mandag, februar 20, 2012

Strikke hjælp!

 

Min mand har ønsket sig et par sokker og jeg har forbarmet mig og gået igang. Egentlig uden en opskrift men læser på lidt forskellige. Men nu er jeg kommet i tvivl om noget – så I damer der er sokke-eksperter: Nå man samler masker op på hælflappen, skal man så samle 1 masker op i hver række eller hveranden?IMG_2457

Min hælflap er 33 pind og 36 masker. jeg har strikket hælvendingen og egentlig også begyndt på indtagningerne, men synes det ser forkert ud.

Ja der må gerne grines af mit spørgsmål!

8 kommentarer:

Githa sagde ...

Godmorgen Dorthe

Jeg samler normalvis en maske op for hver anden pind jeg strikker til hælflappen. I dit tilfælde 36 p = 18 nye masker samles op.
Men hves det er en person med høj vrist samler jeg op for hver pind :-)

Der er sikkert mange måder at gøre det på :-)

Githa sagde ...

Hov glemte lige en detalje.

Når jeg samler op for hver anden p. tager jeg ind igen på hver 3. omg.
Når jeg tager op for hver p., tager jeg ind på hver 2. omg.

Lidt vigtigt jo :-)

Anonym sagde ...

Hej Dorthe...jeg gør som Githa...for hver anden pind, tager dog altid kun ind på hver anden...i den ene side drejet ind, så bliver det pænt på begge sider af hælen:)
nb.husk også at dreje masken på den omgang, hvor der ikke tages ind :)

GrenDesign sagde ...

Jeg strikker de 2 yderste masker i hver side på hælklappen i retstrikning (dvs ret på alle pinde). Og samler så en maske op i hver knude (direkte i knuden) - det svarer til at samle en maske op for hver anden pind på hælklappen. Og så samler jeg en ekstra maske op "i hullet" mellem hælklap og de masker, der har hvilet. Dernæst tages ind over vristen for hver 3. pind.

Ann sagde ...

Det er absolut ikke et dårligt spørgsmål.
Meningen er, at man skal ende med at ha masker, der i forhold til strikkefasthed og modtagerens fodomkreds kommer til at passe i størrelsen.
Normalt tager man næsten lige så mange masker op, som man har pinde på flappen. Der bliver så nogle ekstra masker, som man tager ind på hver 2. pind over vristen til størrelsen passer.
På den måde får man både givet plads til vristen og ender med en fodomkreds, der passer.
God fornøjelse.

Fríða sagde ...

jeg tager op for hver anden pind + 3 masker i overgangen for at undgå hul, tager så ind på hver anden pind, strikker dog altid 2 pinde inden förste indtagning.
men egentlig handler det om at finde den måde der bedst passer til modtagerens fod.
kh.fra Island
Frida

Jane Birke Nielsen sagde ...

Jeg gør som Britt (grendesign) men tager ind på hver anden pind :-)
Jeg tror der er ligeså mange måder at gøre det på, som der er strikkere :-)

Dorthe sagde ...

mange tak for jeres input. jeg har pillet op og samlet masker op i hveranden række plus 1 ekstra for at undgå hullet. Så nu kan jeg i ro og mag fortsatte med at strikke indtagningerne. Dejligt med hjælp!