tirsdag, august 30, 2011

Vitamin D eller D-vitamin

Modellen hedder det første og er designet af Heidi Kirrmaier. kan købes via Ravelry.IMG_1572

Min udgave hedder d-vitamin og forhåbentlig kan den give noget varme som solen uden at jeg koger.IMG_1573

Strikket i Geilsk 3-trådet bomukd-uld forbrug 275 g, farven er demin og deter ikke lavet ændringer bortset fra at ejg strikekt ærmerne på rundpind og ikke frem og tilbage.str L da jeg var bange for at XL ville blive for stor, trods det er min normale str.IMG_1575

søndag, august 28, 2011

mere eller mindre af ingenting

Sådan ser strikkefronten ud i øjeblikket – så her er ikke noget nyt!

I dag drog Julie og jeg ind for at se den nye Smølfe film i 3D.62755-604x339crop0 Meget flot, lavet gode effekter i 3D og en sød historie. Rigtig god underholdning en søndag eftermiddag.

53847-490x267crop0

de er fortsat søde – de små blå væsner!

For de kreative: der er smukt hæklet tæppe på en sofa undervejs i filmen – men jeg har ikke noget billede af det!

tirsdag, august 23, 2011

lille fremgang

 

Min d-vitamin trøje vokser stille og roligt, jeg er færdig med venderækkerne gange 2 og igang med den 3. nederste hulrække. Det bliver god føler jeg, garnet falder så flot til denne model og jeg har kun lige taget hul på ngl 3. lidt utroligt så langt det rækker.IMG_1565IMG_1563

fredag, august 19, 2011

kaotiske dage

siden sidste indlæg er der sket en masse, nok mest i hovederne på os i familien. Nu er alt faldet på plads og mandag morgen starter Julie rigtigt i 3. klasse. Så kan vi forhåbentlig få lidt ro på en masse og så bruge kræfterne på at få en godt ind gennem springet.

siden tirsdag har jeg strikket et par timer hver aften og endt med at pille det hel op igen. Jeg kunne slet ikke finde ud af at tælle og lave forkortede række - så tankerne har virkelig drillet. Nu er jeg igen på ret kurs med strikketøjet, så det tager jeg som gode tegn.

Vi er taget i sommerhuset og Julie har sin bedste ven, Oliver med. De har holdt sammen siden dagpleje-tiden, aldrig gået i børnehave eller klasse sammen, men trofaste venner det er de. Og det har de lovet hinanden at blive ved med.

onsdag, august 17, 2011

sommerfugle

i dag sker der noget ekstra spændende i Julies skoleliv – så der er sommerfugle i maveren på flere af os herhjemme. Måske skal hun springe en klasse op og derfor skal hun i dag på prøve i den forhåbentlige nye klasse. det er spændende og også lidt frygtindgydende – så der er ikke sovet så meget i nat hos en vis dame.sommerfugle

Lærerne foreslog det før sommerferien, men da kunne vi slet ikke se hvordan det ville gå. Nu er vi klar så vi krydser fingre.

mandag, august 15, 2011

Vitamin D

Lægerne siger at det er sundt med D vitaminer, så jeg må hellere strikke en vitamin D – trøje.
Den bliver strikket i geilsk bomuld-uld i smuk demin blå farve. svær at gengive.IMG_1547

UP-date: mønstret: http://www.ravelry.com/patterns/library/vitamin-d

søndag, august 14, 2011

livstykke-trøje

Nu er den færdig, vasket og tør, der er isyet en hægte, og så kan der altid påsættes en blomst eller andet pynt efter smag. den er prøvet og passer så godt, men lige nu vil Julie ikke være model, så det må vente til en anden gang.

Opskrift fra geilsk.dk fulgt til punkt og prikke strikket i geilsk uld farve sort forbrug 120g. str 8-10 årIMG_1537

En super model som ikke er sidste gang jeg strikker til hende. Men ikke lige nu.

IMG_1541

fine detajler flere steder og spidsen på ryggen er så smuk på.

lørdag, august 13, 2011

strikke lørdag

jeg skal til strikkecafe i Uldgalleriet i helsinge i eftermiddag og jeg glæder mig, det er så længe siden og de seneste grå og kølige dage har øget lysten til at strikke, så jeg er kommet noget videre med Julies trøje.

Nu er jeg begyndt at overveje et lukketøj til den, det er ikke ptraktisk med en sjalsnål som opskriften viser, men mon ikke en lille hæklet blomst på spænde kan bruges.

IMG_1536

den ser grå og slidt ud, men farven er altså meget tæt på sort, så det må være blitzen der driller

fredag, august 12, 2011

mums

jeg fik en pakke i dag med MUMS!

silke-babycamel 200 g til en sjal. det er blødere end blødt. høj høj gramsefaktor!IMG_1534

hør-bomuld i brændt brun 500 g til ?

IMG_1533selvfølgelig fra garnudsalg.dk

tirsdag, august 09, 2011

Jamen!

tiden flyver, ferien er færdig, arbejdet begyndt igen og så ser jeg lige at det er 1 uge siden jeg sidst har skrevet her - jamen dog!

der sker ikke så meget spændende, lidt af hvert og hvad angår det kreative så står det også lidt stille.


Jeg har hæklet 11 firkanter til et tæppe nr 2 fra Drops og så er jeg også blevet færdig med ærme nr 1 til lille livstykke. igår aftes skulle jeg så lige strikke det sammen med bullen, men det drillede og jeg fik det ikke til at passe, så det kigger jeg på i eftermiddag når hovedet er mere klart.

I aften skal jeg afsted til strikkecafe og jeg glæder mig - det er 4 tirsdage siden sidst og det bliver dejligt at hilse på dem allesammen - bortset fra dem der stadig holder ferie - de heldige asner!

tirsdag, august 02, 2011

turist-tirsdag

I dag har Julie og jeg været på Dragsholm slot til skattejagt.
Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og vi havde en super sjov og lærerig dag. Først en god time fortælling og rundvisning med en guide der talte på en sprogniveau der passede til alle aldersgrupper.
bagefter var der skattejagt rundt om slottet i parken og diverse anlæg. Julie var den første der løste de 12 poster, både først og hurtigst og fejlfrit, så hun fik æren at være den der fandt skatten til sidst og åbne kisten. Belønningen var et saftig og køleskabskoldt æble til alle. meget forfriskende!






Senere snuppede vi en tur i bølgen blå på Ordrup strand, vandet var så dejligt!

Morfar inviterede på is, så vi drog til Odden havneby og nød en vaffel, mens solen gik ned og der var vindstille, hvilket er rimeligt sjældent på nordsiden af Odden.

En rigtig dejlig sommerferie og turist dag.

mandag, august 01, 2011

veloverstået kaos!

nu er der igen helt stille i det lille sommerhus, gæsterne er rejst og manden (samt kat) er taget hjem for at arbejde.







det var smadder hyggeligt at have alle på besøg, vi har drillet, hygget, spist, drukket og grinet en masse. Vores børn var supergode sammen, vores mænd småkedede sig vist indimellem - så må de lære at strikke! jeg fik lækre "blomster":
fra tineke
fra Ida

fra Laila
vi er så klar til at mødes igen i slutningen af september - vi damer - når det er tid til Fanø.

Bagefter morgenmaden var jeg dog ør af mennesker, så det passede så fint at alle mand drog hjemover midt på formiddagen.