søndag, december 28, 2014

Status 2014

Året blev et år hvor jeg strikkede 41313 m garn op i færdige projekter. Så lidt er der kommet af pindene i år. Faktisk kan jeg selv blive overrasket over hvor meget det bliver til.
19 sweater/trøjer, 2 kjoler, 3 sjaler, 3 par sokker, 7 hue/vantepar og 1 iphoneetui.
Så er det da ikke så underligt at jeg har striktrøjer allevegne,!😉😉😉😉😉😉😉😉

En god begyndelse

Jeg er kommet godt i gang med min Classic. Og det går nu fint fremad i et roligt tempo, der skal holdes skarpt øje med hver pind, så tv strik bliver det ikke, men istedet for at skifte strikken ud, så bliver tv'et bare nedprioteret. Dog kan jeg ikke holde til at strikke på det i lang tid af gangen, så måske lidt strømpestrik eller et sjal må supplere, jeg har det bare ikke godt med at have flere ting igang samtidig. Nå tiden må vise hvad jeg beslutter.


I dag skal vi holde en lille julefrokost og så må det også være nok, jeg er begyndt at glæde mig til at kunne fjerne pynten og få den lækre frostklare solskin ind i stuerne.

fredag, december 26, 2014

Julefyrværkerifestival

1. Juledag tog vi i Tivoli, og det var en super dejlig oplevelse, julehumøret blev vedligeholdt at den smukke have, hvor frosten og et tyndt lag sne bidrog til den smukke udsmykning. Og vores aftentur sluttede med en kæmpe omgang fyrværkeri som var over alt forventning, smukt i julens røde farve som primær farve. Julie har ikke får set deres fyrværkeri og det er længe vi voksne har set det, men de er bare dygtige derinde. Mine fotos kan slet ikke vise det rigtigt, så hvis du har mulighed så afsted til Tivoli, hver dag indtil 4. Januar kl 20.45 fyrer de af med et nyt emne eller farve hver dag!

Lang sømandscardigan

I november forelskede jeg mig i Louise Hardens nyeste design, lang sømandscardigan, da jeg besøgte hendes butik sammen med slænget fra Kreaweekenden! Og nu er den lavet færdig lige før jul og den er bestemt så skøn som jeg huskede hendes egen. Vamset, blød og med høj lækkerhedsfaktor.


Sweater til min mand

Dan er blevet rigtig glad for sin islandske sweater jeg vistnok strikkede sidste så en ny måtte der til. Valgte Jon fra Istex i originale farver.
Der er strikket venderækker 2 steder for at få halsen til at sidde bedre ellers lige efter opskriften.

Dejlige julegaver

Nøj hvor jeg er blevet forkælet i år med mange gaver til den kreative mig! 
Garn, strikkekit og bøger til strik og spind. Derudover fik jeg smukke smykker og krimier, blender og krus.


onsdag, december 10, 2014

En hverdags-sweater

Modellen hedder Bedford og garnet Mowool fra Garnudsalg. Eneste ændring er mindre positive ease, og ærmerne med glat side ud og ikke omvendt. Forbrug ca 500 g . Farve mørk lilla med røde og blå tråde. Lækkert garn, lidt spændt på resultatet når det er vasket.

lørdag, december 06, 2014

Tak for at åbne vores øjne

Dette nissepar begyndte jeg at strikke i starten af 1990'erne, damen var tæt på færdig, manden manglede al montering og tøj. Fælles for dem begge var de manglende øjne og hvert år op mod jul har jeg kigget på dem og ikke turde lave øjne. Øjnene betyder så meget for det færdige resultat.
Kirsten fra min Strikkecafe tilbød at lave dem, så forleden kom hun med dem og udover øjne havde hun monteret missefar, lavet tøj osv. Så jeg skyndte mig at strikke den sidste nissehue og nu kan de sidde og kigge ud i haven og vente på at det bliver jul!


Jeg skylder Kirsten en kæmpe tak for den store hjælp.