søndag, juni 29, 2008

Besøg på Ulvsborg







Vi har denne søndag været på Ulvsborg (http://www.ulvsborg.dk/) som er et historisk værksted der prøver at rekonstruerer og levendegøre brydningstiden i Danmark mellem vikingetid og midddelalderen, der omfatter tidsperioden 1050 til 1250 e. kr.




det er et stort område hvor man prøver at lave aktiviter( her hjælper Julie med at kastevæve) og bygge op så den tid fortæller de besøgende om perioden. De er bestemt ikke færdig og det varer nok længe inden de bliver det men alligevel hyggede vi os nogle timer.
Der blev kæmpet med sværd, spyd og økse.



Sluttede med pandekager med jordbærhonning. Der var hasselnøddestykker i dejen og de smagte rigtig godt.

ærme-nyt

jeg er nået halvvejs på ærme nr 1 til Liselotte. det vil jo sige at bul-stykket er nået til ærmegabbene og ligger i venteposition. Og det bliver en god dejlig trøje. Det er strikketøj uden tankevirksomhed og alligevel en fornøjelse af strikke. Jeg slapper godt af med retstrik og tankerne kan jo bare flyve afsted.

min mor vil gerne have et af mine sjaler, men den går ikke. Så jeg har lovet hende at strikke et til hende, farven skal dog lige vælges. Modellen bliver shetlands triangle i en forvoket størrelse. Garnet sikkert fra lageret.

lørdag, juni 28, 2008

Hurra for ravelry


Jeg gik jo død i mit flettesjal ver. 2 for nylig og har gået rundt og tænkt hvilket mønster skulle jeg bruge istedet for fletningerne. Det har været mange forskellige ideer, men ikke lige det rigtige. Nu fandt jeg på Ravelry et alternativt mønster til lige netop fletningerne under Karen Noe.

Så det kan så komme til live igen. Jeg har faktisk haft det liggende synligt de sidste 2 uger så jeg kunne beslutte mig, hvad der skulle blive af det. Det var tæt på at blive til det halve kongerige, men jeg er helt vild med den løsning jeg nu har fundet og glæder mig til at skulle fortsætte.

Så godt at Ravelry findes.

fredag, juni 27, 2008

Liselotte lige ud af landevejen


Jeg er nu godt igang med Liselotte, det er dejligt nemt, retmasker all over, der strikkes begge forstykker og ryggen på en gang, så der er over 200 masker på pinden, men på pind 4,5 sker der alligevel lidt hele tiden. Desværre er der hul på min pegefinger og det er ikke et strikkerelateret hul, men et instrument fra arbejdet der har lavet det, så fingeren er øm og ikke helt strikbar. Garnet er fra Klippan Yllefabrik, mørk blommefarvet.

Derfor pause til bloggen.


Julie og jeg er taget i sommerhuset og gemalen kommer i morgen eftermiddag efter arbejde. Det bliver dejligt med et par dage her inden der skal arbejdes hele Julie førend vi holder sommerferie. Pyt der skal alligevel ske en masse ting i juli måned så den kommer til at gå stærkt.

torsdag, juni 26, 2008

tør og klar til brug

Shetland triangle i håndspunden silke/merino lavet af BenteT på Falster. vægt 95g.







Let og smukt, super flot farvespil og mønstret træder fint frem. Det bliver ikke det sidste i dette mønster men det næste vil blive strikket noget større da jeg godt kan lide store sjaler, som jeg kan putte mig ind i. Det kan jeg ikke i dette, men tilgengæld kan det bruges som sommersjal.


færdig start kør



så ligger shetlands trinagle og tørrer, jeg har strikket 3 ekstra borter inden slutborten og jeg synes stadig det er på den lille side, men jeg havde ikke garn til en mere. Der er 6 g tilbage så det er måske en lille hæklet blomst der kan komme ud af det.


og så skal strikkepindene jo ikke være tomme så jeg har slået op til Liselotte i garn fra klippan, en tyk uldtråd og 1 meget tynd hør tråd der giver en anelse farvespil.

agurke-tider på vej


I går aftes kunne vi høste årets første agurk, den er ikke noget pragt eksemplar men den første tager vi altid i cirka den størrelse, for så plejer de næste at komme hurtigere igang og derfor vil vi i den næste lange periode guffe os i agurker. MUMS

onsdag, juni 25, 2008

sjal strik


Jeg er i fuld gang med Shetland triangle og det er godtnok et dejligt nemt mønster, jeg forstår godt at mange er blevet bidt af det sjal. Dog bliver det ikke så tydeligt i meleret garn, men det er jo ikke garnet skyld. Jeg har set rigtig mange skrive at det er meget lille og at flere har strikket ekstra borter, så jeg har besluttet at strikker til garnet ikke er længere og så bliver det den størrelse det giver. Jeger nu nået til rapport nr 10 og er ca halvvejs i garnet. Skal dog lige huske at stoppe tids nok til at for lavet afslutningsborten, for det er det halve at sjalets udseende de fine takker.

