søndag, januar 28, 2007

Adresse!

der er flere der gerne vil vide lidt mere om Klippan Yllefabrik.
de har en web-adresse der hedder: www.klippanyllefabrik.se
det er under deres outlet udsalg der findes, garn, man kan ikke se garnet på nettet, og derfor er det ikke til at vide hvor meget de har når man kommer eller hvad der er af forskellige garner.
Jeg ved faktisk ikke om vi var heldige eller det er normalt med en del garn.
Priserne som jeg skrev i forrige post er rigtige. Man kan betale med Visa eller svenske kontanter.
Det tager ca 30 min fra færgen i Helsingborg med bil.
KLippan garn

















Dette er Faro garn , 100 gram i hvert bundt, meget tyndt, skal nok 2 tråde til pinde 3,5


pris 5 sv.kr pr bundt





det her er til pinde 4/5
regner med at det skal blive til et strada sjal






her er mattgarn igen 100 grams bundter til 5 kr og til pinde 4/5




alt der bliver vist er 100% ren uld

Mora, 15 sv kr og meget blødt pinde 2.5







Sidste og nok bedste Tuna til pinde 4,5 og pris 25 sv.kr. Skal bruges til en Ballarina.

Den lyseblå er lidt mere lilla i farven end på billedet

Alt sammen til en pris af 325 sv. kr, det kan ihvertfald ikke blive billigere, selv med transport/omkostninger indregnet. Der blev hjembragt 4,3 kg garn.

En helt igennem succes.

Det bliver dejligt at strikke med garnet og det er ikke sidste gang jeg tager til Klippan





Klippan Yllefabrik

Vi har haft en fantatisk tur til Sverige med strikkecafeen, vi var meget spændte på om vejret ville lægge en dæmper på vores indkøbslyst eller om vi ikke kunne komme frem på en rimelig måde.















Vejene var i Sverige meget fine, så da vi forlod Danmark hjalp det meget. Klippan blev fundet, og så gik 10 kvinder ellers amok i kasser og på hylder med at finde garn. Der blev handlet og priserne var helt i bund, det blev til meget garn.




Stemmingen var helt itop og vi var meget afslappet da vi vendte snuden hjemad.

Mit garn indkøb vil jeg vise lidt senere da jeg snart må helllige mig familien, det er jo søndag.
Tak til alle jer dejlige qvinder der var med på turen.







Bagagerummet i Tinas bil var fyldt med garn fra 5 qvinder, min bil var meget lig.

lørdag, januar 27, 2007

Ta-daa!
Idag skal vi strikke-qvinder på garnindkøbstur til Sverige nærmere bestemt et fabriksudsalg i Klippan. Det bliver meget spændende at se om det er slaffenland eller skuffelse. Men det er helt sikkert at vi får en dejlig tur, trods sne på vejene. Der er hvidt over det hele her til morgen, sneen var ellers næsten smeltet i går. Skal nok vise frem hvad der kommer med hjem.
Efter sigende koster 100 g uldgarn 20 svenske kroner. Det lyder for godt til at være sandt men fortsættelse følger.

torsdag, januar 25, 2007



Midwest Moonlight- tørklæde

Ja så blev det tørklæde færdigt. er strikket i Kauni og på pinde 4,5. Jeg ved godt det er løst, men jeg kan godt lide at det bliver så let. Måler 240 cm i længden, bredden er 25 cm. Det er vasket på uldprogram i maskinen. Forbrug: 118 g.
Lige nu er det næsten tørt og kan bruges om 1 time. skal ikke presses eller andet.





Jeg fortalte forleden om mit primula tørklæde, her er så et billede af det. Strikkes i alpaka fra drops og noget bumbo mohair fra superbest . Dejligt mønster, dog skal der tælles en hel del, da der er mønster på begge pinde, ingen nem vrang p tilbage, nej nej, den går ikke.
Strikker på pinde 6,5 mm

onsdag, januar 24, 2007

Godmorgen dagens første efterlysning!
Efter en endnu hygelig strikkecafe hos frk fingernem hvor midwest moonlight kom lidt længere indtil jeg fandst en fejl 5 cm nede, som bliver pillet op i aften.
Jeg har en veninde som er i gang med en bluse i noget garn og hun mangler 1 ngl. Er der nogen i blogland der ligger inde med 1 og som vil af med det. Garnet er
Garnstudio´s Angora-Tweed farve 07.
Den er i rødlige/rosa-agtige farver.
Det vil være en stor hjælp hvis det lader sig finde.
Tusinde tak på forhånd

tirsdag, januar 23, 2007
















Strikke-dag!


ja så er det heldigvis igen blevet tirsdag, dog ikke helt fridag men halv arbejdsdag er OK efter 1 uges ferie. Strikketøjet har megt svært ved at få gang i mig. Igår faldt jeg i søvn på sofaen med dyne kl 8 efter en lang dag på klinikken.

