lørdag, maj 30, 2009

Sommer top

I Hendes Verden for nogle uger siden


IMG_4178
Originally uploaded by strikkefeen

var der et hæfte med sommertoppe og bluer med. I det hæfte faldt jeg over denne model. Nem og enkel. og lynhurtig at lave.

Strikket i Punto forbrug 6 ngl.


Ferie - tid

Nu har jeg en hel uges ferie, som jeg har tænkt mig at bruge sammen med Julie i sommerhuset. Dan skal arbejde på hverdagene så han kommer på besøg indimellem og så skal han forkæles.

På onsdag tager Julie og jeg til Legoland og hun er så spændt at hun er ved at sprænges. Og barnet i mig glæder sig også.

Min strikketaske som er taget med i sommerhuset er mit Maltesersjal og så garn til forskellige projekter da jeg ikke ved hvad jeg skal gå i gang med, samt en gammel UFO, så nu er jeg lidt spændt på hvad jeg får strikket. Skal det blive en sommerbluse til mig eller en top til Julie. Det vil tiden vise. Jeg vil ihvertflad gerne strikke på mit sjal men det skal have min fulde opmærksomhed så jeg skal også have noget automat-strik.

Rigtig god pinse til alle. Må solen skinne hos jer alle sammen!

onsdag, maj 27, 2009

cafe-strik

Jeg slog op til en sommertop i går til strikkecafe og da jeg kørte hjem havde jeg stortset strikket dette stykke. Der erkommet et par runder på i min frokostpause, men det er måske 2 cm max.

IMG_4173Det  er da lynstrik der vil noget. Lækkert garn og enkel model, så den bliver forhåbnetlig også et hit når den er færdig.

tirsdag, maj 26, 2009

der sker da lidt

i går aftes efter en god arbejdsdag holdt jeg lys-party, hvor 8 veninder kom forbi og blev forhåbentlig inspireret til nye lys og stager. Det var hyggeligt og en god blanding af forskellige mennesker. Blomster, vin og en pose med garn ankom som værtindegaver. Heldige mig.

Af Rie fik jeg dette lækre linen garn og en opskriftsbog fra Navia. uhhh hvad det skal blive til ved jeg endnu ikke.IMG_4164

Jeg vil også lige vise hvor langt mit Maltesersjal er kommet. Jeg er på 8. blomsterrække. IMG_4168Er blevet i tvivl om jeg virkelig skal strikke et sjal der bliver 130 cm midtbag. det er altså meget langt. Jeg hælder mest til at lave det 115cm max.

Miss Beezy er begyndt at få striber.IMG_4169

søndag, maj 24, 2009

ny frisure



I går formiddags prøvede jeg for første gang i Julies tynde og fine hår at lave franske fletninger. Hun blev så fin og de holdt stortset hele dagen og aftenen, men små totter løsnede sig og tilsidst røg elastiskerne så. Håret var let kruset, men efter 1 time var det glat igen. Intet bider på det fe-hår.

Coral


Så blev min Coral af Helga Isager, opskrift bragt i Boligliv sidste forår, færdig. Strikket i Isager bomuld knap 4 nøglerog en lille rest Netto sikegarn til de lyse striber. Ændring er at jeg tog 12 ekstra masker ud på rygstykket så jeg fik noget mere vidde og så strikket 4 cm længere end opskriften. Jeg havde fået et råd om at garnet ville trække skrævt, og det må jeg sande, men jeg vil når jeg skyller den op, forsøge at trække retur, ellers så lever jeg det og ved at Isager Bomuld ikke skal bruges til rundpindestrik en anden gang

fredag, maj 22, 2009

en lækker fredag

Det har bare været en rigtig dejlig dag i dag, maasser af sol og vind, græsslåen og strikketøj i solen, glade piger der legede alt muligt, syrener på spisebordet der dufter, lydbog i ørene osv.

