lørdag, oktober 30, 2010

hjælp søges af kloge kvinder!

min mand vil gerne have at jeg strikker “Natteravn” af Annette Danielsen fra hendes nye nog “Strik en stund”.

Det vil jeg da gerne, en oplagt julegave. Så jeg tænkte at jeg på kreative dage i morgen måske kunne finde garn til den, Frem med opskriften: 550 g ÅLJ og 200 Alapca 1. Strikkes med 1 tråd af hver på pind 3-3½

Hvad ?????? ÅLJ strikkes normalt på 3½til 4 alene ifølge diverse strikkeforretningers oplysninger. Og da jeg ikke har noget ÅLJ liggende kan jeg ikke lige lave en strikkeprøve.

Derfor kloge kvinder, hvordan lyder det i jeres øre og hvad tror I er det rigtigt eller en fejl.

Jeg har tænkt at spørge Annette via mail.

fredag, oktober 29, 2010

camomille

lige siden jeg fik Helga Isagers nyeste hæfte i hænderne har jeg være vild med Camomille-sjalet.

Havde 2 farver som jeg vaklede imellem. så nu er der fundet garn frem, jeg har valgt en lys turkis.blå. Duo silke/merino og uld/cashmere fra garnudsalg.dkIMG_0758

så mon ikke jeg kommer til at slå op i aften, trods jeg ellers har andre ting i gang.

torsdag, oktober 28, 2010

på vej til månen

Nje, det er jeg selvfølgelig ikke, men i går aftes strikkede jeg prøver på Moonstruck. og enten med en kombination af alpaca fra New York og 2 tråde Kenneth Weller: uld/cashmere. MUMS!

så jeg startede på højre forstykke og det bliver dejligt blødt og lækkert. det kan slet ikke gengives på billede, men tro mig!IMG_0751

jeg fik også lært en ny måde at strikke knaphul på. Faktisk forstod jeg ikke opskriften, men så kan man altid finde hjælp på youtube.

onsdag, oktober 27, 2010

en vest igen

Jeg var lige akkurat begyndt på ribkanten, inden jeg strikkede Håndevending, så nu da den er færdig kunne jeg komme igang med Cloud Chaser igen. Den strikkes i flere retninger men jeg er fortsat i gang med ryggen. Garnet er fra Garnudsalg.dk, silke/uld retromørkeblå. Meget smukt spil i farverne.

men totalt umuligt at fotografe så jeg kan vise alle snoringerne.IMG_0747IMG_0749

tirsdag, oktober 26, 2010

skoledag

I dag bruger jeg min fridag på at gå med Julie i skole og hjælpe til. 1. klasserne har IT uge og derfor er vi forældre blevet opfordret til at give en hånd med hvis muligt. Jeg glæder mig til at være med og synes det er super at skolen opfordrer os til at deltage på dage hvor de mangler hænder. Hver dag slutter efter 4 lektioner med IT med en 5. lektion hvor der løbes. En sund måde at lære børnene på at der også skal bevægelse til.
Så god skoledag(arbejdsdag til dig, der læser med!

søndag, oktober 24, 2010

Håndevending

Så er denne smukke og sjove vest fra geilsk.dk færdig. Den er ikke vasket på billederne, så lace mønstret er ikke helt åbent, men den bliver helt sikkert et kæmpe hit. Om jeg vil bruge den på den ene eller anden måde vil tiden vise, måske bliver den brugt på begge veje.

IMG_0738IMG_0740IMG_0741IMG_0742

 

IMG_0744IMG_0746De 2 nederste billeder viser for og bagside af overgangen, hvor der strikkes en fin belægning, så man ikke kan se hvad der er for eller bag. Super lækkert.

Strikket i brun uld/bomuld 3 trådet fra geilsk.dk. forbrug 4 ngl. strikket i str XL på pind 3.

Hvis du vil se den på så flashes den på søndag i Fredericia på strikkecafeen ved siden af Geilsk-stand på Kreative dage.

marengslagkage

I går fejrede vi Julie med familien og vi lavede 2 meget forskellige lagkager til dessert. Begge opskrifter fundet hos Hedegaard.dk, en side jeg blev opmærksom på vedat lave hos en anden blogger. Mange tak for linket.

Chokoladekagen blev rigtig god, mørk og kraftig.

Marengslagkage(1)

Men marengslagkagen er en drøm. let at lave og jeg fyldte den med flødeskum blandet med årets sidste friske brombær. Den gav julelys i øjnene på alle der smagte den og alle spurgte efter opskriften. Så den kan jeg kun anbefale. duer på alle årstiderne, men let og luftig, nsæten som en sky. http://hedegaard-foods.dk/opskrifter/marengslagkage.aspx

fredag, oktober 22, 2010

Når man bliver 7år!