tirsdag, juni 24, 2008

en ny begyndelse


Jeg bliver ved med at få dette billede drejet i dag, har ellers vendt det i billedemappen.





jeg er blevet færdig med Fifi version 2, (mangler at hæfte 5 ender og skylle hende op men det kommer i dag) og hun sidder meget fint, ja der skal nok komme et billede når hun er helt færdigt. Flere har mens jeg har strikket hende sagt den er da ikke til dig selv vel for så er den for lille, men nej da Calmer fra Rowan er et meget elastisk garn og opskriften er strikket med negativ ??, (kender ikke begrebet) så bliver bluse meget fleksibel og derfor skal man passe på ikke at lave en for stor størrelse. Calmer er et sjovt og dejlig blødt garn.






Det nye på pindene er blevet et Shetlands Triangel sjal i den lækre garn jeg købte af Bente fraFalster for nogle måneder siden, hjemmespunden silke og merino. mums! Farven er grønpetrol, ikke en normal farve i min garderobe men garnet er så smukt så jeg måtte eje det. Mønstret er meget nemt at lære og udemærket til aften strik i sofaen. Dog synes jeg ikke mit mønster bliver så tydeligt som andres, men det kan jo være det hjælper når det bliver blogget.

lørdag, juni 21, 2008

maskemarkører (mm'er)






Jeg har nu lavet mine første MM'er selv;, jeg ved der er nogle små ændringer, jeg skal lave i morgen på dem, men jeg kan ikke komme til de hjælpemidler førend søndag. Men ellers er jeg godt tilfreds.
De lyserøde/pink er lavet til tykke pinde og med sølvtråden 2 gange igennem perlerne, så skal enderne loddes sammen i morgen eller lukkes med plast, jeg prøver mig frem.

Julie og jeg har været kreative kvinder, hun med at male med vandfarve og jeg med tråd og perler. Panduro starter åbenbart udsalg på mandag men jeg var da heldig at noget allerede nu var blevet nedsat.

ja bare lidt endnu


jeg har nu nået en godt stykke på fifi og den ser lille ud men det er den ikke, både modellen og garnet er elastisk og den skal være sådan.


Jeg keder mig når jeg strikker den, men jeg vil være færdig så endnu er jeg ikke startet på noget andet. Men det kribler i fingrene. Heldigvis har jeg ikke helt besluttet hvad det næste på pindene skal være, der er jo bådeLiselotte, Tweedie, Promenade, Josephine og sommertop med kimonoærmer. Så hvad skal det mon være, egentlig bør jeg jo strikke en sommerbluse da det forhåbentlig vil være sæson længe endnu.

fredag, juni 20, 2008

endnu et projekt

Jeg har længe gået og kigget de forskellige udgaver af trøjen Liselotte og længe været lun på den. Nu er opskriften i hus og jeg skal stille og roligt begynde at finde det rigtige garn. Der er sikkert flere muligheder inden i skabet. Dog skal det være en anelse tykkere end jeg havde forventet da jeg bestilte opskriften , så det jeg troede skulle bruges må blive liggende.

Jeg har tænkt mig at forsøge mig med at lave maskemarkører i weekenden, da mange af dem jeg har købt rundt omkring ikke er rigtige gode, enten er øjet for lille til pind 4 eller også så er der skarpe kanter der hænger fast i garnet. Kun dem jeg fik af Laila sidste sommer er super. De er nemlig loddet sammen og med dejlige store øjne. da jeg via mit fag jo har lært at arbejde med sølv, bukke tråd og smelte sølv så tror jeg godt jeg kan. Derfor vil jeg lørdag formiddag drage forbi panduro og lad mig lokke af smukke perler.
Skulle du sidde inde med et god råd så skriv endelig en kommentar. Jeg behøver jo ikke opfinde den dybe tallerken engang til hvis der er gode råd at få.

Fifi vokser stille og roligt jeg er cirka halvvejs og nu er opskriften nede i tasken, endelig forstod jeg det skrå rib mønster. da jeg strikkede version 1 fandt jeg aldrig den røde tråd, nu forstår jeg slet ikke at jeg kunne have undgået det. Sådan er livet.

