tirsdag, november 30, 2010

nr. 1000

dette er mit indlæg nummer 1000. Jeg har næsten ikke kunne finde ud af hvad jeg skulle skrive, om jeg skulle lave en give-away eller en anden form for konkurrence. Men nej. jeg tror bare jeg vil vise her lidt smukke sne-sol billeder.

IMG_0824IMG_0825IMG_0826

og så denne fine juledekoration Julie har lavet med hendes Bedste til bedsteforældre dag.

IMG_0827

Jeg fortsætter bloggen, om det bliver til 1000 indlæg mere ved jeg ikke, men jeg elsker at blogge og er så glad for alle de fantastiske venskaber jeg har fået gennem den verden. Tak til jer alle, både jer jeg nu kender IRL og bestemt også jer der læser med og som jeg syens jeg kender, trods vi aldrig har hilst rigtigt.

søndag, november 28, 2010

en reklame!

i dag i Berlingske søndag var der en artikel om en norsk designer der har lavet et strikkende ur. Se det forstår vi her hjemme, en strikker og en urmager. Jeg har lånt billede fra hendes side:

sirenelisewilhelmsen.com

33876_440861910107_204842060107_5866082_1054873_n

Meget sjov ide!!1

lørdag, november 27, 2010

en julegave

Både manden og jeg har fået besked af datteren at hun forventer en hjemmelavet julegave fra os hver, da hun jo laver noget til os. Så jeg er gået i gang med en Clover af Helga Isager, men jeg kunne ikke få borten til at ligne, men så er den bare sådan istedet. Strikker i Geilsk bomuld/uld ( 2 –trådet med 2 tråde)IMG_0821

Og så se lige denne orkide. Den har jeg nu haft i 3 år og jeg gør meget lidt for den.

IMG_0822

Sneflokke kommer vrimlende….

Ja, det bliver bare ved og ved med at sne. Begyndte kraftigt i nat og så er det bare fortsat hele dagen, nogle gange små fnug,  andre gange de store bløde lækre fnug.IMG_0809IMG_0810IMG_0812IMG_0813IMG_0815

Jeg tror der ligger minimum 35 cm, og jeg overdriver ikke. Prøv selv at kigge på havebordet og Weberen. Der står en “stor” grillstarter llige ved siden af. nu er den kun 5 cm høj. Billederne er taget på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, mest for at se udviklingen.IMG_0823

i Silkeborg til Kaffe!

I går drog jeg lige som en del andre kvinder til Silkeborg for endelig at høre Kaffe Fassett fortælle om hans liv med patchwork, broderi, farve og strik blandt andet.

NEW_welcome_home_cover

Dagen bød også på hyggeligt samvær med Tineke, Ida, Maiken, Annette, Susanne og Bente. Mange tak for gode grin og sjove historier samt lækre hjemmelavede æbleskiver!

En lang tur med bil, tog, tog, tog og bil. Så jeg følte mig lidt som Poul Køllers sang, og så hjem igen!

onsdag, november 24, 2010

Sort Jord

Så er et sort sjal model Terra færdigt. Det er til mig selv og jeg ved det vil varme min hals i kulden. Deter tunget vejer faktisk 305 g. Men lækkert blødt strikket i 50%merino50% silke. Garn købt for 1 år siden i New York.

IMG_0806

Endnu er det ikke blokket, men det håber jeg jeg når i aften. Kanten bliver så meget flottere når den spændes ud.

Det er ikke muligt her til morgen at fremvise strukturen i sjalet, så I må tro mig.

søndag, november 21, 2010

Sort Jord!

 

Jeg måtte bare strikke et Terra af Jared Flood sjal til mig selv, det er så lækkert og smukt at jeg ikke kunne undvære et. Og det skal være sort. Jeg købte sidste år noget lækkert merino/silke 50/50, så det er nu fundet frem og påbegyndt. IMG_0802

Det bliver dejligt blødt, og er super godt at sidde med under en lampe. For sort det er altså svært at se.

torsdag, november 18, 2010

Sfo-mor-pige arrangement!

Her til aften var der et knytte-armbånds arrangement for mødre og deres døtre i 1. klasserne. Meget hyggeligt og vi fik begge lavet et hver, efter eget valg og sammensætning.IMG_0797

Mit er grønt på sort nylonsnor og Julies er orange med “fredstegn”.

 IMG_0798

jamen hvad sker der?

vel egentlig ikke så meget og så alligevel. Hverdagen går med raske skridt og dagene flyver afsted. Jeg fi kklaret pakkekalender gaven, så nu er den klar til at blive sendt afsted til ??????. Jeg skal nok fremvise efter pakken er modtaget og åbnet. Men det blev lækkert og jeg er nok nød til at lave et tilsvarende til mig selv også.