Min Coral er storset færdig, jeg mangler de sidste 5 pinde, men har ikke fået den tynde pind med herop, så jeg må vente til i morgne aften hvor Dan kommer igen efter et par dages arbejde.

Mit maltesersjal har fået opmærksomhed efter flere ugers stilhed. Nu måler det 60 cm i midtlinie, så jeg er godt på vej.

Og de tunge sorte skyer der kom sidst på dagen var heldigvis kun truende, vi fik i alt 10 dråber men kunne høre torden i nærheden, så regnbyger næsten hele vejen rundt om os, men her var der blå himmel.

Også har vi haft en besøg af et rådyr/dådyr i haven midt i eftermiddagskaffen. Det sker tit derhjemme men det er 1. gang heroppe.

En herlig miniferie, som stadig har 2 dage endnu. Det er virkelig lykken at være mig.

torsdag, maj 21, 2009

Mini-ferie

Ja, så er det igen tid til en lille ferie. 4 dage i sommerhuset, det er bare super. Godtnok var turen herop i går aftes en lille mareridt, da trafikken ved Frederikssund var en rent helvede, efter 20 minutters kø og 300 meter hen ad vejen, blev bilen vendt og turen gik over Roskilde, nedenom fjorden og så derudaf. Bortset fra at Julie 2 gange mente hun skulle på toilettet og det ikke lige var nemt at finde. Men nu er der ro og hygge. Solen er på himlen, der er gang i en masse planter og mine stedmoderblomster fra påske står flotte i deres krukke. Tak til min mor for at huske at vande dem indimellem.

Og så stod dette lille cafesæt ude på vores køkkenterrasse, her kan man nyde solen om morgenen, med kaffe og lidt strikketøj, så mon ikke jeg skal indvie det nu. Igen har mine forældre været på spil.

søndag, maj 17, 2009

Tak for et godt kursus

Tina ( engang kendt som knittina-haha) IMG_4108og jeg har været i Horsens på en 2-dages brugerkonference i det edb-journalprogram vi bruger på klinikken. Det har bare været super godt. Hotel Opus var så lækkert,IMG_4109 alt meget velfungrende, super service og alt personale så venlige og effektive. Der er ikke en finger at sætte. Alt AV/multimedie udstyr virkede hele tiden, ikke en gang var et headsæt eller andet der drillede og lige skulle justeres. En virkelig stor ros til dette nye hotel i Horsens.

Selve konferencen var opdelt i forskellige workshops, og her var alt også bare godt. Vi har fået en masse ting vi skal hjem og ændre, så vores hverdag bliver endnu nemmere og bedre til glæde for os og vores patienter.

Og vi har strikket som de 2 eneste uden af 270 personer. Nogle mente efter 1½ time at nu måtte vi da have lavet en helt bluse. Folk ved slet ike hvor mange timer strik tager. Jeg havde slået op til Miss Beezy aftenen før og så fik det ellers derud af med at lave bisser. Pyha, med en runde på 448 m og kun strik af alle masker på hver. 6 pind som skal man altså strikke/flytte 2250 masker førend man nhar fået en lille stykke strik på ca 3 mm. Så efter 4½ times undervisning var jeg nået forbi 10.000 m og opdagede en    fejl en 1/3 del nede. IMG_4110Derfor var mit ansigt tilbage på værelse en anelse anstrengt.IMG_4120 og jeg kunne ikke rette det uden en hæklepind.