Der er også kommet flere cirkler til stakken men der er fortsat langt igen.

onsdag, juni 18, 2008

amok på garn

Jeg tror jeg har fået en meget smitsom sygdom der må kaldes: garnkøb-itis. Føj hvor jeg har tilført husholdningen meget på det sidste, men jeg er meget nem at friste.

Efter at have set de rigtige farver hos Siffe på Promenade nr 7, så var jeg totalt blød i knæene og derfor røg en bestilling på ent refill sæt afsted til Klingbjerg. Det er nu kommet med posten og det giver en følelse af bare det snart er vinter! Undskyld jeg vil også gerne have mere sommer, men jeg elsker at strikke i uld.

Desværre tror jeg at klingbjerg har fået på pullen efter at det via webstrik blev landsgjort at de var meget billigere end andre med Hanne Falkenberg. ihvertfald kan der nu ikke længere købes kit via hjememsiden og der findes ej heller hverken billeder eller prisliste. Det er ærgerligt når sådanne sker, for det ødelægger jo meget for dem der normalt handlede der.

Jeg var da heldigvis heldig og fik kittet til den oprindelige pris da jeg havde bestilt inden skiftet. Og farvene er så fantstiske at jeg må gramse og indsnuse energien.

tirsdag, juni 17, 2008

zooper oplevelser!


det var en rigtig dejlig tur vi har haft i dag.

Elefanthuset er så flot og fantastisk, det kan ikke beskrives men skal opleves.

Flodhestene har endelig også fået et flot anlæg og de forstod at nyde solen.


Isbjørnene var legesyge og sprang op og ned af vandet, mens de drillede hinanden til vild jublen for publikum.

lang mandag

I går morges blev jeg hævet ud af sengen da telefonen ringede, en af mine medarbejdere var syg og da der kom en røntgen-tekniker kl 8.00, så måtte jeg igang og møde 1½ time førend planlagt. Så mandagen blev en lang dag, men det gik fint og da det var fyraften kl 17.30 var dagen bare fløjet afsted i fuld fart.

Hjem til risengrød ( Julie havde bestemt) og da vi ikke havde fået det siden december så ok, men alligevel forkert årstid til risengrød. Godnatsangen blev på loftet sidder nissen og Rudolf med den røde tud. Men nu må det så være nok til den slags i mindst 5 måneder.

Idag skal vi afsted til Zoo og se det nye elefanthus. Julie har arvet en picnickurv, så den skal pakkes med mad og service. hun mente at vi jo kun var 2 og der var service til 4 så nogle flere skulle med, ingen kan i dag så hun fik valget enten os 2 eller vente til en anden dag. næ nej den gik ikke. vi kunne jo bare tage nogle bamser med. Men det synes jeg ikke er en god ide, så vi bliver 2 til picnic i zoo.

jeg er ikke kommet så langt på fifi, men det hjælper da med et par pinde i ny og næ. I aften kan den få god opmærksomhed i strikkecafeen og det glæder jeg mig til.

søndag, juni 15, 2008

fifi ver. 2 og små cirkler




Jeg fik startet på Fifi nr 2, strikket i Rowan Calmer, dejlig blød men meget mærkeligt at garnet er så elastisk, farven er råhvid og jeg tror modellen igen bliver et hit. Version 1 blev jo en rigtig vintermodel, men denne kan vist både sommer og vinter.


Jeg måtte også lige prøve at lave nogle cirkler til tørklædet. Pyha det er ikke min stærke side, men 4 styks er det da blevet lidt i går aftes. De er helt forskellige men ligner hinanden meget. Der skal laves 58 i denne størrelse og 57 i en mindre. Jeg har beregnet at der kan være 144 forskellige kombinationer for de større så hvis der bliver enkelte hvor jeg ikke kan lide resultatet af farverne så pyt, der er nok at vælge i mellem. De skal egentlig hækles på pind 2½ men mine er på pind 3, ellers kan jeg slet ikke få den pæne.

Denne model kaldet Elna fra Marianne Isager har jeg forelsket mig i, det er en børnetrøje og jeg tror den skal på efterårets to-do liste.

lørdag, juni 14, 2008

tak for en dejlig strikke-ude dag



vi startede kl 11.oo i skjoldborgparken i Frederiksværk. Egentlig kom strikkecafeen, men heldigvis havde 3 ældre damer set et af vores opslag og derfor hentede de nogle klapstole og fandt strikkepindende frem, det er dejligt med lidt nye ansigter og de har allerede meldt klar til næste år, "hvis vi lever så længe" sagde den ene.

