lørdag, juli 27, 2013

fredag, juli 26, 2013

Ferie-strik

Den føromtalte blå-lilla sommerbluse er nu færdig. Jeg måtte strikke næsten hele ryggen om, da min strikkefasthed ikke passende, selvom jeg havde lavet strikkeprøve. Så jeg har regnet antallet om og nu fået en stor og luftig bluse. Jeg forestiller mig hvide hørbukser og en hvid top under, det er ihvertfald meningen at jeg vil prøve det i morgen når vi skal til fødselsdag hos min far!

Modellen er fra en Kreativ strik- blad vistnok nr 1. 2013. Garnet jeg har brugt er muscardini fra Drops og Lino fra bc garn. Den er forholdsvis tung, ca 500g. ( har ikke vægt i sommerhuset).

torsdag, juli 18, 2013

en dejlig oplevelse

i går efter arbejde ( ja ferien er snart over mig) var jeg forbi “det lille Strikkeri” i Hundested. Vores lokale garnforretning. Jeg havde for 10 dage siden købt garn til en model, de havde i vinduet og selv stået og regnet om, og det var så ikke helt rigtigt. Tilbage for at få rettet mængderne af garn. Desværre havde de ikke mere i den farve, så resultatet blev garnet retur og en helt anden farve istedet. Så nu bliver det en smuk blå-lilla sommer hulbluse.IMG_3738

Og så begyndte næsten en gaveregn fra butikken. Jeg fandt knapper til min lady Marple og fik 2 ekstra gratis med, da hun jo ikke havde glæde af de sidste 2 i røret. Fik dernæst 2 nøgle bomuld gratis med, da de var de sidste i den indfarvning, jeg lige havde købt til min bluse. Så faldt vi i snak om gramsegarn, fibre og andet godt. Hun havde fra en gammel dame overtaget noget meget gammelt lækkert uld garn, som vi grinte lidt, da der stod mølsikret på bandarolen. jeg fik tilbudt garnet og takkede da ja. Det lugtede ikke og så fint og spændigt ud. Var opbevaret i en tæt pose, så jeg skyndte mig hjem og vaske det og hænge til tørre. Nu er det fint som nyt og jeg har ikke fundet nogen tegn på utøj. Så dagens høst, 2 knapper 2 nøgler bomuld og 700 g uld! Jeg følte mig rigtig begavet!

IMG_3735

IMG_3737

Gad vide hvor gammelt det er, har aldrig hørt om Odense Kamgarnspinderi! men pyt, jeg synes det er sjovt!

Hjertegarn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gå til: navigation, søg

Det tidligere spinderi huser i dag Odense Tekniske Gymnasium.

Hjertegarn, historisk også kendt som Odense Kamgarnspinderi, er en dansk producent af strikkegarn.

Virksomheden blev grundlagt i Odense i 1926 af Carl Bremer. I begyndelsen var både produktion og hovedsæde beliggende på Klosterbakken i centrum, men i 1958 opførtes en ny fabrik på Munkerisvej i Odense M. I produktionen beskæftigede man i 1960'erne over 1.000 ansatte.[1]

Hjertegarn blev i 1992 solgt og flyttet til Karup, hvor den stadig har til huse. Samtidig blev produktionen flyttet til udlandet, og foregår i dag dels i Europa, dels i Asien. En del af produktionen eksporteres til det øvrige Norden samt til Estland.

I 2004, 2006 og 2007 blev Hjertegarn af Børsen udpeget til gazellevirksomhed.

De tidligere fabriksbygninger huser i dag Odense Tekniske Gymnasium og Syddansk Erhvervsskole.

onsdag, juli 17, 2013

Hjælp ønskes!

jeg søger med lys og lygte efter et lille hæfte fra Hendes Verden 2012, nr 7. Der er visrnok et sjal på forsiden. Jeg har forelsket mig i et sjal der efter hvad jeg har hørt skulle være i dette hæfte. Og lige det har jeg ikke i min samling, Typisk!!

Jeg har skrevet til Hendes Verden men endnu ikke fået svar – og jeg er lidt utålmodig lige nu. Så hvis du kan hjælpe, så bliver jeg super glad!!!!!!

tirsdag, juli 16, 2013

Lady marple

det der skulle have været en sommer cardigan, blev i stedet til en dejlig tyk vinter-ting. lady marple, opskrift fra ravelry. Strikket i Tweed fra garnudsalg.dk, forbrug 510 g, farve orange-coral.

Ny teknik: strikke tilsatte ærmer direkte med vendepinde fra kuppel og ned. mangler. knapper som sædvanligt!

IMG_3733IMG_3734

ændringer: strikket ca 8 cm længere for tajleindtagninger begyndte.

mandag, juli 01, 2013

Bifrost!

nu er sjalet vasket, blokket og tørt. stort let (210 g) og fint. bliver nok em farve klat til min vinterfrakke.

IMG_3726