Dagen igår var Julies fødselsdag og hun havde valgt (når det nu var efterårsferie og alle klassekammeraterne også ferie) at hendes allerbedste ven Oliver, hende selv og så mig skulle i Tivoli. IMG_0736

Selvfølgelig startede dagen med morgenbord og pakker!! IMG_0712Så drog vi afsted og havde en dejlig dag trods det var koldt.IMG_0719 IMG_0720 IMG_0715  IMG_0724

 IMG_0734Hjemme igen hentede vi far og satte Oliver áf, inden vi spiste på en ny sushi-bar i Hillerød. En vis dame var meget træt bagefter ( det gjaldt også moderen).

onsdag, oktober 20, 2010

miniefterårsferie

Vi holdt en dejlig lang weekend som efterårsferie. Så i dag starter ugen igen. allerede fredag efter arbejde kunne jeg hente min nye bil, så det var lækkert at køre i sommerhuset og nyde den første tur. Vi fik hygget, strikket, spillet, gået ture og spillet lidt golf. Tiden er bare gået med det man havde lyst til, så vi er alle ladet op til “den store dag” i morgen. Det er det ihvertfald for en bestemt dame her i huset!

Så jeg holder en fridag og går med hende og hendes allerbedste ven i Tivoli. Vi glæder os, da vi aldrig har været derinde til halloween.

IMG_0228Håndevending er godt på vej. Jeg er lige startet på mønster-delen og lavet de første 12 pinde. Og de er lange, der er ca 400 m. Jeg må sige at Geilsk’s opskrifter er rigtige fine, der er opgivet maskeantal undervejs og på tidspunkt skal man starte på noget rib som skal passe med noget andet rib langt inde på pinden og der er angivet hvad du starter med og det passer. Herligt. 

IMG_0229

lørdag, oktober 16, 2010

i en håndevending

http://www.geilsk.dk/webshop/vis/p/nyheder/haandevending-i-3-trd-bomuld-og-uld/jeg er igang med at strikke det nyeste model fra Geilsk: Håndevending. En vest man kan bruge på 2 måder.

b88ae8f7cb 21b0830095 Billederne er lånt hos Geilsk.dk.

Jeg strikker i uld/bomuld i cafe latte brun. Er ved spridsen af trekanten på nuværende tidspunkt.

torsdag, oktober 14, 2010

Kreative dage 2010

jeg ved nu at jeg skal være i strikkecafeen på messen hele søndagen. Det glæder jeg mig til og jeg håber der kommer mange forbi til lidt strik og snak, måske et spørgsmål med en opskrift der driller( ingen garanti for at jeg kan løse den). Så søndag d 31. oktober i Fredericia: ses vi?

Derfor strikkes der også en hemmelighed lige nu, ingen billeder kun lidt hints: pind 3, uld/bomuld, rib og lace.

Glæd dig, det gør jeg!

http://www.kreativedage.dk/index.php/forside

mandag, oktober 11, 2010

sikken en søndag

jeg stod meget tidligt op, da jeg havde meldt mig til afslutningsturnering i golfklubben. starten blev udsat grundet tæt tåge, men kl 10 kom vi igang. det var en “bane” på kryds og tværs af de normale 2 baner med tilsammen 27 huller der nu kun var blevet til 17 huller. Holdene var sammensat så stotset alle hold havde sammen handicap. Mit hold vandt turnering. præmien er en soft shell jakke til 1000.- og en kasse bolde. Det er alt for flot, men glad er jeg. Jeg var hjemme igen efter 12 timer, så søndagen var næsten væk.

En varmt bad, strikketøj og dk4´s program med Hanne Falkenberg var en passende afslutning. IMG_0679  IMG_0681

Annis fra knitty er færdig, strikket i kunstgarn fra Hjertegarn. Mangler udspænding. Farverne er fine, men nu gider jeg ikke strikke mere i de farver foreløbig.

lørdag, oktober 09, 2010

jeg overlevede!

fødselsdagen gik fantastisk. klassen var søde, sjove og glade hele vejen igennem. Og der var en mor som deltog frivilligt som hjælper. Vi havde en supergod skattejagt og så blev der ellers danset, hygget, tegnet, hoppet, bygget og meget andet. så jeg var altså alligevel ikke spor slemt med 17 børn. Men jeg er træt og gider ikke mere idag.IMG_0666

sent i aftes fik jeg kigget i AD´s nye bog og manden har valgt hans næste trøje, nemlig natteravnen:

IMG_0673

jeg vil også gerne selv strikke mindst 3 stk.

IMG_0674 IMG_0675 IMG_0676

men først skal jeg lige have endnu et projekt fra kurven færdig, nemlig Annis fra Knitty:IMG_0677

fredag, oktober 08, 2010

fra rolig til stresset på 3 sekunder

Imorgen var det meningen at Julie og en klassekammerat skulle holde fælles fødselsdag, afholdt hos veninden, alt var aftalt, planlagt og ordnet lige fra skattejagt, mad og gaveposen.

