mandag, januar 28, 2013

Dejligt sjal

Den føromtalte tøse-weekend udløste en gratis opskrift, da designeren bag dette sjal havde fødselsdag og gav opskrifter væk. jeg fandt noget alpaca2 fra isager da jeg kom hjem og nu er det omsat til DERECHO. forbrug 192 g, strikket lige efter opskriften og str stor. Dejligt nemt, grafisk smukt, lækkert blødt og med farver jeg forbinder med sand,strand og hav. Det var der i Assens og også ved sommerhuset. jeg tænker mig en sommeraften hvor man lige skal have lidt over skuldrene mens solen går ned.

IMG_3395

lørdag, januar 19, 2013

herre rib sokker

så er Dans nyeste sokker færdige. forbrug 75 g af regia Twin socks. str 45, meget smalle grundet hans fodfacon. 60 masker pind 2½. Nu vil det så vare lidt før end jeg strikker sokker til ham igen. 2 par på 1 måned er rekord her i huset. Jeg tror jeg alt i alt har strikket 7 eller 8 par sokker i hele livet. men må nok indrømme, det er ok-strik til tv som mellemprojekt. Så snart vil jeg slå op til et par tykke ragsokker til mig selv.

IMG_3389

fredag, januar 18, 2013

Cille!!!!

jeg blev søndag aften færdig med den og allerede mandag boede jeg i den. Super dejlig at have på, lækker blød og varm. en super-vinder model. Cirklernes spiraler  gør at blusen falder ind ved tajlen, ikke stramt men med lidt timeglasfacon så man ser slank ud. det har ejg ihvertfald fået af vide.

IMG_3379

frost og sne

er mit favorit vejr. Jeg elsker sne, frost og sol, lyset bliver fantastisk, luften så ren og klar, naturen smukkere end smuk, Så nyder jeg virkelig at jeg bor på landet og verden lige omkring mig fremstår fra den bedste side.

IMG_3388IMG_3381

så Kong Frost bliv endelig nogle uger endnu!

Weekend hængeparti

Sidste weekend blev jo en rigtig tøse-weekend i Assens, sammen med Tineke, Nina, Julie og jeg. Vi storhyggede alle 4, dog syntes pigerne at det var underligt når 2 voksner kvinder pludselig fjoller, og vi var slet ikke storfjollende.

Naturen lige omkring sommerhuset var fantastisk og Assens en meget smuk by. Så her er lige stemningsbilleder: strikketøj, madhygge og pandekage-is ( nej det er ikke noget man spiser, men de formationer havet danner når det fryser, stadiet efter grødis).

IMG_3341IMG_3339IMG_3366IMG_3368

Tak for en super weekend – det er allerede aftalt at vi skal gøre det til en tradition, pigerne var dem der foreslog ideen og vi voksne var ikke mange sekunder om at slå til.

Nyt sjal af lagergarn

Forleden mens Tineke og jeg sad i Assens, kunne man få en gratis opskrift fra en designer. Jeg valgte Derecho, og er begyndt med rigtig lagergarn, isager alpaka 2, måske ikke de helt perfekte farver, men de går fint sammen og så får jeg brugt garnet.

torsdag, januar 17, 2013

Dynedag med huestrik

Efter at have haft mavebøvl i et par dage tog jeg en dag med dynen i dag. Der blev indrettet på sofaen med varm the, god film og så et hurtigt hue-projekt. Den er meget tætsiddende og skal bruge som hue under Julies cykelhjelm. Strikket i Rustic fra Hjertegarn som er alpaka i et net. Forbrug 40g strikket med dobbeltgarn pind 7.







søndag, januar 13, 2013

ups - det er en ommer

i løbet af denne fantastiske tøseweekend har Tineke og jeg fået strikket en del, mere end man kan håbe op og i går i løbet af dagen lavede vi sjov med at det ender med at man kommer hjem og opdager man har strikket helt forkert og kan pille det hele op.
Jeg nåede ikke engang i seng i går aftes før jeg måtte pille op. Dog ikke det  hele.

