søndag, juli 31, 2011

dagen idag er dømt til strikkekaos!

i følge Julie!
der sker nemlig det at Laila med familie, Ida og Tineke med familie ankommer i løbet af formiddagen til hyggeligt samvær og grill i aften på terrassen, med overnatning rundt omkring i campingvogn, telt og andet, så da Julie skrev det ind i hendes sommerkalender skrev hun strikkekaos - jeg havde sagt strikkebanden kommer!

kaos eller ? det vil tiden vise, men bliver helt sikkert grinet, pjattet og nydt rødvin. det er første gang at vi alle sammen skal samles, og der er flere der ikke har mødt hinanden i familierne - men mon ikke de finder ud af det.

fredag, juli 29, 2011

absolut ikke noget med strik

jeg er idag efter en fantastisk runde på 18-hullers mesterskabsbanen kommet ned på handicap 36!!!!

og jeg er så glad!

mandag, juli 25, 2011

indendørs-ferie

man må sige at vejret mest er til indendørs aktiviteter, men da det også er hyggeligt at spille spil, strikke, lægge puslespil, så er det ok 1 eller 2 dage. Men nu vil vi gerne have sol eller bare tørvejr.

Idag skal der spilles familie-golf, det har været aftalt i 4 uger og vejret kan ikke stoppe os.  Vi er 8 ud af 9 i familie der spiller, så vi mødes 1 dag om året og spiller med hinanden. Nogle af børnene spiller den lille bane, nogle spiller intermediate-banen og de sidste 18-huller. Vi ender bagefter med noget god mad og hygge. Uhhh det bliver bare en god dag. regnvejr eller sol - vi smiler os gennem dagen.


På strikkefronten er jeg gået i gang med Lille Livstykke til Julie i sort. en god trøje til efteråret - måske den også kan bruges kølige sommerdage.

lørdag, juli 23, 2011

cecilia

Så er endnu en model fra mere feminin strik blevet færdig. Modellen hedder cecilia og er blandt andet på forsiden af bogen.




jeg har lavet en enkelt ændring, nemlig at strikke ribben på pind 4 istedet for 5, for at få den strammere.

Forbrug: 175g super mohair fra garnudsalg, strikket med 2 tråde.
på billederne er den ikke skyllet op, men bare lige færdig på pinden.

fredag, juli 22, 2011

Esterhøj



forleden dag tog Julie og jeg lige en dejlig tur op til Esterhøj. fra den ene side er der "trapper" så op ad 179 trin og så kunne vi se langt langt.

alt slags vejr

det er da meget skiftende vores ferie vejr. Den ene dag med dejkig sol og børn i vandet, og så i dag står det ned  i stænger. Vind og vindstille - ja ,det er den danske sommer.

idag har min mor og jeg aftalt en tur til årets kunsthåndværkermarked i Nykøbing Sj. nemlig Ovnhus!
forhåbentlig regner det mindre i eftermiddag, der er i dag åbent fra 12-19 og det plejer at være spændende at se mange forskellige ting, fesk keramik, smykker, pileflet, glas osv.

tirsdag, juli 19, 2011

cecilia på vej


når der er lace-strik på pindene så vokser strikketøjet jo ikke alverdens hurtigt, men alligevel sker der noget. så nu er jeg nået til runde 69 og det tegner super godt. Der begynder at være langt rundt, har 336 m på omgangen lige nu og det vokser hele tiden.

lørdag, juli 16, 2011

indlæg nr 1111

jeg lagde lige mærke til nummert på indlæget, lidt sjovt.

Nå, men jeg vil vise mit nyeste sjal, strikket i håndmalet strømpegarn100% merino og geilsk bomuld-uld 3-trådet. der er gået 150 gam af det første og 75 g af det geilske. opskrft: laurelia, købt via ravelry.





Julie vile gerne være fotomodel i dag, så det bliver med hendes attitude det fremvises, opskriften er fulgt bortset fra at jeg ikke har lavet knopper i lace-borten.

ved borten

jeg er i fuld gang med borten på mit sjal. det er sjovt hvor stor forskel der er på farverne i sollys og indendørs. det er klart flottest udenfor, men nu er billedet altså taget indendørs her til morgen. Jeg mangler vel ca 8 cm ialt, der er ca 450 masker på pinden så en enkelt pind tage lidt tid. men jeg tror det bliver super godt det her sjal, jeg glæder mig ihvertfald til at strikke videre.

