lørdag, oktober 30, 2010

hjælp søges af kloge kvinder!

min mand vil gerne have at jeg strikker “Natteravn” af Annette Danielsen fra hendes nye nog “Strik en stund”.

Det vil jeg da gerne, en oplagt julegave. Så jeg tænkte at jeg på kreative dage i morgen måske kunne finde garn til den, Frem med opskriften: 550 g ÅLJ og 200 Alapca 1. Strikkes med 1 tråd af hver på pind 3-3½

Hvad ?????? ÅLJ strikkes normalt på 3½til 4 alene ifølge diverse strikkeforretningers oplysninger. Og da jeg ikke har noget ÅLJ liggende kan jeg ikke lige lave en strikkeprøve.

Derfor kloge kvinder, hvordan lyder det i jeres øre og hvad tror I er det rigtigt eller en fejl.

Jeg har tænkt at spørge Annette via mail.

5 kommentarer:

Britt sagde ...

Den er god nok - der er brugt ÅLJ til den. Den tynde alpaca og den anvendte teknik gør at resultatet ikke bliver beton, men blot tæt og godt.
Før i tiden blev der strikket betydeligt tættere end i dag og denne model er et eksempel på en tilbagevenden til det.
ÅLJ kan erstattes af 2 tråde Spinni, men ikke af 2 tråde supersoft/tvinni.
Natteravn er en meget smuk model, men vær opmærksom på at ribben gør ærmerne meget smalle/stramme. Modellen er oprindeligt designet til AD's teenager og han ville have stramme ærmer. Flot detalje, men måske er ikke alle mænd enige.

Dorthe sagde ...

Hej Britt
mange tak for dit svar. jeg kan altså roligt købe ganr og strikke denne model blot huske det med ærmerne. min mand har ikke store overarme, men heller ikke som en teenager.

Britt sagde ...

Hej igen,
AD fotalte at hendes teenager ville gave stramme ærmer, så man rigtigt kunne se hans muskler ;-)))
god fornøjelse!

Sus sagde ...

Hej,
Jeg har tidligere strikket en del i ÅLJ garn, og altid på p 3½, det har for mig passet med opskrifter, så det bliver en god fast trøje med de to tråde sammen, men det er dejlig at rører ved.
Jeg vil give Britt ret i de smalle ærmer.

Ann sagde ...

Ja, jeg husker også AD's nærmest undskyldende kommentar om ribærmerne, men det er jo da højeste mode til mænd lige nu med ribærmer (og sweatre), der sidder til, så han blir da sk.. smart ;-)