere, men nu tror jeg nok jeg har knækket koden. Så mon ikke jeg kommer lidt videre de næste aftener.

Vi har været en tur i Skagen hos nogle venner og boet i en lille gammelt fiskerhus ( fra 1780) og som de har sat i stand indenfor og nu skal igang med at få ordnet udvendigt. Der var meget lavt til loftet og døråbningerne både ude og inde var små. Dejlig tur til en by med et menneskemylder af den anden verden.

Tirsdag var vi i Fårup sommerland og det lever helt op til deres 5- stjerner. Super god forlystelsespark. Kan varmt anbefales og det er ikke sidste gang vi tager derhen hvis vi er på de kanter.

lørdag, juli 24, 2010

lidt garnkøb

Med en anelse abstinenser over ikke at have været i nærheden af nogle garnbutikker drog jeg til Nykøbing i dag. Ville gerne besøge "Jættevanten", og der var åbent. hyggelig butik med lidt af hvert. Jeg købte 2 ngl reuma garn i støvet denimblå til et sjal i hulmønster som jeg havde set på ravelry.

Hos Chimpansen ( en 10-kroners butik) faldt jeg over 100 g ngl i merciseret bomuld ti len 20ér, så nu er der flere farver til andre hæklerier, hvis jeg bliver inspireret.

Et besøg hos BGA garn endte med nul kø. jeg bliver meget sjældent positiv i tankerne når jeg har været der. de har mange lækre garner, men nej, den butik er bare ikke min kop the. Så jeg var glad for de andre 2 køb.

der hækles

For nogle måneder siden blev der på Ravelry opfordret til at lave tæpper til neonatal afdeling Hvidovre Hospital, og da jeg ikke er god til at hækle men meget gerne vil, så har jeg kastet mig ud i det mest simple, nemlig oldemorfirkant.
Bomuld fra Coop, hæklenål 3 og så bare rundt og rundt indtil det måler 70 x 70 cm. Foreløbig er det 35 x 35cm, så det er da meget godt jeg startede i går eftermiddags. Farverne er lidt mærkelige på billedet men mere rød pink lilla i virkeligheden.

fredag, juli 23, 2010

Færdig hemmelighed

Her til aften har jeg afsluttet det hemmelige strik. Og det vil forblive hemmeligt indtil efteråret. Men jeg kan love jer, at I kan glæde jer til noget lækkert strik. Jeg har nydt at strikke det og det har været sjovt med nye teknikker.

perle-plade

I dag har Julie lavet dene flotte perleplade med hendes ansigt. Det er en gave til hendes morfar, som fylder år på søndag. Det er 900 perler og med min hjælp tog det ca 1½ time.
En meget personlig gave som hun glæder sig til at overdrage hendes elskede Morfar!
Bare hun nu kan holde mund i morgen, hvor han og Bedste kommer forbi til aftensmad.
Up-date til de nysgerrige:
Julie deltog i en workshop hos Kids Arts, og de tog et foto, et pc-program laver det om til en farvekode for hver perle og så er det ellers at gå igang efter diagrammet.

sommer tøs

nogle gange er det bare dejligt, når man er varm, med vådt hår og gynge efter et bad. Julie mener hun tørrer meget bedre end med håndklædet.

sommerhimmel

Et stor del af min sommerferie går med at nyde den smukke aftenhimmel. jeg tager et utal af billeder, og I slipper for de fleste. Men de er gode at huske sommeren på når det er vinter ( engang).
Vi nyder ferien og slapper af!

fredag, juli 16, 2010

Ferie, ferie og ferie

Ja, så er det vores tur. jeg er jo hjemme grundet mit ben og kan med god samvittighed humpe rundt, denne dag var i forvejen spærret for uforudsete hændelser. dog ikke tiltænkt en humpende tandlæge, men pyt. Og i morgen starter Dans ferie. Nu skal vi hygge, slappe af, nyde solen og hinanden. Besøge venner i Skagen, besøge Fårup sommerland og alt muligt andet. Uhmm hvor det bliver dejligt.

Julie er hos mine forældre og har været der siden tirsdag, jeg glæder mig til at se hende i morgen, hun er lidt bekymret for mit ben. Så hun glæder sig også til at se at det stadigvæk er der og nu kun har 2 store plastre på.