Heldigvis havde jeg også Coral med, så lørdag strikkede jeg på den men løb tør for garn.IMG_4124

Vel hjemme igen brugte jeg hele lørdag aften på at pille op, det hjalp ikke med en hæklepind og så strikke 6 runder igen. IMG_4128_edited

Tina fik strikket et stort stykke af Topstykke , så mon ikke vi snart ser en indlæg på bloggen. Hårdt presset!

onsdag, maj 13, 2009

Nyt på pindene

Jeg er startet på Coral af Helga Isager.IMG_4104_edited Strikker med Isager bomuld, mit garnkøb fra forleden, købt med fødselsdagsgavekort. Til striberne har jeg brugt Netto lyserød silke, meget svag lyserød, fra lageret. IMG_4105_edited

Er næsten færdig med rygstykket så jeg skal snart samle under armene og så er det bare rundt og rundt indtil jeg bliver svimmel. Har taget lidt flere masker ud på ryggen, så den også for lidt vidde.

mandag, maj 11, 2009

med morgenhår

Det lykkedes at lokke Julie til at prøve Topstykket, mens hun alligevel var ved at få tøj på i morges og derfor er der også dømt morgenhår for alle pengene. men den kom ikke på i dag, tilgengæld fandt kokoskjolen nåde igen. Det skal helst ligge lidt tid i skuffen indne brug.IMG_4099

Topstykke jr.

Det lille Topstykke fra Geilsk er nu færdig, Er ikke prøvet eller skyllet op, men jeg tror det passer, har holdt op af ryggen undervejs i processen. Mine ændringer strikket på pind 4, jeg strikker ikke mere løst på pind 4 end p 3,5. længden som en str 6 og resten som str 8. Min strikkefasthed på pind 4 giver 3 pind mere i længden på 10 cm. Forbrug 2,1 ngl a 50 gram. Farve brændt orange

Opskriften uden fejl og med en fin tegning som hjælper til forståelsen.IMG_4089

lørdag, maj 09, 2009

Tak for en dejlig dag

IMG_4084

 

Martins konfirmation var en super dejlig dag, og vi var heldige med vejret, ikke en dråbe regn. Sidst på eftermiddagen lagde vinden sig og så var det så stille og smukt med sol. Vi fik lækker mad, hyggeligt samvær og det var tydeligt at Martin nød hvert et øjeblik.

IMG_4086 IMG_4083 

Og denne pige nød det også, nu vil hun også konfirmeres!

fredag, maj 08, 2009

St. Bededag

Vi har en stille morgen, inden vi om 2 timer drøner ud af døren i festtøj og med håret sat.

For vi skla til martins konfirmation. Den første af vores venner børn der skal konfirmeres. Vi glæder os og Julie er spændt på hvad det hele er. Vi har talt om hvad der sker og hvorfor, men det er alligevel noget nyt. Og Martin hun er hans største fan. Vi håber at vejret holder tørt så man kan gå lidt rundt ude i deres dejlige have og børnene kan drøne rundt indimellem.

Et stort tillykke til Martin

torsdag, maj 07, 2009

garnkøb

Mit gavekort til Uldgalleriet brændte i min taske og da jeg alligevel skulle til Helsinge, så måtte jeg købe garn.

Jeg endte med mercericeret bomuld i en brun/grøn farve. Skal bruges til Coral af Helga Isager. IMG_4074Og alpaca 2 i mørk rosa eller noget lignede til Japansk rib af Marianne Isager. Billedet af bomulden bliver meget chokolade brun og det er den ikke. Meget mere grøn.IMG_4071

Kursus-strik

i går aftes sad jeg 4 timer og lyttede til en dygtig Italianer, om rodbehandlingsteknikker, skyllemidler og rodfyldnings-materialer. Mange vil synes det er et kedeligt emne, men han var god, letforstålig og med humør.

jeg havde selvfølgelig strikketøj med i tasken og fik strikket langt på det lille Topstykke. IMG_4066Faktisk løb jeg tør for garn, så derfor må jeg til sidst bare lytte. Men det er da udnyttelse af et kursus. Så hjerne blev fyldt op med ny viden og hænderne blev holdt beskæftiget.

