torsdag, juni 28, 2012

sådan blev det

mit mystery shawl er nu tørt. jeg kunne ikke få det blokket i en pæn rund udgave, så det har hængt på min fitness holahopring, men jeg er ok tilfreds. mønstret har åbnet sig og størrelse er blevet fin. og det er blødt som i rigtig blødt.IMG_2727

onsdag, juni 27, 2012

Clue 5

kom allerede her til morgen, og i den oprindelig udgave/størrelse var det 6 pinde plus aflukning, det har jeg valgt. Der var også blevet lavet et foreslag til en forlænget udgave, men jeg ville gerne stoppe i denne størrelse. Nu er det ved at smurre blidt i vaskemaskinen og så skal der blokkes.

mandag, juni 25, 2012

Clue nr 4

så fik jeg også strikket dette stykke, på Torsdag kommer sidste del og det er spændende at se hvordan sjalet afsluttes. Det er lidt svært at se mønstret på mit billede, men det er fine rækker at hulmønster i blade/blomster formation.IMG_2724

torsdag, juni 21, 2012

måske jeg bliver flyvende

dels fordi det snart er Skt Hans, men jeg tænker mere på den kjole jeg er gået i gang med. Ballonkjole af Karen Noe. Strikkes i hør/bomuld og cashmere 28/2, begge fra garnudsalg.dk. og det bliver utroligt let, blødt og lækkert. Farverne er  mørk blågrå og sort. Sammen giver de en flot farvespil, men svært at gengive.IMG_2722

Jeg er i gang med 1. domino-felt, på ryggen, opskriften forstod jeg ikke med det sammen, men heldigvis var der en af dem i strikkecafeen, der tidligere havde strikket modellen med godt resultat.

Denne model har stået på min to-do liste i flere år, og endelig har jeg taget mig sammen – jeg er vildt glad og håber på en super resultat.

mandag, juni 18, 2012

hurtig papegøje

så er mit Parrot sjal færdigt. jeg har hæklet en kant øverst som på Camomille, da jeg synes kanten var for sårbar ellers med de mange ender der var hæftet. det er et lille sjal som passer fint som tørklæde. forbrug ialt 100 g af forskellige rester, faktsik synes jeg næsten ikke jeg kan se at jeg har taget af de nøgler, trods ingen af dem var intakte.IMG_2718IMG_2719

søndag, juni 17, 2012

Sandskulpturer på Hundested havn

Søndagens udflugt blev en tur til Hundested havn hvor der hele sommeren er sandskulptur-festival. og de er så flotte. jeg viser bare nogle billeder taget på nå og få. IMG_0516IMG_0522IMG_0529Bemærk lige hans hånd, jeg er imponeret over detalje-graden.

IMG_0531

jeg har taget mange flere billeder, men det bliver vist lidt meget at sætte flere på.

Bagefter spiste vi en fantastisk is fra Veffelhjørnet og gik en tur på havnen, den summede af liv, da der har været kunsthåndværker- marked hele weekenden.

lørdag, juni 16, 2012

papegøje ala mig

jeg er gået i gang med Parrot fra isager-bogen Bird collection. Fundet farver frem fra lageret, rester fra forskellige tidligere projekter. lidt spinni, tvinni og alpaca 1. 7 farver. og jeg tror det bliver godt. Min flæsekant er meget lille, jeg kunne slet ikke læse opskriften rigtig, ihvertfald så jeg ikke den linie hvor der stod man skulle gentage mønstret 4 gange, men pyt det krøller på en for mig fin måde. foreløbig har ejg strikket striberne så tilfældige som jeg kan , men nu har jeg været forbi en stribegenerator og de næste mange striber er garanteret tilfældige. jeg har i eftermiddag været til strikkecafe i Uldgalleriet, og det var som altid hyggeligt. man bliver nemt fristet hos Gitte, men idag holdt jeg stand.