MEN

så er veninden blevet syg, så i morgen mens gemalen er på arbejde, har jeg en fødselsdag for 17 børn i 7 års alderen, skal lige lave ny skattejagt, ordne al maden og så ordne huset og finde plads til spisningen. Så lige nu er jeg  lidt stresset og pirrelig! men i morgen er der nok styr på tingene.

Og jeg som troede jeg skulle sidde med benene oppe og læse i min nye bog:; strik en stund af Annette Danielsen, men det må vente til i morgen aften.

Så god fredag og lørdag til jer derude, slap lige lidt af for mig, tak!!!

torsdag, oktober 07, 2010

så er der varme!

IMG_0659

ja, nu er huen færdig og vasket. Både mand og barn er vilde med den, og jeg synes faktisk den er meget behagelig at have på, når jeg prøver den, så måske det bliver huen jeg kan have på mere end 5 minutter ad gangen. i kittet fra Christel Seyfarth er der garn nok til en mere, så jg laver nok en i den lille str til Julie, måske ændre lidt på farvekombinationen, bare så de er forskelligeIMG_0654

IMG_0658

snart varmt hoved

min pagodehat er begyndt at tage form. den er hyggelig at strikke, kun bisserne er lidt kedelige men giver en god effekt.IMG_0652

jeg strikker i str M og den bliver rigelig stor. faktisk vi ljeg tro at den skal et par minutter i tørretumbleren til sidst, for lige at blive lidt tættere og fyldigere. vi får se!

tirsdag, oktober 05, 2010

Powershopping!

Touran%2014%20L I dag skulle jeg lige ned til bilforhandleren efter et par nye pærer til bilen, da 2 var gået. Og så ville jeg da gerne se  den nye udgave af min dejlige bil. i weekenden blev den introduceret på det danske marked, og lidt nysgerrig er man vel altid. Efter en lang snak og prøvetur, samt lidt tænketid, så har jeg nu bestilt en ny bil og forhåbentlig kan jeg allerede få den om 2 uger. Om jeg kommer til at mærke den store forskel ved jeg ikke, det er samme model, samme farve med lidt ekstra udstyr. Så nu kan den selv parkere, da der er aktiv park-assist. Så nu kommer jeg nok til at glemme at lave parallel-parkeringer som jeg rigtig godt kan lide, det er dog sjældent er behov her ude på landet.  to1207_180x110_big

 

så det var godt jeg ikke kørte forbi Netto og købte garn!

en smuk morgen

ja, nu er det jo ikke længere lyst  når jeg står op, men jeg oplevede alligevel at se den smukke himmel.

IMG_0642

mit Johanna Maria er færdig og jeg glæder mig til at bruge det til vinter. blødt, stort og lækkert. 128 g supersoft på pind 5,5IMG_0648

Pagodehatten er påbegyndt, så mon ikke jeg skal ud og kigge efter vinterfrakke snart. IMG_0643

mandag, oktober 04, 2010

der hækles!

det er jo ikke min stærke side og jeg var i tvivl om jeg forstod opskriften. Men i 1. forsøg fik jeg små fine buer, så jeg er så tilfreds. det bliver rigtigt pænt.IMG_0638 IMG_0639

hvad så?

her er så min cubuscardigan på, jo den skal have nogle knapper, indtil de er fundet bruger jeg en hækle sikkerhedsnål. IMG_0644    IMG_0643 

 

Aflang johanna maria fra Noda.fo er strikket færdig, så i aften skal jeg hækle kanten rundt. ( hvis jeg altså forstår opskriften). det bliver et super tørklæde til vinterbrug.IMG_0638IMG_0640

IMG_0639IMG_0642

lørdag, oktober 02, 2010

cubus cardigan

Ja så er den færdig, dog ikke vasket og rettet til. men den bliver nok fin når det er gjort. jeg har ikke sat knapper i, da jeg tror ikke jeg vil bruge den lukket, så foreløbig er den uden knapper(har ikke fundet de rigtige). strikket i supersoft og kunstgarn, vægt ialt 247g. så den er meget let. den er et mix af flere opskriften, men bærestykket og forkanter er som folklore fra Anne Stange, ærmer fra Olive, og så lidt andet iblandet. 

IMG_0636

fredag, oktober 01, 2010

de står i kø

altså projekterne der skal laves. Og nu er der lige smuttet et til ind på listen. For jeg havde bestilt denne pagodehat fra Christel Seyfarth. Posten kom med den i går. Jeg glæder mig til at strikke den, men jeg må godtnok sige at opskriften er meget tynd. Jeg synes den grænser til at det er flovt.

IMG_0634

min cubuscardigan er ultra tæt på at være færdig, mangler kun en smule på den sidste belægning. Så i løbet af weekenden er den helt sikkert færdig, så jeg kan komme videre med min liste.

Jeg troede jeg skulle i sommerhuset i dag sammen med Julie, men jeg blev kaldt til skolen i formiddags, da hun va sløj, så nu bliver vi hjemme og ser tiden an. måske vi kan smutte afsted i morgen.