Næste weekend tager Tina og jeg på en 2-dages konference i vores EDB-system på klinikken og der skal også medbringes strikketøj. Og jeg skal nok huske garn nok.

onsdag, maj 06, 2009

en fridags overskud

Jeg brugte min fridag igår til at nyde lidt håndarbejde. Købte hos Kinora-design stof til et kjole til Julie og straks hjemme igen begyndte jeg og efter små 2 timer var den færdig. IMG_4056I går aftes i strikkecafeen hæklede jeg den sjove blomst, en aster fra skønne sjaler.IMG_4058

Jeg skal lave en asters til, for jeg har lavet en hårbøjle af stoffet og så skal der selvfølgelig også en blomst på. Håber at kunne vise det hele med indhold på fredag hvor vi skal til konfirmation.

Julies Topstykke er også blevet motioneret. IMG_4063Startede mandag aften og nu er jeg på den pinde hvor ærmernes masker skal tages fra. Jeg er spændt på str, for jeg kan indtil nu ikke rigtig vurdere om det kommer til at passe eller ej. Strikker str 8 og det bør jo være for størst men i følge Bentes målskema på hjemmesiden så er hun str 8.  

tirsdag, maj 05, 2009

Olive-succes

nu er min Olive færdig og den er bare blevet rigtig god. Supersoft 220 g og lidt rester fra lageret til striber. Jeg har ændret på ærmerne. strikket lige ned indtil 3/4 længde, sidste pind inden manchet 1 r 2r sm pind rundt. Alle borter er lige bredde.IMG_4054

Tak for de mange fine kommentarer. En spurgte til modellen. Den er designet af Helga Isager, og udkommet idet strikkehæfte hun har lavet i efteråret 08. Min str er L/XL

søndag, maj 03, 2009

´nøj hvor gode gaver

Jeg havde en rigtig dejlig fest i går, vi hyggede og nød solen ,spiste ude i teltet, hvorefter vi kvinder trak ind i huset og mændene holdt stand i teltet. Børnene hyggede sig især blev wii motioneret meget. Dejligt mad fra vores lokale Thai-restaurant, nu har vi bare mad i overskud til en fest mere. Luksus problem.IMG_4046

og jeg skal snart megashoppe i en masse garnbutikker, for jeg fik gavekort til Sommerfuglen, Uldstedet og Uldgalleriet. Så nu har jeg knap 2000.- til garn. Wauvv. Deter helt vildt. Ihvertfald vil jeg købe Hanne Falkenbergs nyeste sommermodel. Ellers ved jeg ikke hvad. Men bare rolig det skal nok få ben at gå på.

Derudover fik jeg et smukt turkis silketørklæde og en perlekæde, samt af min mand en ekstra gave, nemlig et Tissot ur med 27 diamanter. IMG_4048

Tusinde tak til alle mine dejllige gæster for en super aften. 

fredag, maj 01, 2009

Ny model fra Hanne Falkenberg

 

V2_1560_extra-mediumJeg faldt over Hannes nyeste skud på stammen. V2_1560-mediumEn lækker og super smart sommerbluse. Summertime er navnet og  garnet er halv bomuld halv uld. Uhhh hvis jeg er så heldig at få en gavekort i fødselsdagsgave i morgen( nej jeg har haft fødselsdag, men får gæster i morgen) så skal jeg ihvertfald have denne model.

Slut med børnehave, start i SFO

I går aftes holdt Julies børnehave discofest for de store børn. Vi andre var ikke inviteret. IMG_4041Vi kunne aflevere med døren og henter samme sted 2 timer efter. De nød det.

Så i morges kunne vi så med sommerfugle i maven påbegynde et nyt kapitel. SFOIMG_4043

Det er gået rigtig fint. IMG_4044Da jeg kom for at hente kl 11.00 så aftalen var 1. dag, ville Julie gerne blive 2 timer mere, Så jeg kørte igen og vendte tilbage til en glad og supergyngende pige.IMG_4042

Nu venter hun på det bliver mandag, så det bliver vist en succes.IMG_4045