søndag, januar 26, 2014

Små fødder

Julies klasselærers venter en søn og går nu på barsel, så disse små strømpesko har jeg strikket i dag og håber de falder i god jord og kan holde de små fødder lune. 

striber på vej

På Fanø i september købte jeg farveskiftende garn til striberne i en kjole af Ellen Holm, har været meget i tvivl hvilken farve den ensfarvet skulle være. Gitte i Udgalleriet rådede mig til denne dæmpet cerise som passer meget fint til det andet garn. jeg er dog i tvivl om det passer for godt, for de ceries/lilla striber bliver meget lidt synlige. Hvad synes du?IMG_4017

Jomfruhummer!

 

Endnu et hit fra Geilsk! og et yderligere hit er hendes nye garn: uld-hamp!!!!!!! kan varmt anbefales!

IMG_4011IMG_4012IMG_4013IMG_4015

en smuk trøje til datterne i str XXS, lidt vildt hun nu bruger den minste damestr. og hun er kun 10 men bruger tøj og sko som en dame, jeg kan ikke skrive en lille dame for skoene skal være 38.

Geilsk har igen lavet fine detajler, især mønstret på kanter og bærestykke er meget smukt, ikke så nemt at strikke, men effekten er super!

mandag, januar 20, 2014

hjemmespundet islandsk uld

 

rokken har stået stille forholdsvis længere med 1 fyldt spole og en bunke fibre til at fylde den anden spole. søndag blev jeg hooked på at få spundet igen og fik fyldt 2. spole halvt. så måtte jg bare tvinde for at se resultatet. og jeg er så glad. det er blevet blødere og mere luftigt end jeg havde håbet på, så mon ikke jeg også får spundet en halv spole mere og derved endnu et bundt. tykelsen skiftet noget mere end normalt, men pyt!

IMG_4009

fibre fra ægbækgård. 2 trådet islandsk uld, vægt 87 gram løbelængde. 373 m pr 100g = 332 meter.

mandag, januar 13, 2014

Siberia!

 

den første morgen i januar hvor termometer står på MINUS 4 grader! se det er jo endelig noget der ligner vinter!!!!! så håber jeg også der kommer lidt sne – elsker sne!!!!

IMG_4007

I går aftes, efter at hæftet en del ender, blev Siberia Anorak af Helga Isager helt færdig. Jeg strikkede den færdig på en skøn weekendtur, jeg har været på ( mere i næste indlæg), men nålen til at hæfte ender forsvandt og vi fandt den aldrig, Så den fik en omgang igår aftes. er endnu ikke skyllet op.

Garn. 4 tråde fra garnudsalg. silkmohair, grafitti merino, cashmere 28/2 og silke/uld. tyk blød og med stor lækkerhedsfaktor! total vægt. 651 g. str L, passer fint en XL som mig!

Eneste ændring: krven er kun 7 riller høj og ikke 10, da jeg ikke ville havve den ombukket, da mønstret ser anderledes ud på vrangsiden.

Der er rettelser til opskriften på Helgas hjemmeside og de er vigtige!!!!!

onsdag, januar 01, 2014

årets første dag og feriens sidste

 

2013 er forbi og normalt laver jeg en status over hvad jeg har strikket, men det bliver der ikke i år, kun kan jeg sige at jeg mangler at strikke 12 km garn for at nå sidste års mængde. Det er alligevel meget, men jeg begyndte jo at spinde i 2013 og trods jeg ikke spinder regelmæssigt så tager det en masse timer og jeg har jo kun 2 hænder. Så der er strikket omkring 30 km garn, her iblandt 5 par sokker, hvilket jeg ellers aldrig lader indgå i mine strikkeprojekter, men især min mand er så glad for dem.

IMG_3997

jeg begyndte forleden på Siberia af Helga Isager, jeg var så heldig at få bogen i julegave af Tineke og måtte lave lidt forskellige prøver før jeg fandt en blanding der passer med strikkefastheden. min bliver en tyk og varm udgave, nok lidt som en udendørs-sweater, men det er helt fint. Jeg er nu nået til ærmegabet og skal til at starte på ærmerne, men jeg gider ikke her til aften. I morgen står hverdagen igen og banker på, så jeg skal finde min seng i ordetnlig tid og så ringer vækkeuret kl 6. juleferien har været dejlig, afslappende og meget i nære families skød. Dagene er bare forduftet, sent i seng og sovet længe, hvilket jeg ellers aldrig kan, men i denne ferien har mit indre ur været ude af takt.

Glæder mig til at se hvad 2014 bringer – forløbig er der ikke mange planer, men en tøseweekend snart og en festival på Fanø er dog planlagt. Der kommer forhåbentlig masser af dejlige stunder med strikkepigerne og andre dejlige mennesker og inden vi ser os omkring, så er det igen nytår!