Derfor glæder jeg mig ekstra til i aften for så skal der strikkes. dels er det for hyggeligt hos Frk Fingernem og dels er der hverken dyne eller sofa.

Men hvad skal jeg tage med. Mon ikke det bliver midwest moonlight der bør laves færdigt. Det er også et mønster der er så nemt at det er muligt at snakke/pludre/skvadre eller hvad det nu hedder det vi gør.





Lidt feriebilleder og lidt snevejr er vel også på sin plads. Bemærk venligst at sneen er i Danmark og ferien var i Østrig





bemærk alle luftballonerne. Der bør være 19 stk.

søndag, januar 21, 2007

Hjemme igen.
dejligt at være hjemme igen efter en god skiferie dog med meget lidt skiløb promært grundet manglende sne. noget blev det til, men det var kun muligt et par timer om formiddagen da temp. var på mellem 5 og 17 grader plus. ja i læste rigtig. 17 grader i Østrig i januar. Helt vildt mærkeligt.
Julie fik prøvet at løbe på ski, det var efter en svær start med skiskolen, alligevel sjovt til sidst og så smeltede den sidste sne og vi måtte gå i svømmehallen istedet. lidt ærgerligt da hun endelig havde fundet fidusen.
Men på strikkefronten så har jeg stortset intet fået strikket, havde 3 projekter med, 2 er påbegyndt. Et retstrikket bindesjal i multifarvet garn og det aflangt tørklæde i primula-mønster. Dog er ingen af dem mere end ca 30 cm. Det fungerede ikke med strik på ferien, hvorfor ved jeg ikke rigtig, men hver gang jeg prøvede så blev jeg afbrudt af børn der ville spille sorte-per eller ligge pslespil eller også kom vores venner og der gik snak og spil iden. En dejlig ferie dog synes jeg jeg er bagud md strikkeriet.
Så det var helt dejligt at sætte sig i sofaen med benene oppe her til aften og strikke. Jeg tog lige nogle mønster-borter på midwest-moonlight tørklædet. Det har ligget stille i et par uger.

torsdag, januar 11, 2007




Jubiii- projekt ski-sweater er færdig.
ja og resultatet blev en rigtig dejlig varm sweater som vil blive brugt i mange år. Så nuer jeg og familien ved at gøre de sidste forberedelser til turen. Men vejret i østrig er for lunt så al den sne der var faldet er smeltet eller ved det. Alt efter hvilken vejrmelding jeg læser på nettet så er der udsigt til forårsvejr eller hård frost eller lidt af hver. Nå turen er jo betalt og planlagt så mon ikke vi alligevel får en god tur. Herligt at holder en hel uge sammen uden arbejde eller telefoner og langt væk fra hverdagens strabadser.

onsdag, januar 10, 2007

Hvad hjertet er fyldt af-
Om mit hjerte er fyldt af garn især uld ved jeg ikke men jeg ved at det fylder meget i mit hoved.
En hver lille pause på dagen brugges til at kigge i blogland, strikke lidt på strikketøjet, søge efter garn, tænke p næste projekt osv.
Min artan-sweater er tæt på at blive færdig, mangler 4 cm på sidste ærme og så montering og krave, mon ikke jeg kommer længere i aften.
Hvad skal så med på skiferie helst noget er kan strikkes imens der snakkes og pjattes, og helst også noget jeg gider. Lige nu vil jeg helst strikke et smukt sjal i et svært mønster eller min eVilla bluse fra jul. Men de passer ikke til rejsebrug.
Så jeg har planer om at gennemgå mit skab.

tirsdag, januar 09, 2007



Reste-kasse!

Nu har jeg hentet pakken fra markno på posthuset og jeg var godtnok skuffet da jeg kiggede ned i den.