Dagen i dag skal “gå” med øvelser for benet og så lidt oprydning, i det omfang jeg kan. Plus pauser med benet oppe og lidt strikketøj. Jeg falder nemt i søvn når jeg sætter mig, mon det er pillerne eller det at jeg bruger mange kræfter på at komme rundt. Det går ihvertfald fremad hele tiden.

Mit strik i disse uger er hemmeligt, så jeg kan ikke vise billeder, hvilket er lidt mærkeligt, men sådan er det bare. Og da jeg heller ikke strikker så meget så ville det alligevel være kedeligt med billeder.

torsdag, juli 15, 2010

Arresødal privathospital

serie_1256740540 Jeg har kun komme med positive ting at sige om dette smukke sted. personalet omgivelserne og servicen er superb. Deres faglige kompentancer helt i top. Man føler sig velkommen og midtpunkt, uden at det er kunstigt. Man bliver fulgt at fast personale fra 1. konsultation og tidsplanen holder hele vejen. Alle med smil på læben og en god stemming med lidt humordrillerier

serie_1256741328Venteværelset er også smukt og ikke spor hospitalagtigt. Jeg valgte dog at sidde ud og receptionisten havde set det og meddelte det til sygeplejersken som så fandt mig i haven.IMG_0148 IMG_0149 IMG_0150 Dette var hvad jeg fik bragt da jeg efter operationen var lidt sulten. Lunt rugbrød, iskold æblejuice og lækkert pålæg samt frisk frugt. Bagefter friskbrygget kaffe med hjemmebagt kage. Mums.

Hvis ikke man kan blive godt tilpas dette sted så ved jeg ikke hvor.

onsdag, juli 14, 2010

av av av

For 4 uger siden gjorde mit knæ noget mærkeligt og siden har jeg gået haltende og haft smerter mere eller mindre konstant, især om natten, hvilket giver en ikke god nattesøvn. Derfor har det generelle oveskud også været meget mindre og strikketøj er næsten en by i Rusland.

I sidste uge var jeg ved lægen som ikke mente det var alvorligt men alligevel skulle der kigges på det af en ortopædkirurg. Jeg ringede rundt mange steder endte med at få en tid 1. oktober. Mandag morgen hos en fysio, som så anderledes alvorligt på mit knæ, efter hans anbefaling ringede jeg straks til privathospitalet Arresødal, fik tid samme dag kl 10 og er nu i dag blev opereret for egen regning. Godt man kan! Og godt jeg gjorde det, for der var flere problemer inde i det knæ. flosset menisk, arvæv fra tidligere operationer, ødelagt brusk på lårbensknoglens ende og en bindevævsbro som burde været forsvundet på babystadiet, men var meget velmanifesteret.IMG_0345

Så nu er mit ben gul, hævet og gør av av av på en helt anden måde. så jeg glæder mig til næste portion smertestillende.

mandag, juli 05, 2010

weekend nyt

Julie og jeg har haft en pige weekend i sommerhuset, vi har nydt vejret, været på stranden og i vandet. spillet golf, hygget og leget, så der er ikke blevet strikket meget.

Jeg er dog startet på mit valmuesjal.IMG_0344

 

Og Julie måtte igen sove ude, kunne slet ikke falde i søvn indenfor.IMG_0331

I drivhuset fandt vi denne mærkelige agurk. En dobbelt.IMG_0338

torsdag, juli 01, 2010

sove ude

I foregårs fik Julie en hængetipi fra Netto, og nu har hun sovet ude 2 nætter alene. IMG_0325Det vil sige hun laver selv tipien klar med tæppe og dyne, falder i søvn i løbet af 5-10 minutter og når vi så går i seng ved midnat så kommer hun indenfor. Det er vist mest moderen der synes bedst om denne løsning. Julie vil gerne sove der hele natten.IMG_0326

Jeg er imponeret over at hun er helt tryg ved at sove derude alene.  Jeg måtte lige snige mig til et billede inden hun kom ind i går aftes. Hun sov dejligt kunne jeg se.

lige ved og næsten

nu er der strikket færdig og begyndt ende hæftning, men så gik  jeg i stå. må lige tage mig sammen til at sy ærmerne og bærestykket sammen, på ginen er det bare lagt til hinanden, men det giver en ide om resultatet. IMG_0330

Den nederste bort drejer, mon vask vil ændre den ellers så er det sådan det er.