tirsdag, februar 26, 2013

dejligt besøg

Jeg har idag haft en fantastisk fridag med besøg af en spinder, som jeg har lært at kende via Ravelry. Karen alias Simoom kom med rok, uld, smil og godt humør. Jeg fik lært mange fif og gramset på mange forskellige fibre, prøvet af navajo-tvinne. Tusinde tak for en dejlig dag, hvor timerne bare fløj afsted.IMG_3468IMG_3466Vi fyldte godt med alle vores ting, haha!

Vi (Karen og jeg) vil prøve at lave et spinde-arrangement her i Nordsjælland i i første halvdel af april, så hvis du har lyst så skriv her. Vi poster også noget i Ravelry, danske spindere.

søndag, februar 24, 2013

næsten garn

jeg er bare så stolt over mit næsten rigtige garn. jeg har lavet mit 1. garn der skal bruges og det selvom jeg kun har spundet i mindre end en uge. på billedet hænger det og tørrer, men jeg kunne ikke vente med at fremvise det. der er masser af plads til forbedringer, heldigvis da.IMG_3463

der er ca 160 g, tvundet af 1 tråd merino farveskiftende og 1 tråd ensfarvet BFL. Længde: 133m. det lyder ikke af meget når jeg ser tallet, men jeg synes det føles længere. Jeg har stadig mulighed for at lave ca 50 m mere.

Der kommer også et foto når det er tørt og pænt – beklager men jeg kan ikke lade være

lørdag, februar 23, 2013

Når en sailor går i land

burde istedet være når jeg går amok!

jeg har siden i søndags hvor rokken indtog mit hjem og hjerte været fuldstændig hjernedød om alt andet eller spindefibre, bøger, youtube og rokken.IMG_3455

Så der er kommet adskillige ting ind i huset de seneste dage og hver dag har jeg øvet mig ved rokken. det går fremad – langsomt men jeg føler sikkert!IMG_3461IMG_3457IMG_3456IMG_3458

panik forleden da jeg havde bestilt fibre men de ikke var kommet, derfor købte jeg jo hos Spinderiet som tidligere skrevet, nu er de bestilte kommet og jeg har vist til det næste stykke tid.IMG_3459

Mine strikkepinde blvier kun motioneret lidt hver aften – en hyggeplaid (bedre ord end knæ-plaid) er ved at blvie strikket. en model fra 1950érne af Elizabeth Zimmermann. foreløbig ser det meget kedeligt ud, men mon ikke det nok skal blvie til noget. ingen fotos nu!

tirsdag, februar 19, 2013

Spinde-riet

Jeg har været fordi Spinderiet i Helsingør, som havde vandskade i et hjørne af butikken og derfor solgte med 20% rabat! Herligt for mig men surt for butikken. Jeg købte lidt forskellige fibre og har nu siddet og spundet noget Bfl. Det er dejligt at spinde med, så optimismen for mine evner er stor!



pigestrømper

Det garn Julie valgte på vores minivinterferie er nu strikket til en par pigestrømper. Forsøgt med at strikke fra tåen og op og med ny hæl, nemlig sweet tomato heel, denne gang kun 2 venderækker. Kun 1 på pind af gangen, men tilgengæld på min vidunderlige knitpro kabonz pind 2½. Julie har selv valgt glatte skafter, jeg kan bedst lide dem med dobbelt rib hele vejen, men de er jo ikke til mig.

Hendes fødder er str 37, så små strømper er det ikke. men glad det er hun, dog ville hun vist godt at have skafterne helt op til knæet, men det må blive på et andet par senere.IMG_3451 70 gram.

søndag, februar 17, 2013

søndags-rokker

Jeg slog hurtigt til hos Lene, som skrev hun havde en Ashford Traditionel til salg, så i formiddag kørte jeg en pæn tur og hjem igen, nu med en rok på bagsædet.IMG_3444

Youtube var blevet nærstuderet i går så jeg var sikker på at jeg godt vidste hvordna jeg skulle spinne noget garn. Lene havde givet mig nogle fibre med hejm så jeg kunne prøve. Tusinde tak!

Hold da lige op hvor det er svært. Jeg har siddet i 3½ time og kæmpet. nu er det på en niddy-noddy (hedder vist sådan)IMG_3450

Nogle gange kørte det bare så fint og så lige efter klumpede det, knækkede eller alt muligt andet. Jeg skal have udspurgt Inge på tirsdag til strik om en masse ting – hun har spundet i mange år, så jeg håber hun vil være min livline!

Jeg må bare prøve igen på tirsdag når jeg har fri, og jeg er sikker på at jeg er øm i mine skuldre og arme i morgen, har siddet fuldstændig spændt.

lørdag, februar 16, 2013

Åbenbart gået i sokke-mood

Jeg ved slet ikke hvad der sker med mine strikkeprojekter, men ihvertfald er jeg startet på en par strømper til Julie, nu fra tåen og op med sweet tomato Heel, øhhhhhh!

