fredag, oktober 31, 2008

Super geilsk







Jeg er vild med de ting Bente Geil laver, nogle er for specielle til at jeg tør gå med det, men ideerne er så gode og garnet rigtig lækkert. Derfor måtte jeg lige bestille Rundt Regnet og med kom også en skumfidus til Julie.






Jeg må vist se at komme i gang med de projekter der i kurven, så jeg med god samvittighed kan komme igang med de nye ting.

onsdag, oktober 29, 2008

futter til Julie



Folk der kender mig godt, ved at jeg ikke nyder at strikke noget der skal filtes. Selve procesen med strikningen er mig meget utiltalende, det bliver så grimt det strikkede indtil det kommer ud af vaskemaskinen. Så er jeg glad for filtede ting.


Men Julie manglede virkelig nogle varme futter til børnehaven, så et kig i skufferne i går og pinde nr 6, vupti 2 futter lavet. Filtet her til morgen og nu skal de bare tørre. Jeg har lige haft hendes fødder nede i og så nu lagt en sål fra en vinterstøvler der er lige til nu. I eftermiddag skal de så have latex underneden og så er de klar til børnehaven i morgen.


opskriften er fra mitnatssols blog fundet via Ravelry.

tirsdag, oktober 28, 2008

back to business

Cables er kommet videre med 1.del af 1. ærme netop startet på midtersnoringer, der går fra nederste ærmekant og til øverste halskant.


vel oppe igen, og igang er jeg fyldt med ny energi og klar til hverdagens kommende udfordringer

I dag skal Julie til 5-års undersøgelse og vaccination, hun glæder sig rigtig meget, men taler ikke om vaccinationen, så enten er hun ikke bange hvilket der jo heller ikke er nogen grund til eller også kan hun ikke huske hvad det er. Skal jeg nu spørge hende og måske gøre hende bange eller skal jeg bare lade det være jordens mest naturlige ting. Jeg er ikke bange for sprøjter og derfor har jeg ikke nogen problemer med at hun skal stikkes. Hendes far er panisk angst for nåle, men han taler ikke om det. Up-date: vi talte lidt om det inden vi skulle afsted og alt gik meget fint hos lægen, hun spurgte selv hvornår det spændende skulle ske, lægen kiggede undrende, Julie svarende ja altså vaccinationen. Hun tog det i stiv arm, ikke et kny, en anelse muthed men siden alt helt fint. Stor pige der nu er 119 cm høj og vejer 21 kg.

Jeg får strikket lidt og jeg glæder mig til at der er strikkecafe i aften. Så kan jeg få strikke lidt flere omgange på Topstykke, det er super nemt at sidde med og da jeg har lavet denne lidt specielle maskemarkør, men som fungerer super (da den jo husker mig på hvornår jeg er kommet til A-stykket; samtidig med at jeg får drejet på tælleren). Ellers er jeg ikke gode venner med en tæller, glemmer altid at dreje på den, men på denne måde virker det ihvertfald for mig. Jeg viste dem det i strikecafeen i sidste uge og fik mange roser for ideen, som alle synes jo var så enkel og velfungerende at mærkeligt at de ikke havde tænkt på den før. Nu er der nok en enkelt ude i blogland som ligesom mig ikke har tænkt denne tanke, så ideen er givet videre.

søndag, oktober 26, 2008

knapper i shalom



Nu fik jeg endelig købt nogle knapper til min Shalom. Det er gamle gylden-mønter der er lavet til knapper, eller ihvertfald så er de lavet som gl mønter.


Så Tineke de vil altid minde mig om dig, give gode og varme tanker til en super sød hollænder-dansker.

lørdag, oktober 25, 2008

forstykke færdig


Lige et billede af forstykket på Cables Sweater.

Hver lille panel / stribe har sit egen liv, detajle eller anderledes strikketeknik. F. eks er det ikke rib i halsen men rillestrik på tværs.

feber weekend

Jeg havde for længe siden besluttet af jeg ikke skulle til håndarbejdemesse i Fredericia, mest fordi jeg ikke mangler garn eller inspiration, alligevel har jeg været mere og mere tændt på tanken for en tur derover, bare fordi alle andre skriver om det og jeg ved hvor meget jeg ville elske det, men heldigvis var min krop sikker på at det ikke ville være godt for mig, så i går morges måtte jeg kapitulere og lægge mig under dynen med 38 i feber, kvalme og ømme led. Så sofaen og dynen er nu mine bedste venner. Der soves og ses TV til den store guldmedalje, drømmes syrede feberdrømme og en lille bitte smule strik. The af store kopper er også en vigtig del af min weekend.