sol og feriesommer

det var jo ikke lige den bedste vejrudsigt der var i går da jeg startede ferie. Og hele formiddagen mens jeg pakkede bilen og gjorde det praktiske derhjemme, regnede det og var kedeligt og gråt.

velankommet til sommerhuset og bilen tømt, kom solen så årets sommerferie-gave, nemlig en fatboy hængekøje blev pakket ud og taget i brug. Så 2 timer med sol og rimelig blå himmel var helt sundt for ferie-stemmingen indeni. Foreløbig er det kun Julie og jeg der holder ferie og vi havde bestemt vi ville ud og spise, så det gjorde vi og i mellemtiden forsvandt solen og regnen kom igen, men pyt vi var jo indendøre. idag skulle blive med sol og skyer, så det vil vi nyde med lidt leg på græsplænen og så sidde inde og hygge når det bliver vådt i morgen.

mandag, juli 11, 2011

at strikke med en sky

ja sådan føles det at strikke med mohair fra Garnudsalg.dk. jeg strikker Cecilia fra Mere feminin strik, 2 tråde og pind 5. Det er ikke tv-strik, der skal nemlig tælles på 2. pind, så det får lidt her og der, når jeg lige kan sætte mig og tage en omgang eller to i ro og fred.IMG_1421

Mit tv-strik er fortsat det sjalhttp://www.ravelry.com/patterns/library/laurelia. Nu er jeg ved at skulle beslutte mig for om det skal være det store eller lille. Om 2 striber skal jeg stoppe for det lille, mmmm jeg er nok mest hooked på den store udgave.

IMG_1417

og så er der kun 3 arbejdsdage til sommerferie, det er jo lige om lidt! Dejligt!

torsdag, juli 07, 2011

Nærmest lykkelig

ja, det er godt en titel fra TV2, men den er meget sigende for hvordan jeg har det lige nu. Som trofaste læsere ved, ramte lynet vores hus og blandt andet dødede min laptop, trods hjælp af en pc-doktor. Han mente dog at han kunne få filer og billeder ud af den. i 1. omgang lykkedes det ikke, det var ren volapyk han sendte til ming, men idag kom der 7 dvd skiver med en masse af mine billeder, strikkeopskrifter og personlige dokumenter. Så jeg er så glad. Enkelte filer er beskadiget men i det store hele er mit “liv” nu gendannet. Jubiiiiii!

Dog mangler jeg alle mine mail-adresser og tidligere mails, men klarer jeg mig nok uden. Adresserne kommer vel hen ad vejen når folk skriver til mig.

IMG_0374Så selv om hjemturen fra arbejde viste en stor sort sky over Tulstrup, så er her solskin både inde og ude.

onsdag, juli 06, 2011

Rustic

så blev den færdig og efter en omgang vask og tørring er den faldet meget fint til. Nu er det kun en den nederste kant der trækker en anelse. Halsudskæringen er meget stor og lige før den falder ned over skuldrene, men nu prøver jeg ellers så hækler jeg lige en omgang fastmasker. Strikket i bomuld-hør fra garnudsalg, forbrug 225 g, fulgt opskriften i str XL med ekstra længde ca 6 cm. Den har samme problem som andre modeller, hvor der ikke strikkes forskel på ryg og forstykke, at den trækker ned i nakken, men sådan er det.

IMG_1416

tirsdag, juli 05, 2011

bob-bob

Endelig kunne jeg i går aftes lukke af på Rustic forneden. og jeg er ikke vild i varmen over den. Men den skal nok blive færdig. Fornemmelsen i det strikkede er lækker blød og sikkkert meget behagelig i sommervarmen, men det drejer lidt mod højre, øvvvv!IMG_1414

Nå, men op på hesten med mig så ærmekanterne kan blive strikket så den kan blive helt færdig, måske den bare bliver en sommerhus-bluse og måske den bliver bedre i vask. Den har været kedsommelig at strikke og jeg har ikke huske, hvornår jeg sidst har brugt så mange timer på en sommer top.

lørdag, juli 02, 2011

en spejder-pige

IMG_1396Så er Julie kommet hjem fra hendes første spejder sommerlejr, hvor de har boet i telt hele ugen. Hun var træt, hæs og dejlig beskidt. Haft det godt, hygget sig og lært en masse.IMG_1407 De har haft det gode vejr, fik kun en lille byge på hele ugen, så da vi stod op her til morgen og regnen silede, så må man sige de har været heldige.IMG_1398

efter en langt bad og en god nats søvn så er nu dømt TV i et par timer, hun føler hun trænger.