Og så er jeg begyndt at kigge rundt efter en rok, jeg ved intet om at spinde eller hvilken slags rok man skal søge efter, så gode råd og ideer modtages med kyshånd. Jeg har altid ment det først var når jeg gik på pension jeg villle begynde at spinde, men lige nu virker det meget tiltrækkende!


fredag, februar 15, 2013

sådan!

så kom der en tommel på den sidste luffe og i dag vil jeg have varme fingre selv om jeg er ude i sneen.

Design: Louise Klindt, købt som kit.

IMG_3441

torsdag, februar 14, 2013

HVOR ÅNDSVAG KAN MAN VÆRE

jeg havde i alllersidste øjeblik pakket min strikketaske – ville jo gerne lave mine luffer færdige, så ned med det hele, begyndte at hæfte ender og skulle så lige strikke den manglende tommeltot på luffe nr 2, men nej garnet havde jeg ladet ligge hjemme. Så desværre fik jeg dem ikke færdige og i brug, men i aften skal den tommel altså strikkes og så skal de i brug.

Efter-ferie

mon det hedder sådan når ferien er brugt og hverdagen igen er igang. Ihvertfald har vi været på 4 dages tur til Harzen,IMG_0932

hotel med welness, lidt skiløb, dejlig fødselsdag fejret i Goslar, som er en meget stemningsfuld og skøn by. Lækker frokost på det lokale bryghus, kan varmt anbefales både mad og øl.

Pludselig lå der en garnbutik ( nej jeg havde ikke tjekket hjemmefra) og både mand og barn valgte strømpegarn. de er blevet helt pjattet med hjemmestrikkede strømper. Selv faldt jeg for et nøgle hvor butikken var ved at hækle et lille sjal, da jeg senere læste bandarolen så er det også strømpegarn. IMG_3439

I Lübeck fandt jeg et par blade som inspiration til forårets kommende strik.'

I gaven fra min mand var dels et dejligt gavekort til Tot og Tråd og så nordiske masker 2. MUMS

lørdag, februar 09, 2013

varm venstre

så er den 1. luffe strikket – så venstre hånd kommer ikke til at fryse. Lidt senere vil jeg starte på nr 2, så højre måske også blive en varm hånd. Design: Louise Klindt. Garn: Hjelholts håndværkergarn. Meget positiv overraskelse over håndværkergarnet.IMG_3425det øverste billede er rigtigst i farverne.IMG_3424

tirsdag, februar 05, 2013

Hygge-sokker

så har jeg strikket endnu et par sokker, denne gang hyggesokker til Julie str 37. Forbrug 2 ngl Mor Aase Raggegarn fra Rema 1000. Der ligger faktisk 2, men det kan man ikke se på billedetIMG_3417

lyset snyder – de er klassisk hvide-grå mix

Fra turen til Helsinki

i torsdag meget meget tidligt fløj jeg sammen med en masse kolleger til Helsinki for et kursus hos en fabrikant af tandlægeudstyr, og med brug af deres kursussted en dag med ekstra-fif til vores journalsystem. vejret var desværre gråt og lige omkring nulpunktet så solen så vi ikke.

IMG_0896IMG_0920

men lørdag formiddag inden hjemrejsen gik jeg på jagt efter lidt finsk garn. fandt 2 steder, resten måtte jeg opgive grundet for meget alkohol og for lidt søvn.

Riihivilla farver selv garnet fra finske får, har en lille bod på et marked ved havnen, her var det manden der denne lørdag passede boden. www.riihivilla.com

IMG_3397

det blev også til disse bundter Pirkkka-lanka: i sarte blå,lille og grøn farver. www.taitopirkanmaa.fi

IMG_3399

udbyttet fra messen

nu fik jeg taget fotos af mine indkøb. små dejlige projekter til at lune Julie og jeg.

Lisbetz. kubehue og pulsvarmer i flowerbed og alpaca IMG_3401

Louise Klindt. varme vanter i håndværksgarnIMG_3403

Bøge design: lange håndledsvarmere med snoringer i artesano alpacaIMG_3400

Garngaragen: Bifrost sjalIMG_3402

dejlig høst!!!

mandag, februar 04, 2013

det hjalp!

kort tid efter jeg skrev mit forrige indlæg, mødte jeg nogle stykker jeg kendte. Så dejligt lige at få snakket og grinet med andre strikke-gale kvinder.

Jeg var på messen i 2½ time og det var rigeligt. Lille messe, men mange garnboder. masse mennesker uden det dog var kaotisk. Så forhåbentlig bliver der en næste gang og så i en større hal.

Jeg viser lige lidt fotos jeg tog. Endnu har jeg ikke taget billeder af mine indkøb så det må vente.IMG_0923IMG_0924IMG_0926Vithard på scenen med engelske udtryk – fint oplæg, dårlige pladsforhold.

søndag, februar 03, 2013

Håndarbejdsmesse

Der er fuld gang i messen, masser af kvinder i alle aldre- og jeg har ikke mødt nogen jeg kender udover strikkedamerne hos Geilsk! Mystisk når jeg er i Jylland er der altid mange man kender