fredag, december 27, 2013

årets sidste par sokker

1. juledag ville jeg pakke lidt strikketøj med til et smut i sommerhuset. Nede i kurven lå en enlig sok, så istedet for en nyt spændende projekt tog jeg garn, pinde og sokken med. Vel hjemme igen er der nu kommet en makker og et par er færdig og manden min er glad. så 2013 blev året hvor jeg strikkede flere par sokker end jeg nogensinde har gjort. garnet er Regia, by Kaffe Fassett, str 44 forbrug 80g.

IMG_3995

onsdag, december 25, 2013

indhold og morgenhår

jeg fik ikke min tempelblomst på igår aftes, men tilgengæld er jeg smuttet i dne i dag sammen med mit nye tørklæde, som var en blandt mange dejlige gaver jeg fik i går. så med morgenhår og hyggestemning er jeg sådan  1. juledag.

IMG_3994

jeg har været med i en juleswap, hvor vi har byttet syetposer til strikke tøj, her er den jeg modtog:IMG_3993så nu mangler jeg bare at finde ud af hvem der har syet den.

tirsdag, december 24, 2013

I did it!!

Tak til alle jer der har heppet de seneste dage på mit strikkeri. Det har virket.

IMG_3987den mørke plet er stadig en kamerafejl.

Juletempelblomst af bogen Østen for solen er færdig!!!! og det inden jeg gik i seng d 23.12.

Strikket lige efter opskriften, dog er der en lille rettelse på Annetted.dk, som jeg har med.

Strikket i holst supersoft farve poppy, og hjemmefarvet cherry på farv selv garn fra garnudsalg.dk. pinde 4 og 5. kun 2 tråde og ikke 3 som i opskriften. den er let og dejlig, men måske for varm til juleaften som en af kommentaren så rigtig skrev.

mandag, december 23, 2013

tomt på pindene

Mens jeg sidder her og skriver dette indlæg, ligger min jule-tempelblomst i vaskemaskinen og skvulper. Så nu er pindene tomme igen og hvad skal jeg så? måske jeg finder et projekt i morgen, men nok først d 25. hvor der er ro igen til at strikke og slappe af med familien.

i morgen holdes der jul her i huset og jeg er godt med, i hvert fald med maden, faktisk på forkant. og det til trods af at alt er hjemmelavet helt fra bunden.

Træet er pyntet, på en for os utraditionel måde: kun flettede hjerter og lys. Vi har i flere år flettet hjerter Julie og jeg. en gang i november kom vi til at tale om at der ikke var plads til flere på de 2 ophæng vi plejer at bruge, og så kom ideen med et træ kun med hjerter - og det er det så blevet.

Anderledes og smukt!
 
Glædelig jul til alle!!!!

lørdag, december 21, 2013

jule tempelblomst

i tirsdags d 17. december slog jeg op til Tempelblomst og onsdag besluttede jeg mig for at den skal være til juleaften, men om det lykkes ved jeg ikke. Foreløbig er jeg kommet et langt stykke, men der er jo også andre ting der skal ordnes op til jul, især da vi skal holde juleaften her, så jeg forsøger og håber. Mine arme og skuldre er ikke vild med pind 5, så jeg strikker lidt her og der, og holder så lidt små pauser indimellem. Der må gerne heppes!!!!

IMG_1583[1]

strikker med 2 tråde, den ene er det garn jeg selv har farvet.

Sunday!

endelig blev min Sunday færdig. den har taget næsten 1 mdr at strikke og det er ikke normalt for mig, og jeg har været strikkemonogram. Strikket i origaltn´garn fra Isager og her kommer lige en surt opstød. Der mangler ca 200 meter ud af 1200 meter i 3 nøgler garn, det er svarende til ½ nøgle, hvilket er alt for meget svind i min verden, så isager garn kommer lige lidt i skrammekrogen det næsten stykke tid. Grundet de manglende meter måtte jeg strikke de sidste 2 runder med dobbelt viscolin, man ser det ikke og jeg mærker det ikke, men det er sgu frækt!!!. Ellers en dejlig bluse som allerede er brugt flere gange, så nu skal den vaskes, hvilket jeg ikke har nået inden jeg tog den i brug. farven er blommebrun!

IMG_3978

pakkeleg i strikekcafeen

året sidste strikkecafe bød på pakkeleg. Nu er det snart en tradition, vi startede den sidste år. der kommer pakker på bordet og vi raflede, tog fra hinanden og tilsidst havde vi alle 2 pakker og se lige hvor heldig jeg var:IMG_1574IMG_1575IMG_1576

IMG_1578[1]

3. søndag i advent- Zoo

meningen var at vi skulel have været afsted 2. søndag men vejret indbød absolut ikke til en tur i ZOO, så vi udskød det til denne søndag, juie var i gang med en opgave i skolen om den nye girafunge og defor ville hun gerne se den inden der skulle fremlægges om mandagen. Så vi tog afsted og kom da de åbnede. den arktiske ring havde vi ikke set, så her begyndte vi og isbjørnehannen var super aktiv. Hunnen er gået ind i fødehulen, så hende så vi selvfølgelig ikke. Anlægget er fantastisk og alle de interaktive oplysningsskærme er båe for børn og voksne. Der var julestue med juleklip, og et andet sted i Zoo lavede man julekort af elefantlort, og nej det var ikke ulækkert eller lugtede.

IMG_1561IMG_1563

Og den lille giraf var bare sød!!!!!IMG_1564IMG_1565den giraf til højre er også en unge, men ca 6 mdr ældre.

spindedag i december

for 2 uger siden var jeg til spinde-hygge hos Pritt, og det var fantastisk som altid. Der er altid god stemning i den gruppe og selvom vi er meget forskellige, så giver glæden til at spinde os et fællesskab som varmer helt ind i hjertet. jeg tog kun lidt billeder af de enkelte, hvor man også kan se hvor forskellige vores rokke og vores måde at spinde på er.

 IMG_1547IMG_1548IMG_1549IMG_1550IMG_1551IMG_1552

mandag, december 09, 2013

jule farvet garn

jeg fik i går søndag farvet et bundt uldgarn, købt hos garnudsalg.dk, med Cherryred fra jaquard acid dyes, købt i USA. det er farvet semisolid og i micro-ovn. Jeg er rigtig tilfreds!!!!!!IMG_3963