Jeg strikker nu igen på Moonstruck, men synes ikke jeg kommer så langt. jeg mangler 1 ærme og kraven. Plus en masse montering. Det er godtnok længe sidne jeg har strikket en bluse/trøje hvor den strikkes i enkelte dele og så skal sys sammen som i “gamle dage”. Men den bliver ihvertfald lækker blød og meget varm tror jeg.

søndag, november 14, 2010

uha jeg fik travlt.

jeg nåede jo at tilmelde mig den kreative pakkekalender forleden og så i går kom mailen med besked om hvem jeg skal lave en gave til og vigtigst hvornår den skal være hos modtageren. Gisp 30.november!!!! Og jeg var slet ikke gået i gang med noget. Nå, lidt læsning på vedkommendes hjemmeside og en lille chat med Laila ( hun er så god at tænke sammen med), så kom der gang i produktionen.

Nu håber jeg så bare at jeg har valgt noget der falder i smag med personen. Det ved man jo aldrig.

12540538-b328cda925ef47aae62e18f19dc9a23c

Jeg får selv en gave til d. 15. december og ved ikke fra hvem førend den dag. Det er lidt spændende!!

Ideen ved den kreative pakkekalender er ihvertfald sjov. Så stort tak til Unikarina.dk for at starte den.

tirsdag, november 09, 2010

Nyt hår

En ny frisør blev besøgt idag og det er bestemt ikke sidste gang. Mine varmeste anbefalinger til Lisette, der har serafia klip i Hundested. Så nu har jeg smart hår.

IMG_0784IMG_0786

S

mandag, november 08, 2010

Camomille!

sjalet/tørklædet Camomille af Helga Isager, opskrift i hendes nyeste hæfte er færdig. Strikket i duo silke/merino og Wellers uld/cashmere. Der er lækkert blødt og let. Et kæmpe hit. Eneste ændring er at jeg ikke har hæklet overkanten, den ville ikke blive pæn. Forbrug: 88 g duo og 65 g Weller.

IMG_0780

søndag, november 07, 2010

det tik-takker

Jeg fik godtnok kommet igang med takkerne på camomille-sjalet i går, en supernem blondekant, der allerede i første tak fik 5-øren til at falde i mønstret og så var det ellers bare derudaf. så jeg fik lavet 46 stk og mangler kun 24. Selvfølgelig strikkede jeg meget i går da jeg stortset opholdt mig på sofaen med tæppe for at pleje mig selv. Så jeg når nok ikke de sidste i dag, men så i løbet af de næste dage. Det bliver supergodt og jeg glæder mig til at hækle den øverste kant og lave kvaster. Jeg tror dette sjal bliver et ynglingstørklæde denne vinter.

lørdag, november 06, 2010

de første blade

Jeg måtte lige prøve et par blade til Blikfang. Så her er de første 3 stk. Nemme og hurtige at strikke, men mange ender til sidst.IMG_0776

de er samme farve, har nemlig en ide om at strikke en farve af gangen, ellers kunne man ( jeg ) nemt lave lidt for få og så overbevise sig selv om at tørklædet blvier stort nok alligevel. Men den går ikke!!!

hurra for penicillin

Jeg gik i går ned med flaget med halsbetændelse og feber, det havde været på vej i et par dage men natten til i går kunne jeg ikke mere. Nu er jeg på penicillin og har det allerede bedre. halsen er rimelig, kun lidt feber og et kadaver som næsten føles brugbart. jeg sover en masse nu, og har de underligste drømme. utroligt hvad feber gør ved ens underbevidsthed.

så nu er jeg også istand til at strikke igen uden at falde i søvn med det samme. Har mange gange faldet i søvn med strikketøjet i hænderne de seneste dage.

Så nu skal der strikkes blondekant på Camomille-sjalet.

IMG_0775

mandag, november 01, 2010

poncho!

Der er flere der har spurgt til den opskrift på poncho jeg købte på messen.

IMG_0774

Den er desginet af Lene Trojel Berthelsen. Hedder grøn kort poncho. købt hos Uldbutikken v/ Kirsten Handberg, Vormstrupvej 15, 7540 Haderup. tlf 97452297

Pris incl garn 120.-

fredericia!!!

så kom den søndag endelig! jeg har glædet mig længe og derfor var jeg også oppe før vækkeuret overhovedet tænkte på at ringe. Hjemmefra kl 7.00, en smuk køretur med tåge, sol og efterårsfarver på træerne.IMG_0759

vel fremme mødte jeg de skønne kvinder fra geilsk.dk og så min strikkecafe-fe Tineke. Vi hyggede os med at snakke med en masse forskellige kvinder i alle aldre, der blev vendt og drejet diverse masker og modeller samt fortalt om livet med strik. Enkelte strikkede pletter, falske snoringer elelr andre sjove prøver.IMG_0762

Jeg selv, sagde hunden, strikkede vel ialt 6 pinde ret i løbet af dagen. pyt det var smadde hyggeligt.

Den sidste time af messen var stortset alle gået hjem og så gik diverse udstillere på besøg hos hinanden og småkøbte.

jeg kom hjem med geilsk uld til en sweater til Dan, en vestpå også fra geilsk, et blikfang fra kastaniestrik og en lille poncho fra uldbutikken.IMG_0771IMG_0770IMG_0769IMG_0773

og så var det slut med det hyggelige. hjemturen var langsommelig grundet tæt trafik, køkørelse og kraftigt regnvejr. det tog 2timer og 45 min mod 2 timer og 10 om morgenen.

Men hjem kom jeg med en skøn fornemmelse i maven.