torsdag, september 29, 2011

Bellisima!

IMG_1710
Bella fra bogen: mere feminin strik, er færdig, dog mangler den knapper, jeg skal ud og lede eller måske prøve at lave abeknuder (hvis de hedder sådan). Jeg har strikekt med 2 tråde uld-cashmere 28/2 fra garnudsalg.dk i lys granit. Forbrug 162g. den er ikke vasket, så mon ikke mønstret folder sig lidt mere ud og min opsamling langs forkanten jævnes lidt. Ændringer: strikket længere, retstrikket kant forneden og langs ærmerne.IMG_1709
jeg måtte strikke forkanterne 2 gange da 1. gang blev for løs og med formange masker, så den bølgede. Godt jeg lavede dem om.
Nu vil jeg skylle den op så den kan tørre i nat, så kunne det jo være jeg kunne finde knapper i morgen!



UP-date: nu vasket og med 4 knapper, de er så tunge at jeg med vilje ikke har sat i hele vejen ned, måske hvis jeg finder andre, så komemr alle knaphuller i brug.

onsdag, september 28, 2011

workshops på Fanø

Jeg deltog i 2 korte workshops –  hæklede oldemorsfirkanter og patentdirektoratet.

Den 1. var en hækle workshop hvor jeg lærte at hækle trekantet oldemors-…., en blomst der skulle være blevet til en firkant men jeg havdee fået 17 kronblade og ikke kun 16. (det skete også for 3 andre og læreren) Jeg bliver aldrig en hækle-haj, men jeg er heller ikke så vild med mange af de ting man bruge hæklet ting til. der var dog en smukt lille armbånd, som jeg godt kunne finde på at lave. Det var hyggeligt og vi (Susanne og jeg) fik snakket med lidt med vores medkursister.IMG_1618

Den 2. workshop var Bente Geil fra geilsk.dk der underviste i patentstrik på 100 måneder. Jeg købte et lille kompendium, hvor der var masser af inspiration og en opskrift på en smart halsrør-tørklæde, i 2farvet patent. Det skal der laves mindst 2 stk af, og garnet er også indkøbt. Den ene prøve var med indtagninger og udtagninger i patent og den opgav jeg på workshoppen, men knækkede koden senere sammen eftermiddag.IMG_1700Farverne på mine forskellige prøver er bestemt ikke de kønneste, jeg havde nemlig valgt garn i de farver ejg ikke få brugt så tit.

mandag, september 26, 2011

vel hjemme igen!

Så er weekenden med Fanø strikkefestival overstået – veloverstået. Vi havde et skønt sommerhus, med godd plads og god stemning. Nu er jeg hjemme igen, fyldt op med indtryk af Fanø, garn og mennesker. Det er blevet gramset garn, trods en million kvinder og 50 grader inde i skolen og forsamlingshuset. jeg har strikket, grinet, nydt vin og god mad, nydt det fine vejr og lavet gode indkøb. Så alt i alt en win win weekend.

IMG_1653IMG_1616IMG_1673IMG_1675

dette var lige en lille forsmag på det hele!

mandag, september 19, 2011

så kom den endelig den uge!

Ugen som slutter med Fanø- strikkefestival! Uhhh hvor jeg glæder mig. jeg håber at jeg får hilst på rigtig mange her fra blog-verdenen, og hvis jeg ikke lige ser dig så prik på skulderen og hils på, jeg vil elske st få sat stemme og en levende ansigt på dig!!!