Vejret var stortset sol, og enkelte skyer laver lige lidt kulde indimellem, men regnvejr bortset fra 10 dråber var vi forskånet for. Da Julie og jeg kørte hjem kom der mange rigtig våde byger.

Ragna havde sit ene barnebarn på næsten 5 med, så Julie og Dahlia fik en masse sjov ud af at på oplevelse i parken og under buskene finde fjer, kogler, t-shirts (fandt 3 spritnye t-shirts og nøglesnore under en busk), umodne kirsebær osv. De to piger som slet ikke kendte hinanden faldt fint i hak og nød dagen.

Det gjorde vi andre bestemt også. Der blev som altid strikket, grinet og vendt verden situationen.

Mange vil sikkert mene at hullet i armlænet på disse campingstole er til dåsen, men nej - det er selvfølgelig til garnnøglet, så det ikke ryger ned på græsset

rigtig god wwkipday til alle

lige 2 piger der skaber sig ved foto, men som hygger sig godt sammen. Amalie og Julie




Ja, så er det blevet d. 14.juni og jeg ved at rigtig mange skal ud og strikke rundt omkring. Jeg vil bare ønske alle en rigtig god dag og håber at vi får gjort nogle flere bidt af at strikke.

lidt færdigt strik:

feminin rib med vingeærme til Julie i cottonbaby, har dog lige opdaget at jeg mangler at hækle kanten rundt, det var først da jeg så billedet at jeg opdagede det, lidt pinligt.


min top er også helt færdig og den sidder flot men meget udringet, så jeg vil bruge en top under. I strikkecafeen forleden prøvede jeg den og kun med bh under, de andre sagde at det kunnejeg godt, men jeg er ikke helt enig. Det skal godt nok blive rigtig varmt igen førend den skal promeneres.

onsdag, juni 11, 2008

hæklerier-hekserier



I går i strikke-cafe havde Charlotte fået kits fra Hp hjem til søde hæklede tørklæder. Og da jeg jo ikke lige havde mere end ½ milliard andre projekter i vente, så måtte et kit med hjem. Og jeg tror det bliver rigtig sødt. Der er i følge opskriften garn nok til et i næste dobbelt størrelse af det på billedet. Pris 169.- Så det er da til at klare. om jeg så kan hækle på pind 2½ som der står skrevet eller det bliver på pind 3 vil tiden vise, men nu må projektet lige ind i køen.

farverne er rosa, lyslilla, lilla, grøn, lysgrå og grå.

tirsdag, juni 10, 2008

garnkøb

Jeg var forbi Garn.dk forleden og lod mig friste:
hør på de 2 bagerste cones og ægyptisk bomuld i en smuk stålgrå farve på den forreste cone
og så elsker jeg når disse lyserøde roser kommer op mellem mine lillaer krydderurter, det er så smukt og duften er bare ren sommer

.Nej jeg har ikke været forbi i det virkelige liv, men via nettet.

søndag, juni 08, 2008

succes til fiasko på 0,2 sekund

I går var jeg til strik-in hos DorteB, jeg glemte helt at tage nogle billeder trods kameraet lå i tasken. Kig evt hos Lisestrik. Det var en dejlig og meget varm dag. Julie deltog også og det gik rimeligt fint, men jeg får ikke slappet af og snakket som jeg plejer, så hvis nogen synes jeg var anderledes så undskylder jeg meget. Jeg var glad for at hilse på Merete fra min fødselsdagsgruppe og især på Siffe, håber at du overlevede og vil prøve det en anden gang.



Jeg fik strikket en lille smule nemlig stropperne færdig, så iaften skal der hækles og monteres.



Der var en kurv med cottonwool til ½ pris, så disse 5 nøgler denimfarvet garn måtte med hjem.



Jeg startede lige på en inderste inde til ærme til Julie og farven er lyslilla, ikke helt så blå som billedet. Ellers skulle man næsten tro jeg har en blå periode.



Julie er til fødselsdag så jeg er lige alene et par timer med vasketøj, blogs og en god kop kaffe. Uhmmm!