Heldigvis skal Julie afsted til en børnefødselsdag mens Dan er på arbejde og i aften skal han til herremiddag, så det var alligevel meget en alene dag i dag, passer mig fint. Jeg synes altid jeg skal være lidt mere på når familien er omkring.

Rigtig god fornøjelse til alle dem som skal til Kolding ( BC-garn ) og messen i Frederia. Jeg vil glæde mig til at læse om jeres indkøb og oplevelser.

torsdag, oktober 23, 2008

fuld fart frem

Denne uge er godtnok sej, på arbejdet er vi plaget af sygdom, hvilket er hårdt når vi kun er 3 personer i vores team. Måske idag vil blive bedre. Jeg håber!

Derudover er der møder hver aften og det tager altså mange kræfter kan jeg mærke. Dog har jeg fået strikket en anelse sidst på aftenen hver dag så der er fremgang i mine projekter. Tirsdag blev helliget Topstykke, og ellers er det cables jeg sidder med. I øjeblikket nyder jeg at strikke, nok fordi der ikke er så meget tid til det så når jeg endelig sætter mig så er det bare dejligt.

I aften skal jeg til før-skole samtale i Julies børnehave, jeg er spændt på hvad de siger, men jeg er ikke i tvivl om at hun skal i skole efter sommerferien. Hun er så klar og spændt.

tirsdag, oktober 21, 2008

cables- nyt


jeg synes jeg strikker og strikker uden at komme nogen vegne, men måske er det fordi jeg ikke helt har så mange timer til strik i denne periode som normalt. Der er mange møder i disse uger om aftenen, bare i denne uge skal jeg afsted 4 aftener, dog er den ene strikkecafe og jeg glæder mig for det er længe siden.

Julie 5år

Så er det endelig blevet den længe ventede dag. Natten har været lang og egentlig mente Julie at kl 4.15 var det morgen, men vi var ikke enige. Kl 6.19 kunne der ikke ventes længere og hun sprang ud af dynen og løb ned i stuen til hendes gaver. Vild jubel.


Nu er hun draget et par timer i børnehave med edderkoppe-kager, en kagekone var ikke på ønskelisten i år.


I eftermiddag skal vi i Build A Bear og navngive hendes nye pony. Den skal hedde Rebecca efter en pige der tidligere gik i hendes børnehave og som hun savner.

søndag, oktober 19, 2008

fødselsdag






Vi er trætte efter at have holdt fødselsdag i 2 dage for Julie, som på tirsdag fylder 5 år.




Især har de 6 børn der var her i dag taget mange kræfter. hold da op hvor de er vilde og overgearede. Det gik egentlig fint og alle hyggede sig.
men er godtnok speed på for et helt liv! Hvorfor gør børn alt det de normalt ikke må, men tror de må hos andre.



De dansede til MGP på fuld drøn, legede kysseleg, drengene var meget glade for at de kun var 2 med 4 vilde piger efter dem. Jeg var klædt ud som kaptain klo der skulle have hjælp til skattejagt og til sidst fandt de også skatten.




Nu vil Dan og jeg så flade ud foran formel 1, der blev optaget da det var midt i ankomsttidspunktet.




Og jeg vil have strikketøjet frem. det føles som om det er flere dage siden og det er det vel egentlig også.

fredag, oktober 17, 2008

så kom den endelig





jeg bestilte den nye bog hos boghandleren for 2 uger siden, men da jeg skulle afhente den måtte de beklager men budet var væltet med bilen og bogen blevet til bølgepap, så derfor måtte en ny fremsendes. nu havde jeg så tid til at hente den og jeg er slet ikke færdig med at bladre i den.

Så disse er foreløbig mine favoritter. Jeg er glad for at der også er flotte herremodeller trods manden min ikke vil hjemmestrik.

et stykke ad gangen


cables er anderledes at strikke, egentlig tror jeg at den tager længere tid på denne måde end en tilsvarende med alle farver på en gang. jeg når lidt hver aften og har mange gange lige måtte et par pinde tilbage grundet en eller anden dum fejl, f.eks når man vælger den forkerte farve at strikke med. Så er det bare retur og igang igen for når man strikker for andre er der ikke noget der hedder improvisation

onsdag, oktober 15, 2008

livs tegn




Jo jeg er skam i live, trods der er flere dage siden jg har været forbi. Og jo der strikkes igen, ikke på fuld hastighed og tid men dog alligevel. Øverst er mit topstykke, det går langsomt, men jeg tror den bliver god. Cables af Vivian Høxbro er i gang,Vi har haft 4 dage i sommerhuset hele familien, og det har bare været dejligt afslappende. Vejret er blevet udnyttet til lækre gå-ture, græsslåen, have-leg. Indendøre blev lidt manglende paneler og et loft malet.




