mandag, november 24, 2014

Høst islænder

Modellen hedder høst, af Hanne Rimmen. Jeg har ændret halsen, da jeg ikke vil have høj hals. Der er 2 småfejl i opskriftens diagram, men enten kan man strikke som diagrammet eller som modellens foto. Jeg har valgt kun at ændre den ene fejl i diagrammet. Men smuk det er det og da jeg strikkede meget på weekenden så blev denne her strikket på 5 dage.

Krea weekend

Jeg har været i sommerhus med 5 andre skønne kvinder, hvor vi har strikket, spundet, grinet snakket, spist dejlig mad og kage osv. En super dejlig weekend, som også bød på en tur til Roskilde, hvor vi besøgte Louise Hardens lækre butik og så en anden garnbutik,hvor der var så rodet og mørkt at man næsten blev kvalt. hos Louise faldt jeg for den smukkeste lange cardigan, så nu vente jeg på at hun har alt garnet hjemme så jeg kan hente kittet og komme igang. 


Godt garn

En boganmeldelse.

Jeg er blevet spurgt af forlaget Nyt Nordisk Forlag om jeg vil anmelde deres nye strikkebog, og det vil jeg gerne. En bog fuld af huer, vanter, diverse halstørklæder/ cowls. Modellerne er nye med tvist af klassisk, stylet på unge kvinder og en mand, fine billeder både af modeller og enkelte detaljer.
Den anbefaler ikke noget bestemt garnmærke, men beskriver i stedet for type garn. f.eks uld med den løbelængde. Der er i hvert fald et par designs jeg skal have strikket op og jeg tror også Julie kommer med ønsker, når hun har fået lov at kigge i mors nye bog!
 
 

Godt Garn.

30 tidløse accesories

I 30 cool og moderne strikkede projekter forener de to kendte modeller Lily Cole og Katherine Poulton traditionelt håndværk med moderne modeller i overkommelige projekter som vanter, tørklæder og huer. Sammen står de to ”it girls” bag det eksklusive strikfirma North Circular, der producerer håndstrikket moderne kvalitetsstrik.

Bogens strikkemodeller er inspireret af nogle af det mest populære og moderigtige tilbehør, der sælges af North Circular. Hvert projekt har klare instrukser og er smukt fotograferet. Håndlavet behøver ikke at gå på kompromis med stil eller kvalitet.

Katherine Poulton er vokset op med strik og ser værdien i ting lavet med kærlighed. Med dette i tankerne, grundlagde hun North Circular med sin modelkollega Lily Cole.

”Jeg tror, vi alle er mere og mere besatte og afhængige af det sidste nye ... at der er en fare for, at vi glemmer at se tilbage, værdsætte og holde af de fantastiske ting, værdier, færdigheder og traditioner, som tidligere generationer og fortiden kan give os. Jeg er meget optaget af at forene det gamle og det nye ... iført en cool designet hat, der er håndstrikket på old school-vis og med det lækreste uld”
Lily Cole.


Ovenstående tekst er forlagets beskrivelse af bogen. Vejledende pris: 200,00

torsdag, november 20, 2014

Bluse i Movember stil

Julie ønskede jo forleden en vamset blød sweater, og valget faldt på en Redy, en model jeg selv er super glad for, garnet blev Yak fra Garnudsalg, dejligt blødt og varmt. Hun er virkelig en puttegøj, den tøs.
Da jeg var næsten færdig og hun prøvede den undervejs, da jeg strikkede en en xs i voksen, opstod ideen om et overskæg på kraven, så man lige kunne fjolle lidt. Det er broderet på og hvis det på et tidspunkt ikke længere er sjovt så kan det nemt pilles op igen. Egentlig skal vrangsider være udenad, men det kunne Julie ikke lide og pyt med det. Den er godkendt, skægget vakte jubel i klassen, så alle er tilfredse, bortset fra jeg ikke nåede et foto med indhold. Beklager! 

tirsdag, november 11, 2014

Næste projekt

Der er allerede gang i et nyt projekt. Julie vil gerne have en varm vamset blød trøje, så efter at kigge lidt på forskellige er vi endt med en Redy i blackhill Yak, det er blødt og varmt.
Jeg slog op i går og er færdig med kraven, lige starten på udtagningerne til ærmer. Den strikkes glat og så vendes vrangsider ud af til sidst.

Strikker med pind 5 i str xs, jeg tror det bliver godt.

Islænder #2

Nu var jeg lige godt igang med at strikke islændere, så endnu en er smuttet af pindene. Tænk de tager knap 1 uge, godt jeg også strikke andet, elles ville det blive til 52 stk om året og så vil mit skab ikke være stort nok, ha ha ha!

 Den vejer 430 g, 5.5 nøgle af grundfarven resten er rester fra andre projekter. Opskriften er gratis på Istex.is det er deres jubilæumsmodel. Eneste ændring er halsen, kun lavet lille rullekant istedet for en tyk dobbelt ribkant.


lørdag, november 01, 2014

Min islandske sweater

Så er der en sweater til mig, strikket i einband og pladegarn fra Istex. Købt på min sidste tur til Island i foråret, som jeg var afsted på med en rigtig god veninde. På FOTO er der ikke vasket, men jeg måtte lige prøve den, og er rigtig tilfreds, kun går den måske for højt op på halsen, jeg tænkte det allerede da jeg så modellen på opskriften, men nu prøver jeg det først. Lige nu er den i maskinen og så skal den nok luftes i morgen i Dyrehavnen, hvor vi har planer om at tage ud og se Hubertusjagt, det har hverken Dan eller Julie oplevet.
Strikket på 6 dage, hvilket overrasker selv mig, på pind 5 str L  i længdemål og maskeantal str S da min strikkefasthed ikke helt passede. Opskriften siger lett-lopi og pind 4,5! Men det garn var udsolgt i den farve og jeg ville have den farve, så derfor denne blanding. Farven er isblå, men den bliver grå på foto