Det hed sig diverse evilla garner enkelte kunne være ensfarvede. Men

der er 2 ½ meleret ellers er resten ensfarvet. overvejer kraftigt at sende kassen retur. Lige nu kiger jeg lidt på det og prøver at se i gemmerne om der er noget kan kan passe sammen med.

ØV ØV ØV

mandag, januar 08, 2007



Hvad mænd dog ikke har forstand på!


Sådan en helt almindelig hyggelig søndag hvor vi først var henne og kigge til vores sommerhus og gå en dejlig tur.






Om aftenen sad jeg og strikkede på nr. 2. ærme, og da jeg har fået en rift på blommen af min pegefinger som hver gang jeg strikker en maske får strikkepinden ind i riften, så gør det lidt ondt. det startede vel torsdag eller fredag. Igår brokkede jeg mig lidt hvorefter min mand sagde: Så har du strikket for meget!.

Oh ve og skræk. Det kan man da ikke. Næ lidt plaster som stødpude, det kan afhjælpe lidt.

Tænk af han virkelig sagde det. Altså det kan godt være at i følge reklamen at der er meget kvinder ikke forstår men det er nok nemmere at skrive en bog om det mænd ikke gør.

ha ha

lørdag, januar 06, 2007



Ærmeløs - ikke helt!

så er bulen færdig på min sweater og det 1. ærme er begyndt at ligne noget. Egentlig skal det også strikkes på rundpind ifølge opskriften, men jeg synes det er nemmere med mønster på lige pinde. Det giver selvfølgelig en sammensyning men det vil jeg hellere.

Er kommet til at solde lidt hos Markno for her havde de lykkekasser med garn fra eVilla med ca 1.6 kg til 4oo.- selvfølgelig ved jeg ikke hvad, men mon ikke det bliver noget der kan bruges. Det garn er helt vildt godt til at filte i. Det er også udmærket til ikke filte ting, og kan godt tåle uldvask i maskinen. Kassen er på vej, så når den ankommer så kommer der også billeder til jer.

onsdag, januar 03, 2007

Fiber til fruen

Endnu en gang havde jeg en hyggelig aften i strikke-cafe i går aftes. Det er altså så dejligt at grine og strikke og snakke om alt og intet. Godt nok strikkede jeg tit forkert i mit mønster men efterhånden kan jeg rette ned ca 7 pinde uden at det kan ses bagefter bortset fra at mønstret bliver rigtigt-

Trøjen bliver bare så god og jeg håber at den lykkedes inden ferien. Den vil lige passe på vinterferie. Er ca halvvejs på forstykkets mønster del. Ryggen er helt færdig.

Overvejer om jeg skal melde mig til knitalong 2007, ved ikke rigtig med bomuldsgarn, det er ikke mit største hit og jeg er ikke til håndklæder og karklæde i strik. Men selvfølgelig vil det være en måde at lære dominostrik på, det har jeg nemlig aldrig prøvet. Jeg tænker lige lidt over det i løbet af aftenen.

Et enkelt billede må I hellere få: så kan I selv bestemm om det er vores kat Gina eller strikketøjet der passer bedst på mit skrivebord. Gina blev lidt fornærmet efter billedet da hun så at det ikke kun var hende det drejede sig om. Haha

tirsdag, januar 02, 2007



Januar-nyt
ja, vel inden idet nye år er der vel ikke noget bedre end at starte med en fridag. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme på arbejde efter en dejlig lang juleferie.



Min sweater i Corel skrider fremad, og efter iaften hvor der er strikkecafe kommer der nok billede i morgen. Vil gern have den med på skiferie afrejse næste fredag. Pyha, er ikke meget for deadlines på strikketøj, det tager noget af hyggen væk.



For længe siden lovede jeg et billede af mit
påfugletørklæde her er det så endeligt. Det
er blevet brugt meget siden det blev færdigt
da jeg har en kjole i sort med lilla pletter på.
Ja, sp blev det igen på den forkerte led. troede ellers jeg havde vendt det.
Nye projekter til 2007 vil ihvertfald også blive
dette sjal i dominostrik, hvilket jeg ikke før har
prøvet men glæder mig til at kaste mig ud i.
måske bliver jeg træt af firkanter før tid, det vil
de kommende måneder vise.
Min japanske rib bliver jo som tidligere skrevet ikke til noget, så denne model af MI fra hendes inka-bog tror jeg garnet kan bruges til. Ved ikke rigtig hvad jeg synes om de 2 felter med anden farve. Vi får se.