Efter aftensmaden legede Dan, Julie og jeg vandkamp og det endte totalt i fiasko. Julie faldt ned i et bed hvor der var rigtig mange brændenælder og blev forbrændt over hele kroppen og rigtig voldsomt på begge ben. Hun hylede og skreg og vi gjorde hvad vi kunne for at lindre men pyha hvor mor hun var dum og det var min skyld. Hvor dumt jeg ikke forudså at vi ikke skulle lege i det hjørne af haven, det plejer vi aldrig og Julie plejer heller ikke at gå ind i bedene. Så kan man godt blive sur på sig selv, og føle sig som en dårlig mor. Øv efter en god dag så kan det hele vende på 0,2 sekund. i dag er hun næsten ovenpå og det stikker kun en anelse.
I morgen skal jeg starte i mit genombygget klinikhus og det glæder jeg mig til. Vi nåede rigtig meget i sidste uge og derfor ved jeg at det fungerer, lidt småting hist og her skal der stadig udbedres men det er småtingsafdelingen og ikke noget der vil genere i den daglige drift. Jeg har købt en super flot receptionsskranke og det ser super ud, jeg skal nok tage lidt billeder til evt. nysgerrige.

fredag, juni 06, 2008

fredagssjov





jeg er kommet en god bid videre med toppen. Er nu klar til at strikke stropperne på ryggen, så det bliver nok klaret i løbet af weekenden. Jeg vil begynde på en inderst inde til Julie eller en Fifi til migselv i morgen i strikkecafe. Det bliver nok inderst inde med vingeærme i bomuld, da det er vist det bedste snakke-strikketøj.


Julie og jeg har hygget og leget alt muligt hele dagen, det eneste praktiske jeg har nået var at få pudset vinduer og handlet ind. Dette fjollede billede er min havfrue-prinssesse i fuld vigør mens soppebassinet fyldes.


Jeg er faldet over denne søde model i Hendes Verden, mon ikke der er noget garn hos DorteB der kan bruges. Mit lager er stortset ikke indeholdende bomuldsgarn. Og dog hvis jeg tænker efter så er der vist noget sart lysegrønt. Nå men det er jo derhjemme og kan ikke beses førend søndag.

jamen nu strikkes der igen



Jeg har stortset ikke strikket de seneste mange aftener, men nu er der igen kommet gang i pindene. Jeg kan godt nogle gange blive strikketræt, så hjælper det med et par aftener uden, og gerne i samvær med andre, for så får jeg ligesom "dårlig samvittighed" over at der ikke sker noget og så har jeg snydt mig selv og får lyst igen.


Min Plum tank er i fuld gang så her er lidt for og bag. Garnet er fra Laila og meget blødt og lækkert, så jeg tror det er super dejligt at have på kroppen.

som en eller anden sikkert opdager så er der forskel på de 2 mønstre, den ene bliver ligesom en snoring og den anden en slange, sådan er opskriften men hvis jeg en anden gang skal lave denne model så ville min matematiske hjerne lave dem ens, jeg har noget med symmetri, men her følger jeg opskriften og så vænner jeg mig til at de er forskellige men jeg synes det ser lidt forkert ud. Jeg synes næsten det ligner den begynder-strikkefejl, for det er kun den ene snoring der egentlig skulle drejes den anden vej for at opnå symmetri men nej nu er det altså ikke meningen de skal være ens. Stop så Dorthe

Jeg er kommet afsted til sommerhuset uden målebånd, så jeg bliver nødt til at købe et i dag for jeg kan ike på øjemål lige se hvornår det er 33,5 cm, men jeg tror jeg mangler ca 5-6 cm endnu.

I morgen skal Julie og jeg til strik-in hos DorteB i Snertinge og jeg glæder mig meget, det er nemlig altid rigtigt hyggeligt og så har jeg lokket Siffe til at komme, og jeg er så spændt på at hilse på dig rigtigt. Julie har ikke før været med, men af praktiske grunde så er det deneneste mulighed og det skal såment også nok gå uden problemer.

onsdag, juni 04, 2008

morgen-foto

Pyha hvor jeg har været tidlig oppe de sidste morgner. Jeg er jo som nogen ved, igang med at flytte tilbage i mit klinikhus. Det går fint fremad og vi når det stortset. Allerede nu er vi så langt at klinikken er funktionsdygtig, mne det er ikke nok for mig. Jeg drøner rundt sammen med håndværkerne og flytter skabe, flyttekasser, vasker ned, putter i skabe og så videre, fuldstændig som ved en hver anden flytning, bortset fra at vi har en stort tidspres. For jeg vil holde fri på fredag, så når jeg går hjem idag skal alt være klart til patientbehandling mandag morgen og det bliver det.
Jeg hoppede lige i toppen her kl 6.00 så hvis jeg er morgentræt så nøjes med at kigge på toppen, tak. og den er rigtig god, måden hvor man laver ærmet under armen er bedre på denne model end på andre, så den metode vil jeg bruge i fremtiden.
Jeg er startet på en top fundet hos Ravelry, så her er nogel billder af modellen, jeg er kommet til taljen og strikker i lavendelblå Kappa fra Laila