Og jeg trænger til at strikke ( sidste gang fik jeg faktisk ikke strikket så meget på de 4 dage), herneden under viser jeg hvad jeg har nået på 1 uge:

Bella er vokset med 20 cm og mangler mindst 15cmIMG_1589

farveprøver til Livø fra annette Danielsens nye bog. de er vasket og jeg kan vist bedst lige den mørkegrønne meleret, men den passer ikke i fastheden, og jeg kan ikke gå ½ pind ned uden det bliver stift som et bræt,hmmmmmm!IMG_1587

Min oplader til mit kamera er blevet væk, jeg har ledt rigtig mange steder og batteriet er stortset dødt. Åhh jeg skal bare finde den inden fredag!!!!!

uhhh der kom huske-sms fra festivalen i dag, hvor hyggeligt!!

mandag, september 12, 2011

en blade-eng

jeg er gået igang med Bella fra mere feminin strik. det er absolut ikke tv-strik så derfor vokser det langsomt, jeg har ikke kunne strikke til Barnaby og Sagen genåbnet, hvilket jeg normalt gør. Nu er så langt i diagrammt at man kan fornemme alle bladene, når jeg er forbi diagrammet så bliver det til tv-strik, så derfor har jeg ikke startet et tv-strikketøj op. Jeg strikker med 2 tråde cashmere-uld 28/2 fra garnudsalg.dk, farven hedder lys granit, pind 3 og 399 masker. Smukt tror jeg det ender!

IMG_1585

onsdag, september 07, 2011

med indhold

Nu er ponchoen tør og manden blev lige kapret til at tage et foto mens han var halvvejs ude af døren, så hovedet kom ikke med idag. jeg tror den bliver et hit som et stykke lunt overtøj eller som en dejlig varm sag en kold vinterdag indendørs

Poncho med ærmer

IMG_1579

for nogle uger siden da jeg var til strikkecafe i Uldgalleriet, faldt jeg over denne lidt pudsige model, tænkte at det at der var ærmer i, gjorde den mere anvendelig og praktisk. Ventede på at Gitte fik den rigtige farve hjem og så har pindene ellers været i fuld fart. Nu er den i gang med håndvask (i maskinen, kryds fingre, tak) og jeg er meget spændt på om det går godt, forhåbentlig blvier den mere løs i det. Trods jeg har strikket på 8 istedet for 7, så er valget at 2 tråde plade garn og 1 tråd mohair tykkere, så måske jeg skulle have været oppe på pind 8,5.

Farven er jo grøn og det er ikke så tit jeg kaster mig ud i den farve, men det er begyndt at snige sig ind hist og her. frven er bedst gengivet på øverste billede.

Up-date: vasken gik godt, nu skal den bare være tør!

IMG_1581

Opskrift: fru zippe aps, istex, design Bente Lavsen: model: poncho med ærmer. forbrug 325 g pladegarn og 75 g mohair de luxe fra Lang

Så var det ellers tid til at kigge grundigt i strikkekurven, 2 halve sjaler blev pillet op og der lå også nogle blade til Blikfang, der er nu strikekt nogle flere og jeg tror jeg er halvvejs, jeg fortsætter lidt endnu selvom jeg nok aldrig kommer til at bruge det tørklæde.

fredag, september 02, 2011

en passende hue

Nede i skuffen ved lilla garn (ja mit garn er sorteret i farver) lå en nøgle incawool i samme lilla farve som det jeg brugte til det halsrør jeg vidste i sidste indlæg. Jeg havde lige købt opskriften på ravelry.

Fortnight af Jared Flood.

IMG_1578

Slå op og så derudaf. ingen tid tog denne hue til Julie. strikket på en aften og forbrug 100m på pind 5 str M. Dejlig tyk og varm uden at den er for fast i det. Det er ikke den sidste af dem jeg strikker. Opskriften er selv altid fra den herre super god!

torsdag, september 01, 2011

lille Holly

I bogen Mere feminin strik er der et hals-rør, model Holly.

Denne har jeg nu lavet en i børneudgave, ved at fjerne et mønster i bredden. Strikket i silkbloom og tynn alpakka i mørk lilla. Så nu kan Julie være varm på halsen til efteråret. Trods 2 bløde garner virker den lidt stiv, men måske en vssk vil hjælpe. Ren lagerforbrug, fandt 1 nøgle af hver i en skuffe og der er måske til en lille hue også.IMG_1577