torsdag, juli 18, 2013

en dejlig oplevelse

i går efter arbejde ( ja ferien er snart over mig) var jeg forbi “det lille Strikkeri” i Hundested. Vores lokale garnforretning. Jeg havde for 10 dage siden købt garn til en model, de havde i vinduet og selv stået og regnet om, og det var så ikke helt rigtigt. Tilbage for at få rettet mængderne af garn. Desværre havde de ikke mere i den farve, så resultatet blev garnet retur og en helt anden farve istedet. Så nu bliver det en smuk blå-lilla sommer hulbluse.IMG_3738

Og så begyndte næsten en gaveregn fra butikken. Jeg fandt knapper til min lady Marple og fik 2 ekstra gratis med, da hun jo ikke havde glæde af de sidste 2 i røret. Fik dernæst 2 nøgle bomuld gratis med, da de var de sidste i den indfarvning, jeg lige havde købt til min bluse. Så faldt vi i snak om gramsegarn, fibre og andet godt. Hun havde fra en gammel dame overtaget noget meget gammelt lækkert uld garn, som vi grinte lidt, da der stod mølsikret på bandarolen. jeg fik tilbudt garnet og takkede da ja. Det lugtede ikke og så fint og spændigt ud. Var opbevaret i en tæt pose, så jeg skyndte mig hjem og vaske det og hænge til tørre. Nu er det fint som nyt og jeg har ikke fundet nogen tegn på utøj. Så dagens høst, 2 knapper 2 nøgler bomuld og 700 g uld! Jeg følte mig rigtig begavet!

IMG_3735

IMG_3737

Gad vide hvor gammelt det er, har aldrig hørt om Odense Kamgarnspinderi! men pyt, jeg synes det er sjovt!

Hjertegarn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gå til: navigation, søg

Det tidligere spinderi huser i dag Odense Tekniske Gymnasium.

Hjertegarn, historisk også kendt som Odense Kamgarnspinderi, er en dansk producent af strikkegarn.

Virksomheden blev grundlagt i Odense i 1926 af Carl Bremer. I begyndelsen var både produktion og hovedsæde beliggende på Klosterbakken i centrum, men i 1958 opførtes en ny fabrik på Munkerisvej i Odense M. I produktionen beskæftigede man i 1960'erne over 1.000 ansatte.[1]

Hjertegarn blev i 1992 solgt og flyttet til Karup, hvor den stadig har til huse. Samtidig blev produktionen flyttet til udlandet, og foregår i dag dels i Europa, dels i Asien. En del af produktionen eksporteres til det øvrige Norden samt til Estland.

I 2004, 2006 og 2007 blev Hjertegarn af Børsen udpeget til gazellevirksomhed.

De tidligere fabriksbygninger huser i dag Odense Tekniske Gymnasium og Syddansk Erhvervsskole.

3 kommentarer:

Jette sagde ...

Hvor sjovt med det gamle garn, jeg kan godt huske at der var gang i den fabrik, også at Brandts klædefabrik kørte, kan huske at jeg købte en masse uldgarn da de skulle lukke. Synd at alt flytter udenlands.

Uldbegavet sagde ...

Nej hvor skægt at få fingre i sådan noget gammelt garn, og så oven i købet mølbehandlet. Det er længe siden jeg har set det på en bandarole, men jeg kan godt huske, at det altid stod der førhen, når man købte uldgarn hos den lokale trikotage handler.
Tak for den spændende gennemgang af Odenses garnfabrik. Der var også en på Falster, der lavede Falstria Flame. Nu er der vist ikke så mange tilbage.

dqpage sagde ...

Det var vist godt du kom til at regne efter - af mange årsager ;o)
Tænk hvad der kom ud af det. ;). Sjovt med det gamle garn - en forløber for hjertegarn :) . Spændende hvad der kommer ud af det.