Ingen laptop kom med denne gang, og det har været dejligt, trods jeg tit lige tænker at jeg skal lige på nettet og kigge, men nej det skulle jeg ikke.

Et lille pandekage hus som vi kom forbi en eftermiddag.


Så hjemme igen til regn og blæst og arbejdsdag. imorgne har jeg også fri og skal købe fødselsdagsgave til julie som blvier 5 år på tirsdag, der skal indkøbes diverse mad og ting til 3 fødselsdage, bages og planlægges, så om det kan kaldes en fridag ved jeg ikke, men det er ihvertfald dejligt at jeg har den ekstra dag og ikke skal nå alt lørdag formiddag.

fredag, oktober 10, 2008

Turning Torso












Jeg er nu hjemme efter en smuttur til Malmø og deres nye vartegn.


wauvvvv et super spændende bygning og hele den bydel derer vokset op omkring.


Gry og jeg ankom lidt for tidligt og gik en lille tur rundt i den nye bydel, hvor der er stemming og oaser for alle pengene, plus ingen biler på gaden da alle huse har enten garager eller p-kælder, se det kunne DK lære noget af.




Selve TT var også fantastisk, anderledes, med sikkerhedscheck og smilende hjælpsomme guider(vagter) overalt. Alt er super elektronisk og meget flot indrettet. Og udsigten er næsten ubeskrivelig og egetnlig helt uvirkelig.




elevatoren i midterkernen kører 5m/s så turen fra 1. til 54. etage tager 38 sekunder og trods lidt propper i ørerne så er det ikke ubehageligt. Selv toiletter var en god oplevelse, dog ingen billeder.

torsdag, oktober 09, 2008

to knit or not to knit

jeg når slet ikke at strikke i disse dage, da der er møder om aftenen, først i Tandlægeforeningen og i går i børnehaven, og når jeg så kommer hjem er det enten sengetid eller også falder jeg i søvn på sofaen 2 minutter efter jeg har sat mig. i aften er der ingen møder, så måske kan jeg få strikket lidt videre.

Og så i morgen skal jeg på kursus i Malmø, men ikke bare Malmø, men i Turning Torso på 54. etage, jeg glæder mig til kurset men mindst lige så meget til at opleve den bygning og udsigten.
Så slev om jeg skal køre hjemme fra 1 time tidligere end normalt så tror jeg kommer til at springe ud af sengen i morgen tidlig.

søndag, oktober 05, 2008

Tak for en dejlig eftermiddag













vel hjemme fra en rigtig god strik-in hos Lona er jeg kommet igang med Topstykke. Den 4. omgang gav ellers lige lidt flere grå hår, da jeg synes den var volapyk, men med hjælp fra DorteB hjalp det.









Disse smukke og meget velsmagende kager havde en kollega af Lona lavet. Vi var ellevilde allesammen.









der blev grinet snakket og strikket, imens regnen holdt op og en smuk efterårs sol kom på himlen.



Det er Lona i den orange bluse. Mange tak!


Alle har deres ynglings farver, ikke Lene-Sofie

strik-in i eftermiddag

jeg skal besøge Lona i eftermiddag til en strik-in, det glæder jeg mig til, med dette efterårsvejr er det jo perfekt at sidde inde i godt selskab og strikke, grine og hygge. Der kommer en hel del jeg kender, men jeg synes også der er navne på listen som er ukendte, og det er jo altid hyggeligt at møde andre glade qvinder der elsker at strikke.

Så lad det bare regne og blæse, for der skal alligevel strikkes idag.

lørdag, oktober 04, 2008

cables eller tovværk


Hos Rie (Kinora design) i Frederiksværk kan man nu købe kits af Vivian Høxbro. Jeg har aldrig før set dem live men jeg er meget positiv overrasket over hvor lækkert garnet er. Så da Rie spurgte om jeg ville strikke en model for hende, lod jeg mig overtale, det var vist ikke så svært. Selve processen på denne model ser sjov ud, så jeg sagde ja. Nu har jeg gået og kigget på opskriften og gramset på garnet så det vare nok ikke så mange dage førend jeg kommer til at begynde.