søndag, december 10, 2006

Søndags mæthed.

Efter en rigtig dejlig tur til Århus med Tina og Gry, som jeg nydt at være sammen med, tak til jer begge for jeres altid dejlige humør, søsyg eller ej, er jeg nu hjemme igen. Århus har endnu engang givet os glæde, varme og en masse gode oplevelser. Den by kan noget. Det er ikke uden grund den kaldes smilets by.

Vi var i et par strikkebutikker, bla Marianne Isager , som skuffede gevaldigt, da vi havde hørt så mange positive ting herom. Ren nedtur. Så var vi hos Inger's her var der mange spændende garner og ting der nemt kunne være kommet med hjem hvis ikke det var fordi jeg ikke lige synes det er garn der står på indkøbssedlen i øjeblikket. Til sidst var jeg lige et smut inde i Garnlageret. Her gik det galt, dels faldt jeg over noget til julegaver så det er hemmeligt, MEN lidt lækkert til et sjal til mig selv skal I se.
Ja, 2 bundter af cashmere/silke fra www.fancy-knit.com, helt vildt blødt og lækkert. Jeg vidste nemlig at der snart kom nogle sjalsbøger og sjalsopskrifter fra Frida på Island som jeg har byttet mig til for noget garn.
Og vel hjemme igen fra Århus havde posten ( eller måske en vild bjørn ) afleveret pakken. Utroligt at alt indholdet var der. Det er vist mere et held end postens skyld.


Indholdet var de omtalte bøger og et hæfte med opskrifter af originaler islandske sjaler ,som Frida heldigvis har oversat til dansk. Ellers var jeg aldrig kommet til at strikke noget af det.Jeg har på et tidligere indlæg lovet jer et billede af Julies julekjole købt for 129.- i Føtex. Sød og ikke overpyntet som kjolerne ellers tit er. Hun skal kunne lege og løbe rundt uden at det er umuligt for tyl og strut. Så projektet med at sy selv er lagt i skuffen.
Desværre er det kommet ind på bloggen på den forkerte led. Og herinde kan jeg ikke finde ud af at dreje billedet. Så håber at det går.
Apropos Århus så havde vi alle 3 glemt kamera men Tina har taget en del billeder fra den gamle by som vi besøgte lørdag formiddag. En skøn oplevelse forstærket af det gode vejr vindstille og solskin. Forhåbentlig kan jeg få lagt et par af hendes billeder ind i løbet af ugen så Jeg kan vise lidt, der er taget lere strikkerelateret billeder.
Stemningen i byen med alle de oprindelige klædte personer, boderne med mundgodt og husflid gav liv og en fornemmelse for livet for vores formødre. I rigtige mange vinduskarme eller kurve var strikketøjet i gang, især sokker/strømper og bindesjaler var på pindene. vi var blevet så opfyldt med byens ånd at det var helt forkert at komme tilbage til den virkelige verden med bilerne, juleræs og sure ansigter på de travle mennesker i bybilledet. heldigvis købte jegen bog om Den Gamle By og på færge hjem fra Rørvig sad vi og bladrede og hurtigt fik vi ånden tilbage.
Tusinde tak endnu en gang til verdens dejligste medarbejdere for en fantastisk juletur.

1 kommentar:

tina olsen sagde ...

hej dorthe
selv tak for turen til århus...
det er altid så hyggeligt at være sammen med dig..
og vi havde det bare så hyggeligt.
glæder mig til vi ses imorgen..
kæmpe knus