IMG_3360

Men jeg har strikket et ene ærme omvendt. altså sidder indtagninger på oversiden at ærmet. kunne med det samme da jeg lige skulle prøve den. det føltes som om ærmet snoede sig. Hold da op hvor det gav et godt grin. Straks blev ærmet pille op og på den igen. Da jeg gik i seng var jeg igen nået til ribben, så mon ikke lidt formiddagsstrik vil klare det og så kan jeg hæfte og vaske når vi kommer hjem i aften.

Der skal nok komme lidt billeder fra weekenden i et andet indlæg.

Kort up-date: der blev slet ikke noget strik denne formiddag men en skøn tur langs vandet i sol og frost. Hjemme igen og med håndbold i tv så er den nu færdig og igang med at tørre.! Forbrug: 460g garn.

fredag, januar 11, 2013

Helsinki og strik?

i slutningen af denne måned skal jeg på kursus i Helsinki, der er knap 3 timer lørdag formiddag på egen hånd, inden flyet sætter kurs mod Cph. Er der nogen der lige har et par fif til hvad jeg skal bruge min kostbare tid på angående strik, garn, magasiner. Jeg har fundet nogel forskellige adresser på finske garnbutikker, men det er jo altid svært at vide hvilke der er gode og har de specielle garner.

Hotellet ligger meget centralt, så jeg tror jeg nemt kan gå til det hele.

hvad er Finland kendt for med hensyn til strik? Jeg kender få designers via Ravelry og ellers synes jeg kun jeg finder luffer. Er Finland ikke et uldland, jeg tænker kulde, sne og frost plejer at skabe et vist behov for uld og alle de produkter man kan lave af uld.

torsdag, januar 10, 2013

det er dagen før dagen

mange vil jo tænke sådan lillejuleaften eller dagen før ens føsdag, men nej – det er meget bedre!

I morgen drager Julie og jeg til Fyns land for at holde tøseweekend med Tineke og Nina. og vi glæder os!!!!!

Har lejet et sommerhus i Assens, så hvis du er hører høj latter i en 30 kilometers radius, så må du undskylde, det er bare fordi vi hygger os.

d2122a

Der findes bøger, garn, pinde, opskrifter og andet strikke-relateret frem, ikke gå ned på udstyr. Alle ved jo at man virkelig får strikket en masse på sådan en weekend – eller hvad?

tirsdag, januar 08, 2013

Heldige mig!

i går fik jeg af en veninde disse 2 flasker uld-sæbe. Tusinde tak Rie! skønt at blive forkælet.IMG_3333

min Cille er nu allerede på 2. cirkel, den føte sidder på en lang wire og alligevel er den ikke spændt ud. Nemt mønster man hurtig lærer og som bare kører derudaf. i aften skal jeg til strik, så der kommer nok også lidt omgange på cirkel 2.

IMG_3338

farven er en anelse mere grønlig end fotoet.

Beklager

Jeg må desværre ændre lidt på hvem der kan kommentare da jeg bliver væltet af spam-kommentarer i øjeblikket. Jeg selv hader når der er kode på andre blogs, så nu prøver jeg først at nægte anonyme at kommentere´. Beklager

søndag, januar 06, 2013

nu med knapper

sådan blev den helt færdig!IMG_3332

Julies eget design

Som skrevet en gang før jul købte vi knapper og garn til en cardigan til Julie. Hun vidste lige hvordan den skulle være, men vi kunne ikke finde en opskrift der passer hendes hoved. Så denne er et miks af flere. primært Annette Danielsens pistacie og donut. garn. drops alpaca og klippan farö. vægt ialt 430g, pind 4. str: lige her og nu. ca 10 år. knapperne er ikke syet på, men mit foreslag til farvefordeling. den er vasket og tørret, Men Julie har ikke tid, der er en veninde på besøg og de har travlt. Så dette er årets første færdig strik.IMG_3323

Årets næste projekt er Cille fra Suveræn strik-bogen. IMG_3331

garnet er 2 tråde cashmere 28/2 gra garnudsalg.dk og 1 tråd Granite fra Bcgarn (silke-uld) farven er blå-grøn med den hvide silke som nistre.