IMG_2716

IMG_2717

clue 3

nu er denne del også strikket og heldigvis er der kommet en nyt mønster på sjalet. lidt svært at se på mit billedet, men det er hulrækker på skrå forskudt mod højre og venstre skiftevis. så nu må jeg vente til på torsdag hvor clue 4 kommer. Note til mig selv: Aldrig lave et nøgle af 4 tynde tråde!!!! heller have de 4 nøgler hver for sig. Jeg opdager stortset hele tiden at en af tråde er længere end de andre og må “flytte” på garnet konstant.IMG_2714

torsdag, juni 14, 2012

Clue 2

På den KAL jeg deltager i. af Kirsten Kapur, strikkede jeg i weekenden clue 2, men da helt glemt at fotodokumentere det. Så da clue nr 3 kom i dag og jeg startede på det nye diagram fik jeg helt dårlig samvittighed, haha. her er clue 2 plus de 4 første pinde i clue 3.IMG_2713

På hjemmefronten er manden kommet hjem fra hospitalet  - ligner en der har fået tæv. og så skal han holde hovedet foroverbøjet. så trykket ikke er for stort. Operationen tog 2 timer og gik fint. Nu skal vi så bare vente 3-5 uger inden vi ved om det er gået godt og synet er i orden. han fik en brochure med hjem fra Øjenforeningen, den følgende sætning er lidt bekymrende eller vanvittig sjov: Langt hovedparten af behandlede patienter med nethindeløsning opnår et udmærket orienteringssyn, hvilket vil sige, at man uden besvær kan orientere sig også i fremmede omgivelser!

onsdag, juni 13, 2012

jeg venter og venter…

manden blev igår akut indlagt med nethindeløsning og skal i dag opereres. Endnu ved jeg ikke om han er kommet på bordet, da jeg ikke kan få kontakt med ham. Men da operationen tager 1-3 timer, så vil jeg gerne snart høre noget. Jeg går lidt rundt om migselv, da Julie er sløj med hovedpine og derfor hjemme. Jeg ville meget hellere sidde på arbejdet og koncenterer mig om patienterne, så går tiden hurtigere.

Nogel gange bør internettet forbydes. jeg har læst hvad Glostrup hospital ( hvor Dan ligger) skriver om nethindeløsning før, under og efter operationen. Det gjorde mig ikke mindre nervøs.

Så kryds gerne fingrene eller pindene!!

Up-date: kl. 15.30 Dan har ringet efter operationen og det er vist gået godt. han var meget omtåget, så når jeg ser ham senere ved jeg mere.

Tak for alle jeres fine kommentarer!

mandag, juni 11, 2012

en anderledes weekend

 

den forgangne weekend har været anderledes. Julie og Dan skulle med hendes klasse på fædre-barn-kanotur 2 dag med overnatning i telt. De fik en begivenhedsrig tur, hvor der desværre var en kano der kæntrede og 4 mennesker må reddes med blå blink (ambulance, politi og brandbiler med dykkere, søværnet helikopter var også på vej men de kom heldigvis op inden).  Alle har det godt og kom tilbage til resten efter et par timer på sygehus. Kanoudlejning havde ikke læst vejrudsigten og derfor ikke forbudt dem at sejle på Tystrup-Bavelse søerne. Dog var mand og barn ved godt humør, da de kom hjem, trods det havde været meget vådt og koldt.

Billedet er taget ved start, hvor der var solskin og sommerfugle i maverne.IMG_0067

 

Jeg havde så sommerhuset for mig selv, så jeg har strikket, lyttet til min lydbog og spillet golf. Der var jubilæumsturnering i klubben i går, så i silende regn tilbragte jeg hel søndagen udendørs. Det havde jeg ellers ikke gjort hvis ikke det var fordi jeg havde meldt mig og det var også ganske hyggeligt.

Nille af Else Schjellerup er færdig, ikke vasket endnu. Strikket i recycled cotton fra Garnudsalg.dk på pind 3 og kanterne er dunlin på pind 2½. Vægt i alt 257 g. IMG_2712

lørdag, juni 02, 2012

Forlænget weekend igen

Vi holder endnu engang en dejlig lang weekend, alle har fri indtil onsdag så der skal hygges og nydes, bare vejret ville blive lidt mindre blæsende og mindre vådt, og meget gerne barmene! Nå, men man kan ikke få alt her i livet!
Jeg strikker på en Nille i garn lavet at gamle jeans, købt hos garnudsalg.dk.

Og så har jeg i absolut sidste øjeblik meldt mig med i KAL af Kirsten Karpurr, hvor et halvcirkel sjal er målet! Det strikker jeg i en hjemmblanding af 4 ultratynde tråde, cashmere, silke og merino.